Morens forsvarer, Tore Angen, sier til adressa.no at kjennelsene i begge fengslingsmøtene kommer senere i dag.

Før kvinnen ble fremstilt for varetektsfengsling klokka 13.00 måtte Inntrøndelag tingrett ta stilling til om saken skulle gå for lukkede eller åpne dører.

- Begjæring om lukkede dører og taushetsplikt tas ikke til følge, sa dommer Jon Morten Svendgård.

Dermed fortsatte fengslingsmøtet for åpne dører.

Like før det andre fengslingsmøtet for den 29 år gamle faren skulle begynne, måtte retten nok en gang ta stilling til om det skulle gå for lukkede dører eller ikke.

- Retten finner at offentlighetshensyn i saken er så sterkt at det må veie tyngst, sa dommer Svendgård, og lot media få sitte i salen.

Fryktet forstyrring av etterforskning

Politiet argumenterte i utgangspunktet med at pressens tilstedeværelse i retten kunne forstyrre etterforskningen, og viser til at det gjenstår taktisk etterforskning av saken.

Retten viser på sin side til at det ikke er lov å referere direkte fra fengslingsmøtet, men viser til at hensynet til offentlighetens interesse veier tyngre.

Retten skriver i sin begrunnelse at den har stor forståelse for at saken fremstår som svært tung belastning, men at dette heller ikke er et tungtveiende argument for lukkede dører.

Advokat Tore Angen, kvinnens forsvarer, sa like før han gikk inn i fengslingsmøtet at aktor ville be om to uker brev- og besøksforbud under varetektsfengslingen for begge de siktede.

Begge siktet

Adressa.no ba tidligere i dag om åpne dører på vegne av pressen. Forespørselen ble behandlet av retten ved dommer Jon Morten Svendgård.

Den 26 år gamle moren til det 15 måneder gamle barnet ble torsdag kveld siktet i saken på lik linje med barnefaren (29). Begge er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Angen opplyser før fengslingsmøtet at kvinnen er sjokkert over å bli siktet i saken.

Paret ringte etter hjelp

Det var like etter halv ett onsdag at helsepersonell slo alarm tilkalte politiet etter at de ble tilkalt til en bolig i Vanvikan i Leksvik etter at et ett år gammelt barn ble funnet livløst. Politiet vil ikke gå inn på hvorfor det er tatt ut siktelse for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter mot mannen. Den 26 år gamle kvinnen som bodde i huset var også tilsted i huset. Ifølge 29-åringens advokat var det paret som selv ringte etter hjelp etter at barnet ble funnet livløst.

Politiadvokat Silje Valstad ber i utgangspunktet om lukkede dører og at opplysninger i saken holdes hemmelig. Politiet argumenter om at etterforskningsmessige hensyn gjør at dette er nødvendig. Fengslingskjennelsen kan også bli unntatt offentlighet, men det er foreløpig ikke klart.

- Siktede har en tung dag. Fra vår side støtter vi begjæringen om lukkede dører, sier kvinnens forsvarer, Tore Angen.

Dommer Jon Morten Svendgård skal behandle en begjæring om åpne dører under fengslingsmøtet. Foto: LEIF ARNE HOLME
Politiadvokat Silje Valstad ber i utgangspunktet om lukkede dører og at opplysninger i saken holdes hemmelig. Foto: LEIF ARNE HOLME