Like før fengslingsmøtet for den 26 år gamle moren skulle til å starte i Inntrøndelag tingrett, fortalte forsvarer Tore Angen om morens reaksjon.

- Hun var innstilt på at de begge to ville bli løslatt i dag. Nå er hun sjokkert over siktelsen. Hun har ingen forklaring på hva som har skjedd, og de opplever dette kun som en familietragedie, sier han til Adressa.nos reporter på stedet.

Han forteller at kvinnen er sterkt preget av det som har skjedd.

Siktet for samme forhold

Politiet opplyste på en pressekonferanse fredag morgen at både moren og faren (29) til barnet som ble funnet dødt onsdag er siktet i saken.

Begge er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Begge de to siktede vil bli fremstilt for fengsling henholdsvis klokken 12 og klokken 14. Politiet begrunner fengslingen med bevisforspillelse.

Han beskriver kvinnen som svært preget, og det er foreløpig uklart hvem av foreldrene som fant gutten livløs. Foreldrene har fortalt at de fant barnet dødt i hjemmet i Vanvikan.

Fant oppkast på barnet

Politiet har fortalt at det ble funnet oppkast på barnet. Inntil videre er det ikke klart hvordan barnet døde, men farens forsvarer, Trond Peder Nilsen, sier til NTB at den første legen som undersøkte barnet skal ha konkludert med kvelning som følge av oppkast.

- Klienten min sier at det ikke var noe sykdom i forkant, og de forstår ikke hvorfor de er siktet, sier Angen.

Angen opplyser videre at paret ble overrasket over hjemmebesøket til barnevernet dagen i forveien for dødsfallet.

- Det var ikke snakk om å ta fra dem omsorgen for barnet, sier han.