TEMA

mandag 02.09 2019
Tirsdag kveld skal Jonas André Nåvik ønske gjestene velkommen igjen her i første etasje i stjernerestauranten Fagn. 
        
            (Foto: Roar Blasmo-Falnes Roar Blåsmo-Falnes)

Stjernerestaurant åpner igjen i nyoppussede lokaler

Michelin-restauranten Fagn er nå tilbake i sine lokaler i Ørjaveita og åpner igjen tirsdag, etter at en vannlekkasje stengte dørene i sommer.

onsdag 07.08 2019
Fagn-eier Jonas André Nåvik åpner pop-up-restaurant i Kjøpmannsgata mens restaurering etter en vannlekkasje foregår i Ørjaveita. 
        
            (Foto: Michael Schult Ulriksen)

Michelin-restaurant åpner pop-up i Kjøpmannsgata

Tidligere i år ble restauranten Fagn offer for en vannlekkasje og måtte kansellere alle bookinger ut august. Nå har de funnet midlertidige lokaler.

lørdag 03.08 2019
Michelin til trondheimsrestaurantene Credo og Fagn 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Credo: - Helgene ble utsolgt på 30 minutter

Torsdag åpnet michelinstjerne-restaurantene Fagn og Credo booking for julebordsesongen.

 
        
            (Foto: Tegning Karl Gundersen)

«Det merkes at en ny stolthet og mentalitet har fått feste i Trondheim og Trøndelag når det gjelder mat og drikke»

Mellom Olav Tryggvason på Torget og feiring av den Hellige lenger opp i gata har det aldri vært så massiv feiring av trøndersk mat og drikke som denne helga. Med god grunn.

onsdag 24.07 2019
Slik ser det ut på Fagn restaurant etter vannskaden.  
        
            (Foto: Vegard Eggen)

800 gjester får kansellert reservasjonen ved stjernerestaurant i Trondheim

Michelin-restauranten Fagn må stenge dørene i hele august. Restaurantsjefen jobber for å få til pop up-restaurant som en midlertidig løsning.

fredag 12.07 2019
Det er helt fullt og lange ventelister på både Jonas Nåviks Fagn og Heidi Bjerkans Credo de nærmest månedene. Mandag fikk de fikk hver sin Michelin-stjerne. 
        
            (Foto: Richard Sagen/Glen Musk (montasje))

Gjestekommentar

Trondheim er langt på vei mot gamle høyder som gourmetby

Da Michelinguiden tidligere i år delte ut sine første stjerner til to Trondheims-restauranter, skjedde to ting som vil forandre byen i lang tid fremover.

fredag 05.07 2019
Trondheim vant kampen om å være vertsby til neste års Micheling-utdeling 
        
            (Foto: Michael Schult Ulriksen)

Stolt ordfører foran Michelin-utdeling i Trondheim

Slik sikret Trondheim seg Michelin-utdelingen

Ordfører Rita Ottervik gleder seg stort til at restaurantbransje og journalister fra hele Norden får oppleve kvaliteten på trønderske råvarer og produsenter.

torsdag 04.07 2019
 
        
            (Foto: Michael Schult Ulriksen)

Michelin Nordic for første gang til Norge:

Trondheim får neste års Michelin-utdeling

Det var gedigen trøndersk jubel da nye Michelin-stjerner ble delt ut i Århus i februar. Neste år er det Trondheim som skal være vertskap for den største årlige matbegivenheten i Norden.

fredag 01.03 2019
Slik er menyen nå:
1: Kamskjell fra Frøya med kråkebolle fra Oksvold.
2: Hjerteskjell fra Finnmark med fenikkel, blåskjell med gulerot og rød curry.
3: Sjøkreps fra Statsbygda med miso og havsalat fra Garten.
4: Andelever fra Holte gård med riesling edikk og kakaosmør.
5: Piggvar med blåskjell og sukkertare fra Fosen.
6: Oksetartar med beinmargsfett, burot og blomkarse. I stein: fritert reinlav med svineblod, løk og frysetørket solbær.
7: Skrei med lune krydder og røkt koljesaus.
8: Tiur fra Namdal med karamellisert fløte, tyttebær og sprø rotgrønnsaker.
9: Tonkabønne is med karamell og havre.
10: Potet som prøver å være pasta.
11: Vaktel stekt på skroget med syltet løk, kyllinglever krem, rødbet og solbærvinagrette.
12: Tinnved med brunost og mandler.
13: Agurk med yoghurt og myse.
14: Sikrogn fra Femund med speket eggeplomme og fermentert hvit asparges.
15: Variasjon på selleri med hasselnøtter og greskarkjærner.
16: Brød med komplimentære smaker.
17: Sjokoladetre.
18: Mont D´or med druer og sort trøffel. 
        
            (Foto: Espen Bakken)

Blodløk, svette og kaviar

De kaller seg «familien» og i bistroen sitter en Gudfar. Stjernekokkene på Fagn lever ikke et normalt liv.

fredag 22.02 2019

Finn stjernekokken i deg selv

Kyllingball: Fritert kylling fylt med mozarella og servert med bretagnesaus. Både selve kyllingballen og sausen kan du lage i god tid før middagen serveres. 
        
            (Foto: Kim Nygård, Adresseavisen)

Kjøkkenveien

Denne retten får du en stjerne for

Ikke alle kan få Michelin-stjerne, men alle kan vi strekke oss litt lenger på kjøkkenet.

onsdag 20.02 2019
Bondens takk: - Jeg tror ikke dere aner hva dette betyr for oss leverandører, sa Jon Gisle Vikan (til venstre) i Bondelaget, da han takket Michelinkokkene Jonas André Nåvik og Heidi Bjerkan. 
        
            (Foto: Marthe Amanda Vannebo)

Heidi Bjerkan ber Trondheims innbyggere om to tjenester

Etter de to stjernekokkene Heidi Bjerkan og Jonas André Nåvik, er det leverandørene av råvarer som får den aller største takken i Trondheims Michelin-rus.

Direktør i næringsforeningen i Trondheim Berit Rian var raskt ute med å gratulere Heidi Bjerkan og Credo under stjerneutdelingen i århus mandag kveld. 
        
            (Foto: Håvard Jensen, Adresseavisen)

Trondheim tar med to Michelin-stjerner hjem fra Århus, men håper også få med seg noe mer

- Kraften i Michelin-stjernene er stor. Nå er det viktig å diskutere hvordan vi sammen kan bruke dem for å løfte oss alle, sier Jens Storli i Visit Trondheim.

tirsdag 19.02 2019
To gode stjerner: Michelin-stjerner til Credo og Fagn ved Heidi Bjerkan og Jonas Nåvik, er en fantastisk mulighet for Trondheim som matby, skriver Adresseavisen på lederplass. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Adresseavisen mener

En fantastisk mulighet for matbyen Trondheim

Vi har grunn til å være stolte over Credo, Fagn og Trondheim som matby.

Det er helt fullt og lange ventelister på både Jonas Nåviks Fagn og Heidi Bjerkans Credo de nærmest månedene. Mandag fikk de fikk hver sin Michelin-stjerne. 
        
            (Foto: Richard Sagen/Glen Musk (montasje))

Fagn etter Michelin-stjernen:- Det er ville tilstander. Jeg våknet til 600 ubesvarte mail om bordbestillinger

Trondheims nyslåtte Michelinstjerne-restauranter blir nedringt.

mandag 18.02 2019
 

Da Fagns navn ble ropt opp i Århus, gikk kjøkkensjefen bananas

Det utbrøt elleville jubelscener på Fagn i Trondheim da de skjønte at de sikret sin første Michelin-stjerne.

 
        
            (Foto: Terje Visnes, Adresseavisen)

«Fantastisk stjernesmell gir et tidsskille i Trondheim»

Michelin-stjerner til både Credo og Fagn er så stort for restaurantene og Trondheim som matby at det neppe kan overvurderes.

Heidi Bjerkan hentet hjem Michelin-stjerne til Credo og Trondheim, såvel som den helt nyopprettede prisen Michelin Guide Nordic Sustainability Award under prisutdelingen i Århus. 

Både Heidi og Jonas fikk sin første Michelin-stjerne

Om få minutter faller avgjørelsen, restaurant Fagn kan få stjerne i den gjeve Michelin-guiden.

Tror Credo kan få to: Christopher Davidsen, kjøkkensjef i Speilsalen på nye Britannia, tror både Credo og Fagn kan få Michelin-stjerne. 
        
            (Foto: Christine Schefte)

Dette tror stjernekokkene om Trondheims Michelin-sjanser

Hittil eneste trønder med stjerne: Sven Erik Renaa fikk Michelin-stjerne for Re-Naa i Svaanger i 2016. Tre år etter kan flere trønderske kokker følge i hans fotspor. 
        
            (Foto: jens petter søraa, Adresseavisen)

Han er den første trønderen med Michelin-stjerne: Fikk et rush av utenbys bestillinger

Sven Erik Renaa merket et rush av utenbys bestillinger etter at Re-Naa ble første norske restaurant utenfor Oslo med Michelin-stjerne.

lørdag 02.02 2019
Mye godt: Jonas Nåvik fra Fagn laget andebryst i pæresaus som gjestekokk for Ukeadressa nylig. Han og Fagn er blant flere lysende matstjerner i Trondheim for tida, ifølge vår kommentator. 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Det skjer noe oppsiktsvekkende med Trondheim nå

Aldri før har Trondheim hatt så mange gode restauranter over et bredt spekter. I løpet av det siste året har det skjedd noe med mat og folk som kan være starten på noe stort.

lørdag 26.01 2019
Musikkinteressert kokk: Til sommeren blir Fagn-sjef Jonas Nåvik den første festivalkokken på Stokkøya Festival. - Jeg jobber alltid når det er konsert, så det er artig at jeg får anledning til å se noen konserter på Stokkøya. Jeg har vokst opp med Pink Floyd og Steely Dan på ørene, og musikken står på her i restauranten om dagene, sier Nåvik. Her er han sammen med festivalsjef Thomas Ryjord. 
        
            (Foto: Kim Nygård)

Mens Fagns stjernekokk venter på Michelin-guiden, fronter han nytt konsept

fredag 16.11 2018
 

Gjestekommentar

En skitby med fantastiske restauranter gjemt bort i triste bygater

D2 har kåret byen vår til Norges nye mathovedstad. Men bybildet beskrives som et middelmådig rothøl.

lørdag 03.11 2018
Fornøyd: Leken tilnærming og «punchy» smaker, skriver Michelin-guiden på Twitter etter besøket på Fagn. 
        
            (Foto: Kim Nygård)

Michelinguiden på nytt og anonymt besøk:

- Kan ikke gi ut ny guide uten stjerner i Trondheim

For andre gang på omlag én måned har Michelinguiden vært på besøk i Trondheim. Nå er det vanskelig å komme utenom stjerner på den neste guiden, mener Ulf Dalheim. Fagn-eier Jonas Andre Nåvik har tro på at det drysser stjerner over Trondheim i februar.

fredag 02.11 2018
Leken tilnærming og «punchy» smaker, skriver Michelin-guiden på Twitter etter besøket på Fagn. Innleggsforfatteren mener mange restauranter har satt Trondheim på matkartet. 
        
            (Foto: Kim Nygård, Kim NygŒrd)

Kronikk

Eiere, ansatte og en smågal milliardær er i ferd med å sette Trondheim på matkartet

Eiere og ansatte i restaurantbransjen og en smågal milliardær er i ferd med å sette Trondheim på kartet på en måte vi ikke har sett maken til siden VM på ski i 1997.

fredag 28.09 2018
Nytt: Credo åpnet i nye lokaler på Lillebyi februar i år. 
        
            (Foto: Glen Musk)

Michelin-guiden på besøk hos to restauranter i Trondheim

«Punchy flavours and a playful approach», skriver Michelin-guiden på Twitter om restauranten Fagn i Trondheim. Også Credo får skryt fra den prestisjetunge restaurantguiden.

mandag 19.02 2018
Holder Michelin-nivå: Fagn åpnet i Credos gamle lokaler i august, men nevnes allerede av mange som en favoritt til å få Trondheim første Michelin-stjerne. Kjøkkensjef Jonas Andre Nåvik må likevel innstille seg på å vente et år, mener ekspertene. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Michelin-stjernene deles ut i dag:

Michelin-stjernene deles ut i dag: Dette tror ekspertene om Trondheims sjanser

Trondheims beste restauranter har nivået inne, men antagelig må de vente enda et år på sin første Michelin-stjerne, tror matekspertene.

lørdag 13.01 2018
Det er tøff konkurranse om tittelen som årets trønderske restaurant 2017. 
        
            (Foto: Espen Bakken)

– Konkurransen er knalltøff, men vi løfter hverandre

De tre restaurantene som er nominert til Ut-Awards, Bula Neobistro, Røst Teaterbistro og Fagn, føler alle at de har verdige konkurrenter, og skåler uansett med vinneren.