Leksvik kommune, Fosen barneverntjeneste og St. Olavs Hospital må svare på hva som skjedde dagene før dødsfallet og hvilke tjenester som ble tidligere gitt. Det viser dokumenter Adresseavisen har fått innsyn i.

Det har blitt avdekket at barnevernet på Fosen var på besøk hos familien dagen før gutten ble funnet død i en bolig i Vanvikan. Barnevernet hadde da mottatt en henvendelse fra helsepersonell i Leksvik kommune.

Nå krever Fylkesmannen i Nord-Trøndelag og Fylkesmannen i Sør-Trøndelag svar på når barnevernet eventuelt fikk den første bekymringsmeldingen. Fosen barneverntjeneste må redegjøre hva som var bakgrunnen for hjemmebesøket og hvilke vurderinger som ble gjort. De vil også ha vite hvorfor det ble bedt om bistand fra politiet under hjemmebesøket.

I Leksvik kommune må flere leger, helsestasjonen, barnehagen, Nav og fysioterapeut svare på hvilken behandling de ga barnet og redegjøre for deres kontakt med familien. Fylkesmennene krever informasjon om behandlingen fra august 2012 til barnet døde 27. november i fjor.

Ser på behandling over tid

Fylkesmennene vil også se på samhandlingen mellom de forskjellige helsetjenestene både i dagene før dødsfallet og lengre tilbake i tid.

– Det er viktig å kartlegge hvordan kontakten med familien var i hele perioden i forhold til forebygging. Vi må se på om det er en situasjon som har bygd seg opp over tid, sier fylkeslege Marit Dypdal Kverkild i Nord-Trøndelag.

Det psykiske helsevesenet ved St. Olavs Hospital på Fosen må også redegjøre for den behandlingen de har gitt.

– Vi skal se på hvilken behandling far fikk i spesialhelsetjenesten både tilbake i tid og den dagen da barnet døde, sier Kverkild.

– Saken større i omfang

Når dokumentasjonen og uttalelsene har kommet inn til Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, vil de vurdere dokumentasjonen sammen med Fylkesmannen i Sør-Trøndelag.

– Dette er en alvorlig og trist hendelse. Vi jobber videre med tilsynssaken etter vanlig prosedyre. Forskjellen er at saken er større i omfang, sier Kverkild.

Fylkesmannen i Nord-Trøndelag og Fylkesmannen i Sør-Trøndelag opprettet et regionalt tilsynsteam etter at en gutt (1) ble funnet død i en bolig i Vanvikan i Leksvik kommune 27. november i fjor. Mor og far har i avhør forklart at de forlot sønnen alene i huset forut for dødsfallet, og at de fant ham død da de kom tilbake. Både mor og far ble siktet for siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter med døden til følge. De ble begge løslatt fra varetekt i desember.