TEMA

mandag 24.01 2022
Internet Archive founder Brewster Kahle checks connections to hard drives comprising his digitally stored library Monday, Dec. 18, 2006, in San Francisco. Already facing a legal challenge for alleged copyright infringement, Google Inc.'s crusade to build a digital library has triggered a philosophical debate with an alternative project promising better online access to the world's books, art and historical documents. (AP Photo/Ben Margot) 
    
      (Foto: Ben Margot)

Alt du har slettet fra internett fins i dette arkivet

torsdag 20.01 2022
Boris Johnson 
    
      (Foto: TOBY MELVILLE)

Selv utbryterkongen Houdini ville slitt med å komme seg ut av denne knipa

For Boris Johnson er ikke litt ståhei i Underhuset noe problem. Det har han håndtert før. Verre er det nok at tålmodigheten og tilliten fra vanlige folk er i ferd med å forvitre.

tirsdag 18.01 2022
Livet på landsbygda: 2021 ble et tøft år for bøndene i Nord-Korea, som ble rammet av langvarig tørke på våren og kraftig nedbør og stormer gjennom sommeren. Å flykte til Sør-Korea er et overordnet mål for mange, men de som greier det, opplever den samme forskjellsbehandlingen på den andre siden av grensen.  
    
      (Foto: NTB)

Utenriks:

- De fleste avhopperne er sjanseløse

Den nordkoreanske eliten som flykter til Sør-Korea, kommer til dekket bord. De fattige avhopperne forblir i fattigdom.

lørdag 15.01 2022
Nærmer seg målet: Medlemmer av pro-life-bevegelsen ber og demonstrerer utenfor en abortklinikk i byen McKinney i Texas i oktober i fjor. Nå aner de at seieren er rett rundt hjørnet etter flere tiår med høylytt antiabortkamp. 
    
      (Foto: NTB)

Utenriks:

Om noen måneder kan amerikanske kvinner ha mistet retten til abort

Om noen måneder kan amerikanske kvinner ha mistet retten til abort. I Texas har de forberedt seg i lang tid.

mandag 27.12 2021
Eskorteres vekk: Politiet har sperret av og ryddet en leir i utkanten av Dunkerque, og leirens beboere blir bedt om å forsvinne. En politibetjent på motorsykkel forsikrer seg om at denne kurdiske mannen forlater området.
 

Utenriks:

Migrantene som ingen vil ha

lørdag 18.12 2021
På flyttefot: Snart må også medlemmene av Overhuset, i likhet med alle andre i Westminster, finne ny bolig for en en periode. De praktfulle bygningen trenger sårt til oppussing, og den vil pågå over flere år. 
    
      (Foto: Aaron Chown)

Utenriks:

Nå skal arvelordene feies vekk

En 81 år gammel lord vil røske tak i arverekkefølgen i det britiske Overhuset.

søndag 05.12 2021
Dagbok Europa. Chablis, Frankrike. Frost og styrtregn har ¿delagt mye av Œrets vinh¿st i Frankrike. Clotilde Davenne. Dagbok Europa, På sporet av den tapte tid. Ukeadressa 
    
      (Foto: Jarle Aasland)

Utenriks:

Mange har mistet jobben. Andre er blitt skilt fra kjærester og venner. Kan vi lære noe av en pandemi?

Det er kaffe, vin og gode samtaler på «Den tapte tid», men så slår avlingen feil. Mange har mistet jobben. Andre er blitt skilt fra kjærester og venner. Kan vi lære noe av en pandemi?

fredag 26.11 2021
Ukeadressa portrett: Skuespiller Carl Martin Eggesbø skal spille Bo i Mio min Mio av Astrid Lindgren. Her fra innspillingen av en kort promo til forestillingen som fant sted utenfor Ringve museum. 
    
      (Foto: Håvard Haugseth Jensen.)

Portrettet:

- Jeg fikk ofte spørsmål om jeg var homofil på ekte. Hva slags spørsmål er det å stille, tenkte jeg?

Det er liksom ikke grenser: «Den største forbrytelsen», vinner av «Kompani Lauritzen», hovedrollen i kinoaktuelle «Kampen om Narvik» og premiere på «Mio, min Mio» på Trøndelag Teater i kveld. Mens Skam-entusiaster verden over fortsatt roper på «Eskild» når de ser ham.

søndag 21.11 2021
Lykke: Midt oppe i all sykdommen, døden og lidelsene som omga henne, satte Sara Bettinelli datteren Mari til verden.  
    
      (Foto: Jarle Aasland)

Utenriks:

Sara var sykepleier og gravid da viruset kom til Bergamo

– De eneste bilene i byens gater var ambulansene. Jeg hørte sirener nesten hele tiden. Dag og natt. Det var den eneste lyden som brøt stillheten, sier Sara Bettinelli.

lørdag 13.11 2021
Gateliv: En sigarett og litt drikke på et av byens torg.  

Utenriks:

Da koronaen herjet som verst, døde 13 personer hver dag i denne byen

lørdag 06.11 2021
Stolt av Skoda: Štěpánka Šimečková tar oss med på en omvisning i Skoda-museet. Her beundrer hun Østens Porsche. Museumsverten innrømmer at hun selv ikke kjører Skoda, men Seat. 
    
      (Foto: Jarle Aasland)

Utenriks:

Den ble kalt «Østens Porsche». Nå er produksjonen halvert

søndag 31.10 2021
Fra bil til hus: Marta og Mateusz har kjøpt tomta som bobilen står parkert på. Der skal de bygge hus.
 

Utenriks:

Pandemien snudde opp ned på livet til Marta og Mateusz

Koronaen grep tak i oss alle. Svenskene fikk det tøffere enn oss. To og en halv time sør for Jesus møter vi et ungt par og en hund som har begynt på ny.

søndag 24.10 2021
Det store målet: De er like ettertraktede som de største fotballstjernene, de beste e-sportsutøverne. Dette er fra en turnering i Singapore.
 
    
      (Foto: NTB)

Utenriks:

– Ut over å spise, så tenker jeg på å spille hele tiden. Jeg sover kun fem-seks timer per natt

De spiser, sover og spiller. Noe annet er det ikke tid til på de sørkoreanske e-sportsakademiene, der ambisiøse gamere skal oppfylle drømmen om å bli proffspillere.

lørdag 16.10 2021
(FILES) In this file photo taken on October 07, 2020 A general view is pictured of the exterior of the private members' Garrick Club, founded in 1831 and situated in the heart of London's West End and Theatreland, in Covent Garden, central London on October 7, 2020. - More than 300 British lawyers, including Cherie Blair, wife of former Prime Minister Tony Blair, have signed a petition demanding that one of London's oldest and most prestigious clubs, the Garrick, which celebrates its 190th anniversary on August 17, finally admit women. (Photo by TOLGA AKMEN / AFP) 
    
      (Foto: TOLGA AKMEN)

Utenriks:

Kvinner ingen adgang

The Garrick Club i London har eksistert siden 1831 og er en av få klubber for den britiske overklassen som fortsatt ikke tillater kvinner som medlemmer.

søndag 10.10 2021
Britain's Culture Secretary Nadine Dorries walks outside Downing Street in London, Britain, September 15, 2021. REUTERS/Hannah McKay 
    
      (Foto: HANNAH MCKAY)

Utenriks

Storbritannias nye kulturminister er mest kjent for å ha spist ekle ting på tv

lørdag 02.10 2021
Glansdagene: Chunhun (til venstre) var leder i fanklubben 
 til k-popbandet Moranbong Band, som nå er blitt forbudt i Nord-Korea.
 
    
      (Foto: NTB)

Utenriks:

15 års fengsel for å høre på pop

I Nord-Korea risikerer man 15 år i straffeleir for å se på sørkoreansk underholdning. Likevel er etterspørselen etter sørkoreansk kultur større enn noensinne.

tirsdag 28.09 2021
 

Det er ikke nok at Norge fører en grønn politikk nasjonalt, hvis utenrikspolitikken vår er grå

Vi må gradvis gå fra å eksportere olje, til å eksportere klimaløsninger.

søndag 26.09 2021
A wire fence along the border between Serbia and Hungary is seen by the border point between Serbia, Hungary and Romania, near the village of Rabe, Serbia, Thursday, July 22, 2021. Majdan has been one of the hubs along Serbia's EU borders where migrants remain stranded, often for months, while making dozens of attempts to cross and move on toward Western Europe. Since Hungary's border with Serbia is fenced up to prevent crossings, migrants in Majdan go toward Romania first and then Hungary from there. (AP Photo/Darko Vojinovic) 
    
      (Foto: Darko Vojinovic)

Utenriks:

Europa stenger seg inne med piggtråd

lørdag 18.09 2021
Økt trussel: Ifølge britisk politi er terrortrusselen fra ytre høyre økende i Storbritannia. Mange er av den grunn ekstra skeptisk til den milde dommen i Leicester.

 
    
      (Foto: NTB)

Høyreekstremist slipper fengselsstraff dersom han leser Shakespeare

søndag 12.09 2021
Krafrtig prishopp: Prisen på brukte bilder i USA har steget mer enn 40 prosent det siste året, blant annet fordi leiebil-firmaene ikke får tak i nye bilder og derfor ikke sender sine biler videre ut i bruktbilmarkedet.  
    
      (Foto: Philip Flores )

Utenriks:

- Akkurat nå kan folk selge en to år gammel bil dyrere enn da den var ny

Tror du verdensøkonomien er på sporet? Så sjekk de vanvittige prisene på bilvrak i USA.

lørdag 04.09 2021
Farlig fest: «The Seoul Queer Culture Festival» er et høydepunkt i det sørkoreanske LHBT-fellesskapet. Men deltakerne får ikke alltid gå i fred gjennom byen, der de risikerer å bli bombardert av stein- og eggkastere. 
    
      (Foto: NTB)

Utenriks:

71 land straffer seksuell legning

I Uganda blir du satt i fengsel i fem år for å ha sex med en person av samme kjønn. I Thailand kjemper transkjønnede mot stereotypiske skoleuniformer, og i Brasil skryter presidenten av egne homofobe holdninger.

lørdag 28.08 2021
Sonia Ahmadi Grunnlegger og leder for Norsk-Afghanske Kvinner for Endring 
    
      (Foto: Kim Nygård)

Ut fra det vi hører fra afghanske venner, har ikke Taliban endret seg

lørdag 21.08 2021
 

De har kun kjent én kansler. Nå må de snart stå på egne ben. Men hva vil «generasjon Merkel»?

Tysklands unge hungrer etter noe nytt når Angela Merkel om kort tid går av, etter 16 år som forbundskansler. Men hva vil de unge?

lørdag 07.08 2021
 

Sørøst-Asia er pandemiens nye episenter

Frykt for økonomisk kollaps og mangel på vaksiner er blant årsakene til at Sørøst-Asia har blitt det nye episenteret for koronapandemien.

lørdag 31.07 2021
Bobos drøm: - Om jeg får papirene mine i orden ønsker jeg å gå på skole og kanskje en dag bli lege, sier han. 

Utenriks:

Bobo rømte fra livet som slave i Libya

Libya er et knutepunkt i migrasjonen til Europa. Men store problemer med menneskerettighetsbrudd i det borgerkrigsherjede landet utgjør et dilemma for EU, som skal samarbeide med Libya for å løse utfordringene.

søndag 11.07 2021
Sekundkamp: Når en ukrainsk soldater blir skutt, gjelder det for kameratene å vite hva de øyeblikkelig skal gjøre. Under øvelsen påser Natalia Voronkova at førstehjelpsarbeidet i går hurtig og riktig for seg.  

Utenriks:

Natalia er Ukrainas hemmelige våpen

Hun jobber som frivillig ved fronten, og lærer de ukrainske soldatene å ta vare på hverandre.

søndag 27.06 2021
A man walks past a billboard that describe the former Brazilian President Luiz Inacio Lula da Silva in a jail, one week before his testimony to the federal judge Sergio Moro, in Curitiba, Brazil, May 5, 2017. Sign reads

Utenriks:

Kort vei fra presidentpalass til fengselscelle

Politikerne blander seg i rettssystemet og dommerne blander seg i politikk. Rettssikkerheten ofres i Latin-Amerika.

lørdag 19.06 2021
England's controversial third goal scored by Geoff Hurst, unseen, during the Football World Cup Final at Wembley Stadium, London, on July 30, 1966, as German goalkeeper Hans Tilkowski dives for the ball watched by England's Roger Hunt, with arms raised. After consulting with the linesman the referee decided the ball had crossed the line after the shot hit the crossbar and rebounded down. England defeated West Germany, after extra-time, 4-2. (AP Photo/Bippa) 

Utenriks:

- Stalingrad, tenkte linjedommeren - og godkjente scoringen

Fotball-EM ble lansert som «A Euro for Europe», men som alltid i slike mesterskap, vil det være plass for krigsmetaforene.

lørdag 12.06 2021
FILE - In this file photo taken on May 21, 1996, Giovanni Brusca is escorted by masked policemen outside Police H.Q. in Palermo, Sicily. Giovanni Brusca, 64, was released from prison this week after serving 25 years of a life term for some of Cosa Nostras most heinous crimes. They include the 1992 car bomb slaying of Italys leading anti-Mafia prosecutor and the 1996 kidnapping and murder of the 11-year-old son of a Mafia turncoat whose strangled body was dissolved in a vat of acid. Given the gravity of Bruscas crimes, his early release repulsed many Italians and prompted calls, especially from the right, to reform laws that allow for reduced sentences for mafiosi who break the mobster omerta, or wall of silence, and cooperate with investigators. (AP Photo/Alessandro Fucarini) 
    
      (Foto: Alessandro Fucarini)

Han drepte gravid kvinne og løste en 14-åring opp i syre. Nå er mafiaens beryktede drapsmann løslatt.

søndag 06.06 2021
Mike Hisey dressed as U.S. President Donald Trump in a prison jumpsuit reads the New York Times in front of the New York Times office in the Manhattan borough of New York City, New York, U.S., September 28, 2020. REUTERS/Carlo Allegri utenrikssak om Trump og medier 
    
      (Foto: CARLO ALLEGRI NTB)

Savner du Trump? Det gjør CNN også - det gikk jo så bra

Under Trump gikk det godt for amerikanske medier med mange flere lesere og seere. Samtidig muterte de og befinner seg nå i en dødsspiral som bare vil føre til mer splittelse i det amerikanske samfunnet, sier medieforskeren Andrey Mir. Selv om Trump ikke lenger fyller alle forsider og tv-skjermer.

lørdag 29.05 2021
Redningsvestene må av: Når barna bæres i land må de legge igjen redningsvestene i båten. Vestene er ofte for store for de minste barna og gjør mer skade enn nytte.  
    
      (Foto: NTB)

Utenriks:

Faren vet ikke at Calani (16) kommer til USA. Alt hun har er telefonnummeret hans

President Biden har stoppet byggingen av Trumps mur og lovet at USA endelig skal gjøre opp for ikke bare Trumps, men årtiders feilslåtte immigrasjonspolitikk ved grensen. Men hver dag padles immigranter over Rio Grande og forårsaker Bidens største krise. Etter at Biden ble president, setter antallet av barn som kommer uten ledsagere rekord. Noen av dem når aldri USA, men drukner i elva.

søndag 23.05 2021
Mål i sikte: Annalena Baerbock og hennes grønne partifeller seiler på en medvind, fem måneder før valget i Tyskland.
 
    
      (Foto: NTB)

Utenriks:

En oppsiktsvekkende dom pålegger den tyske regjeringen å føre en mer radikal klimapolitikk

En oppsiktsvekkende dom pålegger den tyske regjeringen å føre en mer radikal klimapolitikk av hensyn til de yngre generasjonene.

søndag 09.05 2021
Motstandstegn: Hver tid har sin symbolikk.. Tegnet fra

Utenriks:

I Myanmar bruker de en Hollywood-film for å vise motstand mot militærkuppet

Protesten er enkel. Trekk inn tommel- og lillefingeren og hev med utstrakt arm de tre midterste fingrene over hodet.

søndag 25.04 2021
Fangehull: Fotballstadion i Raqqa avdekket fangehull i kjelleren og i garderobene da de amerikanskstøttede kurdiske styrkene rykket inn i byen i 2017.  
    
      (Foto: NTB)

Utenriks:

- Noen ganger steinet de dem i burene, jeg har også hørt at de helte kokende olje over dem

I Raqqa, den tidligere hovedstaden i den islamske staten, blir IS-hemmeligheter gravd ut av ruinene og lokalbefolkningen minnes de døde.

lørdag 10.04 2021
Grensen Serbia-Ungarn, 2015: Det er tidlig morgen. En familie kryper under grensegjerdet som ungarerne er i ferd med å sette opp. Mannen rekker ikke å komme gjennom før grensevaktene kommer. Senere på dagen lykkes han, og han blir gjenforent med familien. 
    
      (Foto: Jacob Ehrbahn)

Utenriks:

Seks års flyktninghistorie fortalt av en mesterfotograf

lørdag 03.04 2021
IMAGE DISTRIBUTED FOR PIZZA TO THE POLLS - A staff member distributes water and snacks in front of the Democracy is Delicious food truck, powered by Pizza to the Polls and Uber Eats, Thursday, Oct. 29, 2020 in Houston. (Michael Wyke/AP Images for Pizza to the Polls) 
    
      (Foto: Michael Wyke)

Nå er dette forbudt, men det er ikke det verste angrepet på amerikanske velgere

Løgnen om valgjuks truer fortsatt demokratiet i USA.

mandag 29.03 2021
Politisk teft: Mark Rutte kan å sno seg som den realpolitikeren han er. — Folk med visjoner bør snakke med en lege, sier han. 
    
      (Foto: NTB)

Alt forandret seg da broren døde

Nederlands statsminister: På to hjul med ni liv

lørdag 13.03 2021
Møteplass: I lang tid har høyreradikale grupper brukt Telegram som en arena for å dele sine budskap. 
    
      (Foto: Skjermpdump Telegram)

Utenriks:

Ekstremister rekrutterer barn gjennom populære spill

Høyreradikale terrorgrupper er i vekst under koronapandemien. I Storbritannia har ytre høyre-miljøer rekruttert langt flere barn og unge enn vanlig, gjennom populære dataspill som «Fortnite» og «Minecraft», fordi spill som disse er en arena der det er lett å nå barn og unge.

lørdag 20.02 2021
A woman holds a banner during a rally in front of a building housing the Organising Committee of the 2020 Tokyo Olympic Games to demand the Games' cancellation and to criticise comments made by Tokyo 2020 Olympics chief Yoshiro Mori in Tokyo, Japan, February 12, 2021. REUTERS/Kim Kyung-Hoon 
    
      (Foto: KIM KYUNG-HOON)

Utenriks:

Skandaler i kø foran OL i Japan

Åtte av ti japanere gir klar beskjed til sin egen regjering og til resten av verden: - Avlys OL.

søndag 14.02 2021
The Mar-a-Lago in Palm Beach is seen from a window of the plane, as outgoing U.S. President Donald Trump and first lady Melania Trump (not pictured) travel to Palm Beach International Airport, Florida, U.S., January 20, 2021. REUTERS/Carlos Barria 
    
      (Foto: CARLOS BARRIA)

Utenriks:

Donald Trump bestemmer hvem som skal få leve og hvem som må dø blant republikanerne

Det er Donald Trump som bestemmer hvem som skal få leve og hvem som må dø blant republikanerne.

lørdag 06.02 2021
Some of the defendants in a trial against 355 suspected members of the 'Ndrangheta mafia, accused of an array of charges, are seen on a screen as they join via video link on the first day of their trial, in a High Security Courthouse in Lamezia Terme, Italy, January 13, 2021. REUTERS/Yara Nardi 
    
      (Foto: YARA NARDI)

Utenriks:

Pandemien ble en gullgruve for mafiaen

Da koronapandemien traff Italia, var det bare et spørsmål om tid før mafiaen fant enda en inntektskilde.

torsdag 28.01 2021
Ugandan opposition leader and singer Robert Kyagulanyi Ssentamu, known as Bobi Wine addresses a news conference in Kampala, Uganda January 26, 2021. REUTERS/Abubaker Lubowa 
    
      (Foto: ABUBAKER LUBOWA)

Utenriks:

For reggaestjernen har det kostet dyrt å gå inn i politikken

Det har hatt enorme personlige omkostninger for reggaestjernen Bobi Wine å gå inn i politikken og utfordre regimet i Uganda.

fredag 15.01 2021
Nådeløs: Steve Thompson spilte uten å legge noen som helst begrensninger på seg selv gjennom en lang karriere. Her i en landskamp mot Samoa i 2005.
 
    
      (Foto: NTB)

Utenriks:

Han husker verken at han løftet VM-trofeet eller var på besøk hos dronningen

Steve Thompson husker verken at han løftet VM-trofeet eller var på besøk hos dronningen.

lørdag 12.12 2020
Joined by community faith leaders Los Angeles Mayor Eric Garcetti takes a knee in prayer during a Black Lives Matter protest in downtown Los Angeles on Tuesday, June 2, 2020. (AP Photo/Richard Vogel) 
    
      (Foto: Richard Vogel)

Utenriks:

- Styr unna denne mannen, Biden

Bildet lyver, mener demonstrantene i Los Angeles, som ber Joe Biden unngå å ta med byens ordfører på laget sitt.

lørdag 05.12 2020
FILE PHOTO: Republican presidential candidate Donald Trump (C) speaks to media mogul Rupert Murdoch (L) and at his wife, former model Jerry Hall as they walk out of Trump International Golf Links in Aberdeen, Scotland, June 25, 2016. REUTERS/Carlo Allegri/File Photo 
    
      (Foto: Carlo Allegri)

Utenriks:

Rupert Murdoch bidro til å regissere både brexit og Donald Trump

Rupert Murdoch bidro til å regissere både brexit og Donald Trump, og verdens mektigste mediemogul har ikke tenkt å gi seg på en god stund ennå.

lørdag 28.11 2020
Nytenking: På skolen lærte 22-årige Ong Nuttapong bare at det er viktig å stå sammen om nasjonen og kongefamilien. De mørke kapitler i Thailands historie har han selv måttet lese om. 

Utenriks:

Ong må lyve for familien når han skal ut for å demonstrere

Da Ong Nuttapong så den thailandske kongen på flyplassen, ble han så redd at hele kroppen begynte å riste.

søndag 22.11 2020
Dørvokteren: Majoritetslederen i Senatet, Mitch McConell, kan gi Joe Biden bortimot håpløse arbeidsforhold i tiden som føler etter presidentinnsettelsen i januar. 
    
      (Foto: NTB)

Utenriks:

Han kan bli USAs mektigste når Donald Trump kaster inn håndkleet

Mitch McConnell kan bli USAs mektigste mann når Donald Trump kaster inn håndkleet og Joe Biden blir president.

søndag 15.11 2020
Stemte Trump: Joe Biden slo Donald Trump med åtte prosentpoeng i fylket Lackawanna, som omfatter Scranton. Det var mer enn Hillary Clinton oppnådde for fire år siden, men langt fra et valgskred. Tom Moran, som bor i barndomsgaten til Joe Biden, ga Trump sin stemme, uten å tenke seg om e sekund. 

Utenriks:

- Om han virkelig elsket Scranton så mye, så ville han vel bruke noen av sine millioner på å kjøpe seg et hus her

Alt det viktige i Joe Bidens liv, har han lært i Scranton, sier han. Vi dro til gata han vokste opp i, og til huset i North Washington Avenue.

lørdag 31.10 2020
 

Utenriks:

Roger Stone er dømt til over tre års fengsel. I stedet nyter han livet på Trumps golfresort

Han skulle egentlig vært i fengsel. I stedet sitter Roger Stone, Trumps benådede rådgiver, på presidentens golfresort i Miami og nyter en martini med tre oliven.

søndag 13.09 2020
Tilbake i varmen: Kong Maha Vajiralongkorn angret og tok tilbake sin ledsager/andre kone/sin kongelige konsort/elskerinne, og hoffet i Bangkok sendte ut dette bildet som tegn på at kongens storsinn. 
    
      (Foto: HANDOUT)

Utenriks:

Kongen tok elskerinnen tilbake

Først kastet kongen sin andre kone på dør. Nå har han tatt henne til nåde igjen. Ingen vet hva dronningen synes om opplegget.

søndag 30.08 2020
Stoltheten: Jace Hill viser fram en automatrifle som kan skyte 30 kuler på en gang 
    
      (Foto: Sandra Brovall)

Utenriks:

– Folk er opprørte over George Floyd. Hvorfor blir de ikke opprørte over ufødte liv?

Jace er abortmotstander, svoren våpentilhenger og skal stemme på Donald Trump på nytt. Men Jace støtter Dwaylon når den afroamerikanske vennen og hans hvite kone demonstrerer mot presidenten.

torsdag 06.08 2020
Injured people stand after a massive explosion in Beirut, Lebanon, Tuesday, Aug. 4, 2020. Massive explosions rocked downtown Beirut on Tuesday, flattening much of the port, damaging buildings and blowing out windows and doors as a giant mushroom cloud rose above the capital. Witnesses saw many people injured by flying glass and debris. (AP Photo/Hassan Ammar) Injured people stand after a massive explosion in Beirut, Lebanon, Tuesday, Aug. 4, 2020. Massive explosions rocked downtown Beirut on Tuesday, flattening much of the port, damaging buildings and blowing out windows and doors as a giant mushroom cloud rose above the capital. Witnesses saw many people injured by flying glass and debris. 
    
      (Foto: Hassan Ammar AP Photo/Hassan Ammar))

- Et land som har raknet fullstendig, så kommer denne eksplosjonen på toppen

Libanon var allerede i krise før tirsdagens kraftige eksplosjon i Beirut.

mandag 03.08 2020
FILE PHOTO - Displaced people from the minority Yazidi sect, fleeing violence from forces loyal to the Islamic State in Sinjar town, walk towards the Syrian border, on the outskirts of Sinjar mountain, near the Syrian border town of Elierbeh of Al-Hasakah governorate, Iraq August 10, 2014. REUTERS/Rodi Said/File Photo 
    
      (Foto: RODI SAID)

IS er borte - men jesidiene lider fortsatt

lørdag 04.07 2020
Protester: Da Nascar-sirkuset rullet inn i Alabama, kjørte en konvoi av demonstranter mot banen for å protestere mot at de ikke lenger får bruke sørstatsflagget 
    
      (Foto: AP)

Utenriks:

Sørstatsflagget bannlyst - Bubba på Nascar-banene

26 år gamle Bubba Wallace kjemper for å få sørstatsflagget bannlyst fra amerikansk motorsport. Det er mange av sportens tilhengere uenig i.

tirsdag 09.06 2020
Associated Press reporter Zen Soo walks along the Quarry Bay Promenade in Hong Kong on the first day of freedom after 14 days of home quarantine in Hong Kong, April 19, 2020. (AP Photo/Vincent Yu) 
    
      (Foto: Vincent Yu)

Dette er verdens dyreste byer å bo i. Du vil bli overrasket

Hongkong havner igjen på toppen av lista over verdens dyreste byer å bo i for utlendinger. Som nummer to kommer litt overraskende Ashgabat i Turkmenistan.

torsdag 04.06 2020
Abu Khaleel og en annen demonstrant har lagt seg på veien i protest mot israelske soldater. Det vil ikke makte å stoppe Israel og statsminister Benjamin Netanyahus planer om annektering av store deler av Vestbredden. 
    
      (Foto: Siri Wahl-Olsen)

Utenriksministeren messer videre om en urealistisk løsning

søndag 17.05 2020
In this photo released by Venezuela's Miraflores presidential press office, President Nicolas Maduro shows what Venezuelan authorities claim are identification documents of former U.S. special forces and U.S. citizens Airan Berry, right, and Luke Denman, left, during a online press conference in Caracas, Venezuela, Wednesday, May 6, 2020. Maduro also touted a video showing a scruffy-looking Texas native Luke Denman, divulging details about a failed invasion as proof that U.S. authorities backed an attempt to forcibly remove him from power. (Miraflores Palace presidential press office via AP) 

Utenriks:

Kuppmakerne som dummet seg ut

En amerikansk elitesoldat og en venezuelansk eksilgeneral utarbeidet en ikke særlig hemmelig plan om å bortføre president Nicolás Maduro.

mandag 27.04 2020
 

Her gjer NRK-profilen seg klar til å gå inn der 100 menneske kjempar for livet

Kolleger blir kalla heim i tur og orden. Roger Sevrin Bruland køyrer hundrevis av mil aleine i Europa med klorin, vernemasker og polsk 95 prosent sprit i bilen.

søndag 19.04 2020
 

Tre av fire velger Trump:

I Kingman regnes miljøtiltak som Satans verk

Byen Kingman i Arizona er blant de mest Trump-vennlige i USA. En tungt bevæpnet psykiater vil gjøre alt for at det skal fortsette slik.

søndag 29.03 2020
De nye stemmene: De fire unge fra

Utenriks:

Unge grønlendere vil være den siste generasjonen som er barn av alkoholikere

De vil gi sine egne unger drømmer og selvtillit. De vil være den siste generasjonen som er barn av alkoholikere. Og de vil stanse selvmordene.

lørdag 22.02 2020
FILE PHOTO: Hungarian Prime Minister Viktor Orban holds an international news conference in Budapest, Hungary, January 9, 2020. REUTERS/Tamas Kaszas/File Photo 
    
      (Foto: Tamas Kaszas)

Utenriks:

Orban vil ha patriotisme på læreplanen

Den nasjonalkonservative regjeringen i Ungarn strammer grepet i skolen og vil ha mer patriotisme inn i klasserommet og lærebøkene.

lørdag 15.02 2020
Joaquin Phoenix wins the Oscar for Best Actor in

Utenriks:

- Klart det virker ekte. De er jo skuespillere, sier ekspert om Oscar-talene

Oscar-utdelingen tidligere i uka ble en oppvisning i politiske takketaler. – Selvsagt virker det ektefølt, de er jo skuespillere, sier ekspert på retorikk.

onsdag 12.02 2020
 

Kronikk:

Hvorfor er det så mye uro i Chile?

fredag 31.01 2020
 

Holder konsert i Trondheim -Folk risikerer fengsel for å komme på konsertene mine

Når den norsk-iranske artisten Mahoor skal spille på Dokkhuset, frykter han at folk ikke tør å møte opp på konserten hans.

mandag 20.01 2020
In this March 5, 2015 photo, Isabel dos Santos, reputedly Africa's richest woman, attends the opening of an art exhibition featuring works from the collection of her husband and art collector Sindika Dokolo in Porto, Portugal. On Monday, Jan. 6, 2020, Angola's foreign minister Manuel Augusto said that there is no political motivation behind the government's demand for more than $1 billion from dos Santos, her husband and a Portuguese business partner. Isabel dos Santos is a daughter of Jose Eduardo dos Santos, who ruled the oil- and diamond-rich nation for 38 years until 2017. (AP Photo/Paulo Duarte) 
    
      (Foto: Paulo Duarte)

«Afrikas rikeste kvinne» anklages for å ha flådd Angola

Datteren til Angolas ekspresident, Isabel dos Santos, har forsynt seg grådig av Angolas statskasse, ifølge gravejournalistsamarbeidet ICIJ.