tirsdag 11.12 2018

Ny plan skal redde flere fra småbåt-døden

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) bevilger to millioner kroner til arbeidet med en nasjonal handlingsplan mot fritidsbåtulykker.

Fortsatt åpent om Finnmark sier ja til sammenslåing

Finnmark Aps styrevedtak om å starte jobben med å slå Finnmark sammen med Troms møter motstand i fylkestingsgruppen.

Litauere dømt til fengsel for svart arbeid

To litauiske statsborgere er i Stavanger tingrett dømt til henholdsvis to år og ett år og to måneders fengsel for blant annet å ha tatt betalt for svart arbeid.

Fredsprisutstillingen offisielt åpnet

Årets fredsprisutstilling på Nobels Fredssenter ble tirsdag kveld offisielt åpnet. Denis Mukwege, den ene av fredsprisvinnerne, var til stede under åpningen.

Eldre mann omkom i påkjørsel i garasjeanlegg i Oslo

En eldre mann døde etter å ha havnet under en bil i et garasjeanlegg på Marienlyst i Oslo. Garasjeanlegget skal ha vært helt mørklagt.

Ola Elvestuen leder sluttforhandlinger i Katowice

Fredag skal det foreligge en avtale mellom de 196 landene som er tilsluttet klimakonvesjonen om hvordan den globale oppvarmingen skal takles framover. Norges klima- og miljøminister Ola Elvestuen har nå fått i oppdrag å dra en del av den i land.

Rekyl på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs la på seg 1,36 prosent til 834,81 poeng tirsdag. Oppsvinget kommer etter et fall på hele 2,43 prosent mandag.

58 ansatte har fått sluttpakke hos magasin-utgiver

Magasin-utgiveren Bonnier Media har inngått avtaler om sluttpakker med 58 av sine ansatte. Selskapet gir blant annet ut magasinene Tara og Costume.

Norske klimagassutslipp ned 1,6 prosent

Det ble sluppet ut 52,7 millioner tonn CO2-ekvivalenter fra norsk territorium i fjor, ifølge SSB. Det er en nedgang på 1,6 prosent sammenlignet med 2016.

Michelle Obama kommer til Norge neste år

En av USAs mest populære førstedamer gjennom tidene, Michelle Obama, kommer til Norge neste år.

Kran på plass ved den havarerte fregatten

Kranlekteren Rambiz er på plass ved forsvarsfregatten Helge Ingstad i Hjeltefjorden i Øygarden og er i gang med å trekke løftekjettinger.

tirsdag 11.12 2018

En person funnet død etter boligbrann på Herøy

Krimteknikere er på stedet etter at en person ble funnet død etter brann i en bolig på Herøy i Nordland mandag kveld.

mandag 10.12 2018

Obos selger leilighet for 95 millioner kroner

I et nytt boligprosjekt på Majorstuen i Oslo koster den største leiligheten 95 millioner kroner, noe Obos-sjefen mener er billig for 380 kvadratmeter.

Økning i flytrafikken i november

I november reiste totalt 4,3 millioner passasjerer til eller fra Avinors lufthavner, en økning på 3,2 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Marianne Borgen topper Oslo SVs liste foran lokalvalget

Ordfører Marianne Borgen (67) er valgt til Oslo SVs listetopp for fire nye år i Oslo bystyre. Hun er også partiets ordførerkandidat.

Obos selger leilighet for 95 millioner kroner

I et nytt boligprosjekt på Majorstuen i Oslo koster den største leiligheten 95 millioner kroner, noe Obos-sjefen mener er billig for 380 kvadratmeter.

Slutt på privatbilparkering i Oslo sentrum

Denne uken forsvinner de siste parkeringsplassene for privatbiler på kommunal grunn i Oslo sentrum.

Fastrentene i Lånekassen øker

Fastrentene i Lånekassen vil fra 1. januar være 2,472 prosent for tre års bindingstid, 2,804 for fem år og 3,309 for ti år.

Tusenvis stilte i fakkeltog for fredsprisvinnerne

Flere tusen møtte opp i fakkeltoget for å hylle årets nobelprisvinnere. For første gang i historien var det ikke flere fakler å oppdrive.

To funnet døde etter brann på Gjøvik

To personer omkom i en brann i en enebolig på Gjøvik i Oppland mandag.

Trusseldømt islamist varetektsfengslet i to måneder

Mohyeldeen Mohammad (32), som er dømt til to og et halvt års fengsel for trusler mot stortingsrepresentant Abid Raja (V), er varetektsfengslet i åtte uker.

NRK må kutte opptil 70 årsverk

Det går mot en kuttrunde i NRK neste år som følge av lavere lisensinntekter. Statskanalen må spare inntil 130 millioner kroner, ifølge økonomidirektøren.

Oslo Børs faller videre

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 2,43 prosent til 823,61 poeng på ukens første handledag. Den siste måneden har indeksen falt over 7 prosent,

Bedragerisiktet Keshvari returnerer til Stortinget

Mazyar Keshvari (Frp), som er siktet for grovt bedrageri i forbindelse med innlevering av reiseregninger, kommer tilbake på jobb på Stortinget tirsdag.

Finnmark Ap legger bort kampen mot sammenslåing

Styret i Finnmark Arbeiderparti sier nei til å saksøke staten for å få opphevet sammenslåingen med Troms, men krever likt antall representanter i fellesnemnda.

Krekar-saken i Italia utsatt til februar

Rettssaken mot mulla Krekar i Italia er utsatt til 4. februar, melder NRK. Da vil Norge la ham reise ut.

Reiss-Andersen: – Drømmen om å få slutt på undertrykkelsen forener oss

– Dagens fredsprisvinnere går inn i en lang tradisjon av forkjempere for menneskeverd, sa Nobelkomiteens leder i sin tale under seremonien i Oslo Rådhus.

KrF sikrer flertall for pleiepenger uten tidsbegrensning

KrF går sammen med Ap, SV og Senterpartiet og fjerner tidsbegrensningen for økonomisk støtte til foreldre som pleier alvorlig syke barn.

Følelsesladd fredsprisseremoni: – I dag hedrer vi to av verdens sterkeste stemmer

Flere ble rørt til tårer da fredsprisvinnerne Denis Mukwege og Nadia Murad ble hyllet av Nobelkomiteens leder Berit Reiss-Andersen.

Fare for snøskred i nordvest

Det er betydelig snøskredfare i Trollheimen, Romsdal, på Sunnmøre og i Indre Fjordane. Dette gjelder også Nordenskiöld Land på Svalbard.

13-åringen Farida tapte i fjerde runde mot staten

Den afghanske jenta Farida og familien som bodde på Dokka, får ikke komme tilbake til Norge. Det er klart etter at UNE ble frikjent i Oslo tingrett, melder NRK.

Obduksjon: 35-åring på Sortland døde av kvelning

En 35 år gammel mann døde av kvelning på Sortland i midten av november, viser obduksjonsrapporten. En kamerat erkjenner å ha drept ham.

Ektemannen til Janne Jemtland anker drapsdommen

Janne Jemtlands ektemann anker dommen på 18 års fengsel for forsettlig drap på kona.

Gjenopptar arbeidet ved den havarerte fregatten

Arbeidet med å gjøre klart for heving av fregatten Helge Ingstad i Hjeltefjorden i Øygarden fortsetter mandag eller tirsdag, når været blir bedre.

Ektemannen dømt til 18 års fengsel for drapet på Janne Jemtland

Ektemannen til Janne Jemtland er i Hedmarken tingrett dømt til 18 års fengsel for drapet på kona 29. desember i fjor. Det er i tråd med aktors påstand.