Politiet opplyste på en pressekonferanse klokken 11 torsdag formiddag at de ikke vet hva som er årsaken til at barnet døde.

Det var klokken 12.40 onsdag at en lege slo alarm etter at han ble tilkalt til en bolig i Vanvikan. Barnets far, en mann på 29 år, er pågrepet.

Vi fulgte pressekonferansen direkte.

Håper obduksjon vil gi svar

Barnet er sendt til St. Olavs Hospital for obduksjon. En obduksjonsrapport er ventet å komme torsdag ettermiddag eller kveld. Politiet håper at en den vil kunne gi nye svar om hvorfor barnet døde.

- Denne vil si noe om videre retning på etterforskningen, sier Haugdahl.

Når obduksjonsrapporten er klar vil det bli tatt stilling til om eventuell begjæring om varetektsfengsling.

Politiet har hele natt til torsdag jobbet med taktisk og teknisk etterforskning.

Mor og far ble avhørt onsdag kveld. Begge har avgitt forklaring i saken.

- Deres forklaringer har heller ikke gitt oss noen svar på dødsårsak, sa politistasjonssjef Snorre Haugdahl.

Vurderer endring av siktelser

Foreldrene har fortalt at de fant barnet dødt i hjemmet. Far nekter straffskyld, og er fortsatt siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Mor (26) har status som vitne.

- Status for begge kan kan bli endret. De svarene obduksjonen eventuelt gir, vil kunne bidra til at siktelsen blir endret, sier politijurist Silje Valstad.

Politiet sier de er i ferd med å få en oversikt over personer som kan ha informasjon i saken, men er fortsatt interessert i få kontakt med flere som kan ha opplysninger.

Det er kjent at barnevernet var på besøk hos familien tirsdag. Politiet kunne på pressekonferansen ikke komme med ytterligere opplysninger om hvorfor barnevernet hadde vært på besøk.

Haugdahl understreker imidlertid at et team i politiet torsdag skal forsøke å få klarhet i bakgrunnen for barnevernets undersøkelser hos familien.

Politiet ville heller ikke kommentere hvorfor gutten ikke var i barnehage onsdag.