søndag 05.04 2020

Politiet bevæpnet seg da de hørte skudd fra bil i Nordland

En vinglete bil nektet å stoppe for politiet i Lofoten. Da politiet hørte skudd fra bilen, bevæpnet de seg i jakten på føreren. To personer er pågrepet.

Nær 5 prosent koronatestet i Tromsø

3.700 personer, nesten 5 prosent av Tromsøs befolkning, er testet for koronaviruset. Det er den høyeste andelen i landet, ifølge Nordlys.

Mann i 30-årene lettere skadd etter trafikkulykke i Mysen

En mann i 30-årene ble fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus etter en trafikkulykke i Mysen lørdag kveld. Han kom fra ulykken med lettere skader.

To lettere skadd etter trafikkulykke i Sunnfjord

To personer ble lørdag kveld hentet av ambulanse etter en trafikkulykke på riksvei 5 ved Sundafjelltunnelen i Sunnfjord. De skal ikke være alvorlig skadd.

Tre biler skadd i brann i Oslo

Tre biler ble natt til søndag skadd i brann i Oslo.

Leger Uten Grenser ber om unntak fra reiseforbud

I et brev til helsemyndighetene i Norge har Røde Kors og Leger Uten Grenser bedt om unntak fra reiseforbudet for å sende humanitær hjelp til fattige land.

lørdag 04.04 2020

Frp og Ap krever rask løsning for pakkereiseselskapene

Frp-leder Siv Jensen frykter konkurser for pakkereisearrangørene. Åsunn Lyngedal i Arbeiderpartiet sier de har etterlyst en løsning i de siste to krisepakkene.

Norge kan trenge 70 millioner sett med smittevernutstyr, mener professor

Hvis 700.000 nordmenn blir koronasyke, vil helsepersonell trenge rundt 70 millioner engangssett med smittevernutstyr til beskyttelse, mener professor.

Høyre-topper i Oslo oppfordrer til månedskortdugnad

Forny månedskortet ditt i april til tross for hjemmekontor og mindre reising, oppfordrer Høyre-politikere i Oslo. De frykter for kollektivtilbudet.

Barnehager skeptiske til åpning etter påske

Bare én av tjue privateide norske barnehager mener det er riktig å åpne for fullt den første uka etter påske, ifølge en ny undersøkelse.

Borgarting: Karanteneordning under varetekt strider ikke med menneskerettighetene

Borgarting lagmannsrett har vurdert karanteneordningene for varetektsfengslede personer. De mener ordningen ikke bryter med menneskerettighetene.

lørdag 04.04 2020

Mann mistet livet etter ulykke i Randaberg

To menn havnet i sjøen i Mekjarvik i Randaberg kommune torsdag kveld. Politiet bekrefter at den ene av dem døde av skadene, melder Aftenbladet.

Nedgang i antall koronainnlagte på norske sykehus

Lørdag var 306 koronasmittede innlagt på sykehus, noe som er tolv færre enn på fredag. Tallene tyder på at tiltakene har hatt effekt, mener en FHI-forsker.

To koronadødsfall så langt lørdag

Så langt er det meldt om to dødsfall som følge av koronasmitte lørdag. Totalt 62 koronasmittede personer er døde av sykdommen covid-19 i Norge.

Aftenbladet: Mann ble skutt i magen av politiet

En mann som skal ha skutt mot politiet i Sandnes, er siktet for uforsiktig omgang med våpen. Ifølge Aftenbladet ble han truffet av minst to skudd fra politiet.

Eldre pasient døde av koronavirus i Tønsberg

En eldre pasient døde lørdag av covid-19-sykdom på Træleborg sykehjem i Tønsberg.

Helsedirektoratet vurderer ulike koronaregler i ulike deler av landet

Helsedirektoratet vurderer nå om det skal innføres forskjellige smitteverntiltak i ulike landsdeler, avhengig av hvor hardt rammet de er av koronaviruset.

Mann prøvde å kjøre på politiet på Finnøy i Rogaland

Politiet skjøt mot dekkene på en bil da en mann skal ha forsøkt å kjøre på dem på Finnøy i Rogaland. Mannen i 30-årene er pågrepet.

Kvinne i Åsnes døde av koronasmitte

En 80-årig kvinne fra Åsnes i Innlandet døde lørdag morgen av koronaviruset. Hun har ligget på isolat på sykehjem.

Den gamle danskebåten kan gi opphold for koronapasienter

Nylig la Stena Line ned ruta mellom Oslo og Frederikshavn og tok Stena Saga ut av trafikk. Nå kan skipet bli brukt til å huse koronapasienter.

Ekspertråd holdes hemmelig mens regjeringen bestemmer nye smitteregler

Regjeringen skal snart avgjøre om Norge fortsatt skal holdes stengt etter påske. Flere ekspertgrupper gir sine råd, men de holdes hemmelig for nå.

Mange utsetter boligsalg og -kjøp

Halvparten av dem som planla å kjøpe eller selge bolig, har utsatt dette på grunn av koronaepidemien, ifølge en ny spørreundersøkelse.

Russens advokat anbefaler ikke massesøksmål etter avlyst treff

Advokaten som representerer russ som har billett til det avlyste treffet i Kongeparken, mener de kan kreve penger fra utstederne av betalingskort.

Salget av klær har falt med 80 prosent

Klessalget har gått ned med 80 prosent i ukene med strenge koronarestriksjoner, ifølge en kjøpesenterindeks.

Koronasmittede med demens kan bli sperret inne på rommet

Smittevernloven åpner for at koronasmittede som har demens og derfor ikke klarer å følge retningslinjer, kan låses inne på rommet sitt.

Økonominettverk foreslår 19.000 i borgerlønn til alle

Økonominettverket BIEN Norge mener alle norske borgere mellom 18 og 67 år skal få utbetalt 19.000 kroner i måneden under koronakrisen.

Utenlandske leger ber regjeringen lempe på autorisasjonskravet

Rundt 40 utenlandske leger har signert et opprop hvor de ber Helsedirektoratet lempe på autorisasjonskravet slik at de kan bistå i krisetiden.

Mann knivstukket i Oslo

En mann ble natt til lørdag knivstukket i Oslo. Han er ikke alvorlig skadd. Politiet søker etter to gjerningsmenn som forlot stedet i bil.

Flere tusen operasjoner utsatt landet over

Flere tusen operasjoner og konsultasjoner er satt på vent i Norge som følge av koronaepidemien.

fredag 03.04 2020

Mann i 50-årene skutt av politiet i Sandnes

En mann i 50-årene ble fredag kveld skutt av politiet i Sandnes etter at han selv løsnet skudd mot politiet, opplyser Sørvest politidistrikt.

Solberg: Vi må være innstilt på begrensninger utover våren

Det er ikke sikkert vi skal ha de samme begrensningene, men folk må være forberedt på begrensninger en god stund framover, sier statsminister Erna Solberg (H).

Permitterte kan få stå i tjenestepensjonsordninger

Regjeringen går inn for at man skal kunne stå i bedriftens tjenestepensjonsordning, selv om man er permittert.

Produsenter frykter legemiddelmangel etter at India ble lukket

Norske legemiddelprodusenter er avhengige av råvaretilgang fra India. Etter at landet ba innbyggerne holde seg innendørs stanset eksporten.

Nye koronadødsfall i Ringerike og Lillestrøm

Det har vært meldt to nye koronadødsfall i Viken fylke fredag kveld – ett i Lillestrøm kommune og ett på Ringerike sykehus.

Forbrukertilsynet varsler bot på 250.000 for koronareklame

Helsekostbutikken altshop.no har fått varsel om bot på 250.000 kroner for å hevde i en reklame at produktene deres beskytter mot koronaviruset.