onsdag 21.02 2018

Biskop: UDI har for dårlig kunnskapsnivå i konvertittsaker

Utlendingsdirektoratet ga asylsøker trekk fordi han ikke visste hvilken dag Jesus ble født. Men det var UDI som hadde feil, skriver Vårt Land.

Trøim og Midelfart selger Storebrand-aksjer for 886 millioner kroner 

Kjendisparet Tor Olav Trøim og Celina Midelfart selger sine aksjer i forsikringsselskapet Storebrand. Onsdag morgen faller Storebrand kraftig på børsen.  

Arbeidsledigheten på stedet hvil

4,1 prosent av arbeidsstyrken her i landet var uten arbeid i november, ifølge SSB. Det er opp 0,1 prosentpoeng fra september. 

Kongebiograf: Kong Harald blir mer populær jo eldre han blir 

Alder er bare et tall, har kong Harald sagt, og konger blir bare mer populære når antall år øker.

Syklist døde i traktorpåkjørsel i Oslo

En kvinnelig syklist i midten av 40-årene døde etter å ha blitt påkjørt av en traktor på Sandaker i Oslo tirsdag kveld.

Politiaksjon i Drammen – mann sa han var skutt

Bevæpnet politi rykket tirsdag kveld ut til Strømsø i Drammen etter at en mann sa han var blitt skutt. – Ikke noe tyder på at han har skuddsår, sier politiet.

tirsdag 20.02 2018

Ingen mistenkte etter at mann ble funnet død i kjeller i Trondheim

En rørlegger fant en død mann i en kjeller i en boligblokk i Trondheim tirsdag ettermiddag. Mannen skal ha vært delvis avkledd. Politiet har ingen mistenkte.

Kvinne hevder hun drepte sin tidligere ektemann i nødverge i 2015

En kvinne er siktet for overlagt drap på sin tidligere ektemann i Halden i 2015. Hun tilsto drapet i fjor høst, men ble ifølge NRK sluppet fri samme dag.

25-åring dømt for drapsforsøk i Stavanger

En 25 år gammel mann er i Gulating lagmannsrett dømt til seks år og seks måneders fengsel for drapsforsøk.

Fransk isklatrer fikk moderate skader etter å ha sittet fast i isvegg i Eidfjord

En fransk klatrer (27) som tirsdag ble skadd i armen og satt fast under klatring i en isvegg i Måbødalen i Eidfjord, fikk moderate skader. 

Tenåring siktet for drapsforsøk etter knivstikking i Oslo

En tenåring er siktet for drapsforsøk etter at en jevnaldrende gutt ble knivstukket på en buss i Oslo mandag kveld. En person er fortsatt på frifot.

tirsdag 20.02 2018

KrF og SV vil ha fortgang i etterforskning av barnesaker

KrF og SV ber justisminister Sylvi Listhaug (Frp) legge mer penger på bordet for få ned behandlingstiden for saker som gjelder overgrep mot barn.

mandag 19.02 2018

Mann pågrepet etter knivstikking på buss i Oslo 

En tenåring er alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket på en buss ved Carl Berner i Oslo. En person er pågrepet, opplyser politiet.

Rødt vurderer mistillit mot stortingspresidenten

Rødt vurderer mistillitsforslag mot stortingspresident Olemic Thommessen (H) hvis han ikke kommer med tilfredsstillende svar om Stortingets byggesprekk.

Stjerne for tredje gang i Michelin-guiden

Svensk-norske Bjørn Svensson er overrasket over å bli hedret med en stjerne i Michelin-guiden – bare fem måneder etter at restauranten Galt åpnet. 

Her kjører Vebjørn fra Os i streng kulde i Alaska

Vebjørn Reitan fra Os kjørte inn til 4. plass i sledehundeløpet Yukon Quest. Starten på det 160 mil lange løpet ble knalltøff.

Mann siktet for å ha fått kollega til å drikke avløpsrens

En 24 år gammel mann i Tromsø er varetektsfengslet og siktet for å ha fått en kollega i 50-årene til å drikke etsende væske. Mannen nekter straffskyld. 

Poppe: – Hvis det ikke gjør vondt å se denne filmen, så er det for sent 

Minnet om hva som skjedde på Utøya, har begynt å falme, advarer filmskaper Erik Poppe. Han mener vi trenger en påminnelse om hvordan høyreekstremisme ser ut. 

Norske nettleverandører pålagt å utlevere fildelere

Oslo tingrett har gitt danske Njord Law Firm medhold i kravet om å få vite identiteten til flere tusen nordmenn som kan ha lastet ned filer ulovlig.

Økokrim ransaket meglerhus – flere personer siktet 

Økokrim har gjennomført en ransaking av meglerhuset Nordic Securities og siktet flere personer for økonomisk kriminalitet.

Stor spenning før nordisk Michelin-lansering

Kjøkkensjef Sven Erik Renaa i Renaa har en følelse av at det kommer en overraskelse når den nordiske utgaven av Michelin-guiden lanseres.

TINE på jakt etter tapte markedsandeler

TINE taper markedsandeler til plantebaserte alternativer til melk. Nå svarer de med nye smaker, mindre sukker og fett, laktosefritt og proteinrikt i utvalget.

Stabilt vintervær og liten snøskredfare i vinterferieuka

Store deler av landet har vinterferie denne uka, og de fleste vil kunne se fram til stabilt og pent vintervær framover. Snøskredfaren er også lav.

Hevingen av flyvraket i Svolvær er avsluttet

Flyhavarikommisjonen har hentet opp de delene av flyvraket utenfor Svolvær som de trenger til sine undersøkelser og er ferdig på stedet.

Aker Energy kjøper oljeselskap i Ghana

Aker Energy og TRG AS legger 777 millioner kroner på bordet for å kjøpe oljeselskapet Hess' virksomhet i Ghana.

Bro raste i Mandal – tre personer i vannet

Deler av Bankebroa i Mandal har rast sammen. Tre personer falt i vannet, men ingen er alvorlig skadd, melder politiet i Agder.

Automatisk registrering av frikort gir raskere saksbehandling hos Nav

Siden januar i fjor har den automatiske registreringen av egenandeler og utstedelse av frikort sørget for både kortere saksbehandlingstid og mindre byråkrati.

Butikkjeden Tilbords er konkurs

Tilbords-kjeden ble kjøpt opp av eierne i Kitch'n for tre måneder siden. Nå slår de kjeden konkurs. 

Fire til sykehus etter frontkollisjon på Notodden

To personer er sendt med ambulanse til Oslo universitetssykehus Ullevål og to er sendt til lokal legevakt, etter en frontkollisjon i Notodden i Telemark.

37-åring frikjent for mordbrann – broren tilsto alt

En 37 år gammel mann er frifunnet for å ha tent på et planlagt asylmottak i Lindås i Hordaland i 2015. Da ankesaken startet i januar, tilsto broren alt. 

33-åring kjent skyldig i Bråten-drapet i Oslo

Lagmannsretten har kjent en 33 år gammel mann skyldig i knivdrapet på Egil Tostrup Bråten i Oslo sentrum i 2002.

Fem av sju varslersaker ferdig behandlet i Frp

To saker er fremdeles ikke ferdig behandlet i Fremskrittspartiet, som har behandlet i alt sju saker med varsler og bekymringsmeldinger i kjølvannet av metoo.

Flest omkom i møteulykker i trafikken i januar

Seks personer døde i trafikkulykker på norske veier i januar, viser tall fra SSB. Det er lavere enn gjennomsnittet de siste fem årene.

Tekna: Arbeidsmarkedet for sivilingeniører og naturvitere friskmeldes

88,5 prosent nyutdannede sivilingeniører og naturvitere var i jobb fem måneder etter studieslutt, ifølge en undersøkelse Tekna har gjort blant sine medlemmer.

Aker BP med uventet stort funn i Nordsjøen

Aker BP er snart ferdig med å bore ut Frosk-brønnen i Nordsjøen. En foreløpig analyse viser at brønnen har betydelig mye mer olje enn først antatt.