Det opplyser advokat Trond Peder Nilsen, 29-åringens forsvarer.

Fengslingsmøtet mot moren (26) til den avdøde ettåringen startet klokken 13.00. Klokken 14.00 skal Inntrøndelag tingrett ta stilling til påtalemyndighetens fengslingsbegjæring mot faren. Aktoratet vil ha begge foreldrene varetektsfengslet på bakgrunn av det påtalemyndigheten mener er bevisforspillelsesfare i saken.

- Vi har ikke sett et eneste bevis i saken. Om det er bevis må politiet ha dokumenter jeg ikke har sett, sier Nilsen.

– Reagerer fysisk

Nilsen har møtt klienten i forkant av fengslingsmøtet.

– Han kommer til å motsette seg fengsling. På grunn av sin helsetilstand godtar han opphold på psykiatrisk institusjon – gjerne under tvang, sier forsvareren.

Trønder-Avisa skriver i dag at både den siktede moren og faren i går kveld befant seg på psykiatrisk avdeling ved Sykehuset Levanger.

– Hva har din klient sagt til at også hans kone nå er siktet?

– Han reagerer fysisk på det. Han er veldig satt ut, sier Nilsen.

Fra tidligere er det kjent at barnevernet hadde vært på besøk hjemme hos familien tirsdag. Nilsen sier til Nrk.no at  barnevernet kom fordi foreldrene ikke møtte opp da gutten skulle vaksineres.

Ikke fått innsyn i obduksjonsrapport

Barnet er obdusert ved St. Olavs Hospital. Politiet har imidlertid ikke funnet noen klar dødsårsak, kom det frem på en pressekonferanse tidligere i dag.

Til Nrk.no sier Nilsen at det ikke er tegn til at barnet var utsatt for stump vold, ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten.

– Vi har etterforsket bredt for å danne oss en best mulig oversikt, men det foreligger ikke svar fra obduksjon om sikker dødsårsak, sa politistasjonssjef Snorre Haugdahl.

Forsvarer Nilsen har sagt til adressa.no at han har ikke fått informasjon rundt den foreløpige obduksjonsrapporten fra politiet.

– Nei, jeg regner med jeg får mer informasjon under fengslingsmøtet. Det har ikke tilflytt meg informasjon som gjør at saken er forandret siden i går, sa Nilsen tidligere fredag.