mandag 21.01 2019

NRK-komiker kastet ut av Dagsnytt 18-studio

Programlederen kastet ut komikeren Yousef Hadaoui etter at han bannet og flere ganger avbrøt både seg selv og motdebattanter i NRK radios Dagsnytt 18-sending.

Frp beholder sju og Venstre sine tre statsråder

Fremskrittspartiet beholder sju statsråder i regjeringen også etter at det kommer inn tre nye fra KrF. Partiet får muligens ny beredskapsminister.

21-åring fengslet for skyting i Oslo

Den 21 år gamle mannen som er siktet for drapsforsøk etter at en mann ble skutt i beinet utenfor et konsertlokale i Oslo, er varetektsfengslet i fire uker.

TV 2: Nikolai Astrup (H) blir digitaliseringsminister

Høyres Nikolai Astrup blir digitaliseringsminister i den utvidede regjeringen, etter det TV 2 erfarer. Det er to nye statsrådsposter i flertallsregjeringen.

Solberg presenterer den utvidede regjeringen tirsdag

Etter ekstraordinært statsråd på Slottet klokken 11 tirsdag presenterer statsminister Erna Solberg (H) hele den utvidede regjeringen.

Helikoptersøk i Tamokdalen ga flere treff

Mandagens helikoptersøk etter den siste av de omkomne skikjørerne i Tamokdalen resulterte ikke i noen avgrensning av søkeområdet.

Sola i rute i Tromsø – nå er mørketiden over

Etter at sola har vært borte siden 21. november, kunne folk i Tromsø mandag endelig få oppleve solstrålene igjen.

NRK: Høyre får digitaliseringsminister

I tillegg til en beredskapsminister, blir det trolig også opprettet en statsrådspost som digitalisteringsminister i den utvidede regjeringen, melder NRK.

Påstand om frifinnelse i drapssaken i Kristiansand

Forsvaret la mandag ned påstand om frifinnelse av den drapstiltalte 43 år gamle kvinnen i Kristiansand tingrett.

Polsk konsul bes forlate Norge

En polsk konsul er blitt bedt om å forlate Norge etter at han skal ha opptrådt uriktig mot norske offentlige tjenestemenn.

Politiet vil søke i vann nær Anne-Elisabeth Hagens bolig

Politiet bekrefter at det vil bli gjennomført søk etter den savnede Anne-Elisabeth Hagen i innsjøen Langvannet like ved ekteparets bolig.

mandag 21.01 2019

Russlands ambassade svarer om GPS-forstyrrelser i Finnmark

Den russiske ambassaden i Norge sier de har bedt om resultater fra en objektiv kontroll av overvåkningsutstyret som viser utfall av GPS-signaler i Finnmark.

Dagbladet vil søke pressestøtte

I sitt 150. år skal Dagbladet for første gang søke om pressestøtte.

Vaskehall i marina utenfor Kristiansand totalskadd i brann

Ingen skal ha kommet til skade da vaskehallen på Korsvik Marina i Randesund utenfor Kristiansand begynte å brenne mandag.

Politiets utlendingsenhet nedbemanner på grunn av få asylsøkere

Til sammen 58 stillinger skal bort i Politiets utlendingsenhet (PU). Bakgrunnen er lave ankomster av asylsøkere over tid.

KrFU-nestleder trekker seg

KrFUs første nestleder Nikolai Skogan fra Troms er ferdig i ungdomspartiet. Årsaken er at partiet nå går inn i den ikke-sosialistiske regjeringen.

Bil brant i Oslo

En parkert bil ble totalskadd i en brann i Tåsenveien i Oslo natt til mandag. Brannen ble oppdaget av en forbipasserende.

Rød KrF-er lanseres som statsråd for Solberg

Bergenseren Dag Inge Ulstein (38), som ønsket at KrF skulle velge rødgrønt samarbeid, kan bli utviklingsminister i Solberg-regjeringen, skriver VG.

Mann alvorlig skadd i vogntogkollisjon i Trøndelag

En mann er fløyet til sykehus med alvorlige skader etter at tre vogntog kolliderte på E6 i Grong søndag kveld. E6 ble stengt i seks timer etter ulykken.

Vil være statsminister til 2025

Statsminister Erna Solberg (H) sier hun ønsker å styre landet fram til 2025.

Flere skadd i trafikkulykke ved Rælingen

Tre personer har fått moderate til lettere skader etter at to biler havnet i en ulykke ved en sving på fylkesvei 120 ved Rælingen i Akershus.

Snøskred over veien i Stryn

Det har gått et snøskred over riksvei 15 i Oppstryn i Sogn og Fjordane natt til mandag, men ingen skal ha blitt tatt av skredet, ifølge politiet.

søndag 20.01 2019

Ulstein skrev i september at KrF ikke burde samarbeide med Frp

KrFs Dag Inge Ulstein kom med krass kritikk av Frp i et leserinnlegg i høst. Nå kan han bli ny statsråd i den nye flertallsregjeringen, ifølge flere medier.

14-åring døde etter ulykke i Lillehammer

En 14 år gammel gutt døde av skadene etter en lekeulykke i Lillehammer onsdag.

Den siste savnede fortsatt ikke funnet i Tamokdalen

Letemannskapet klarte heller ikke søndag å finne den siste savnede skiløperen i Tamokdalen i Troms. Søket ble avsluttet uten funn.

Kiwi-knivstikking: Skadd kvinne ute av respirator

Den 25-årige kvinnen som ble knivstukket i en Kiwi-butikk i Oslo, er ute av respirator og snakker. Angrepet etterforskes som terror.

Kaos på konsert etter skyting i Oslo

Vitner forteller om kaotiske scener etter at det ble skutt utenfor en konsert på Bryn i Oslo. Den antatte skytteren er pågrepet og siktet for grov kroppsskade.

Kiwi-knivstikking: Skadd kvinne ute av respirator

Den 25-årige kvinnen som ble knivstukket i en Kiwi-butikk i Oslo, er ute av respirator og snakker. Angrepet etterforskes som terror.

Strømstans skapte problemer for T-banen i Oslo

T-banetrafikken er i gang igjen mellom Nationaltheatret og Majorstuen i Oslo etter en full stans som følge av strømmangel.

Dødsbrann i blokk i Sogndal

En person er funnet omkommet etter en brann i ei boligblokk i Sogndal. Trolig er det en mann i 70-årene som bodde der brannen startet.

Boligbrann i Narvik – en person til sykehus

Det brøt søndag ut brann i et rekkehus på Fagernes i Narvik. En stund var det fare for spredning, og nabohusene ble evakuert. En person behandles for skader.

lørdag 19.01 2019

Vrang flypassasjer tatt hånd om av politiet på Kjevik

Politiet måtte rykke ut til Kristiansand lufthavn for å ta hånd om en passasjer som slo seg vrang på flyet fra Kanariøyene.

Ti personer siktet i hvitvaskingssak i Oslo

Ti personer er siktet etter mafiaparagrafen i en hvitvaskingssak i Oslo. Ifølge TV 2 deltok over 70 politifolk i en aksjon en rekke steder i forrige uke.

Ikea-ansatte i Oslo slått ned av hissige bilister

To ansatte som ryddet handlevogner ved Ikea på Furuset i Oslo, ble angrepet av bilister. Politiet håper videoopptak kan lede dem til gjerningspersonene.

To menn og en kvinne funnet i Tamokdalen

De tre som er funnet i skredet i Tamokdalen, er to menn og en kvinne, ifølge politiet. Letingen etter den siste savnede fortsetter søndag.