Sommer og ferietid er ganske gode tider for jobbsyklister!Jeg merker stor forskjell på fremkommeligheten når jeg slipper å konkurrere omplass i veibanen med gående skoleunger, syklende studenter og bilkjørendearbeidere. Da kan jeg enten rase avgårde uforstyrret i mitt eget tempo, ellerjeg kan trille sakte avgårde mens jeg dagdrømmer om ferie.

Når ungenes ettermiddager ikke lenger er fylt med allverdens treninger og øvinger, så åpner det også nye sykkelmuligheter. Nå syklervi rundt i nabolaget og utforsker nye terreng. For eksempel gjør den nyesykkelbrua fra Dronning Maud til Lade at sirkusparken eller Ladeparken nåligger i min bakhage. Med gps på mobilen er det også artig å dokumentere hvorkorte avstandene i Trondheim egentlig er!

Sammen med gode kolleger hadde jeg nylig gleden av å reisetil Ørlandet på seminar. Siden jeg er jobbsyklist syklet jeg like godt rett ombord i båten og nøyt en times tur på bølgene før jeg syklet til seminaret. Førfrokost dagen etter syklet jeg 1 mil i det flate landskapet med strålendesolskinn som følgesvenn og forelsket meg helt!

Hvorfor reise helt til Danmarkpå (sykkel)ferie når vi har Ørlandet rett over fjorden? De har til og medvindmøller der, akkurat som i Danmark.

Nydusjet og nyfrelst kom jeg til frokosten og skrøt avoppdagelsen av nytt land. En kollega fortalte da at den gang hun og sønnenskulle utforske Ørland på sykkelferie måtte de søke «nødhavn» på enbensinstasjon og ringe etter taxi for å rekke båten: Vinden blåste så sterkt atde kom seg ikke av flekken med bare muskelkraft på sykkelen.

Jeg tar kalddusjen til etterretning, men lar meg ikke vippeav pinnen så lett. Vi har da all verdens teknologier for værvarsling ogmuligheter for å hive oss rundt med mer enn trøndersk impulsivitet hvis værvarsletskulle tilsi strålende forhold for sykling på Ørlandet. Skulle vi blioverrasket av noen vindkuler så kan vi ta det med ro, for vi har jo ferie ogkan sikkert finne en kro å overnatte på og heller rekke en annen båt.

Selv om jobbsyklisten tar ferie fra blogginga, så tar jegikke ferie fra syklinga. Så Ørland, se opp! Plutselig kommer jeg på sykkelferietil mitt nærmeste ferieland. God sommer!

Hvorfor dra til Danmark på sykkelferie når vi har Ørlandet? Helen Jøsok Gansmo hadde en flott sykkelopplevelse rett over fjorden i forbindelse med et seminar på jobb. Foto: Helen Jøsok Gansmo