søndag 22.04 2018

Politibil krasjet under utrykning i Kristiansand

En politibil under utrykning krasjet med en annen bil i Kristiansand sentrum tidlig søndag morgen.

Nordlandsbanen henger i løse lufta - fortsatt skredfare

Snøskredfaren på Helgeland er avtagende, men fortsatt stor. 40 meter av skinnegangen på Nordlandsbanen henger i løse lufta etter et sørpeskred.

Norsk alkoholrekord – i Sverige

Aldri før har Systembolagets grensebutikker solgt så mye alkohol. NHO-direktør mener sukkeravgiften er årsaken.

Solberg markerte krav til søppelfritt hav på nattevandring i Ålesund

Erna Solberg besøkte lørdag Ålesund og fikk se hvor mye søppel som havner i havet i et av landets mest plastforurensede havneområder.

Vedum ber sexmeldingens avsender melde seg innen onsdag – ellers anmeldes saken

Mannen som sendte den grove meldingen til Liv Signe Navarsete, må melde seg innen onsdag, krever Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Hvis ikke anmeldes saken.

lørdag 21.04 2018

Navarsete har meldt trussel til PST

Tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete har fått trusler i forbindelse med sexmelding-saken. Én av dem er meldt til PST.

Syklist i 30-årene døde i kollisjon med bil i Bodø

En mannlig syklist i 30-årene omkom i en frontkollisjon med en bil i Bodø lørdag kveld.

Mann funnet død i Ålesund

En mann i 30-årene ble lørdag funnet død i sin egen leilighet i Ålesund. Politiet har ingen grunner til å mistenke noe kriminelt, men etterforsker saken.

Nordlandsbanen stengt etter sørperas

Nordlandsbanen er stengt for all trafikk etter at det gikk et ras tre mil nord for Mosjøen lørdag ettermiddag. 40 meter av skinnegangen henger i løse lufta.

Mann døde etter fall i sjøen i Østfold

Mannen som ble funnet bevisstløs i Femsjøen i Tistedal i Østfold lørdag, døde senere på sykehus, opplyser politiet. 

Vedum ber sexmeldingens avsender melde seg innen onsdag – ellers anmeldes saken

Mannen som sendte den grove meldingen til Liv Signe Navarsete, må melde seg innen onsdag, krever Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Hvis ikke anmeldes saken.

lørdag 21.04 2018

Polsk trailersjåfør i ankesak om hasjsmugling

En polsk trailersjåfør som ble dømt til sju års fengsel for innførsel av 217 kilo hasj, får saken sin prøvet av Borgarting lagmannsrett neste uke.

fredag 20.04 2018

Jordras stenger Dovrebanen

Togtrafikken er stanset mellom Brumunddal og Moelv på grunn av et ras.

Russer framstilles for fengsling etter bombesøk i leilighet i Oslo 

Politiet vil be om varetekt for mannen som er siktet etter den omfattende politiaksjonen og funnet av en mistenkelig gjenstand i en leilighet i Oslo.

Åslaug Haga ber Sp suspendere hytteturdeltakere

Tidligere Sp-leder Åslaug Haga ber partiet suspendere de mannlige politikerne som var med på hytteturen der det ble sendt en sexmelding til Liv Signe Navarsete.

VG: Åslaug Haga ber Sp suspendere Borten Moe

VG skriver fredag kveld at tidligere Sp-leder Åslaug Haga ber partiet suspendere 1. nestleder Ola Borten Moe og de andre som var med på hytteturen der sexmeldingen til Liv Signe Navarsete ble sendt.

Staten har inngått ny mobilavtale for 24.000 ansatte

Staten regner med å spare inntil 85 millioner kroner når det nå er inngått ny avtale om mobiltelefoni for hele 24.000 ansatte.

Tomten bak dette huset forklarer prisantydningen på 75 millioner kroner

Prisantydningen er smått historisk. Spørsmålet er: Hva vil man få lov til å bygge på tomten bak John Colletts allé 94 i Ullevål Hageby i Oslo?

Politiet etterforsker mulig voldtekt i Bjørvika i Oslo

Politiet i Oslo etterforsker en mulig voldtekt etter at en kvinne ble funnet bevisstløs på Langkaia i Bjørvika. Kvinnen ble avhørt fredag ettermiddag.

Sp-ledelsen kontaktet ikke alle hytteturdeltakerne

To av Sp-politikerne som var på hytteturen der den grove sexmeldingen ble sendt til Liv Signe Navarsete, ble ikke kontaktet før to år etter at varselet kom.

Oslo Børs avsluttet uka med nedgang

Etter flere dager med rekordnoteringer sluttet Oslo Børs uka i rødt fredag. Hovedindeksen endte på 846,17 poeng, ned 0,55 prosent.

Stor fare for snøskred i Trøndelag og Nordland

Kraftig regn og mildt vær på et ustabilt snødekke fører til stor og meget stor snøskredfare for nordlige deler av Trøndelag og Nordland.

Lars Lillo-Stenberg fant ikke «svaret» på gåten Nini Stoltenberg

De Lillos-vokalisten har skrevet bok om barndomsvennen Nini Stoltenberg, som hadde alt, men endte som narkoman. Hvorfor har han ikke funnet et entydig svar på. 

Havaristen Harrier skal hogges opp og gjenvinnes

Det havarerte lasteskipet Tide Carrier skal bringes til Tyrkia for endelig å bli hogd opp og resirkulert.

Høyesterett avviste anke i Melhus-drapet

Den 28 år gamle mannen som ble dømt for drapet på Råger Holte i Melhus i Trøndelag i fjor, anket dommen til Høyesterett. Nå er anken avvist.

Russen dropper sexregel etter internasjonale medieoppslag

Veidirektør Terje Moe Gustavsens oppfordring til russen om ikke å ha sex i rundkjøringer har fått stor oppmerksomhet i utlandet. Nå endrer russen knutereglene.

Fremdeles høy luftforurensning i flere byer

Sand og støv fra veiene ødelegger lufta rundt byene og i områder med stor biltrafikk. I helga er det fortsatt fare for barn og voksne med pustelidelser.

Brudd på regelverket i tre av fire tilsyn i industrien

Arbeidstilsynet avdekket nylig flere alvorlige regelbrudd under en aksjon i industrien. Siden 2000 har 90 ansatte mistet livet på jobb i industrinæringen.

Lege dømt til fire års fengsel for uaktsomt drap på Anne Linell Sundt

Flertallet i retten dømmer samboeren til Anne Linell Sundt for uaktsomt drap fordi han ikke hindret henne i å ta en overdose. Fagdommeren er uenig i dommen.

Savnet norsk student i Sør-Afrika fanget opp av overvåkingskamera

Søket etter Marie Sæther Østbø (20) fortsatte fredag, men uten noe gjennombrudd. Et filmopptak viser at den norske kvinnen gikk mot stranda, opplyser politiet.

Yara svekket av russerkulda og høye energipriser

Yara leverer et resultat for første kvartal i år som er  betydelig lavere enn i 2017. Kulde i Europa, svakere dollar og dyr energi får skylden.

Industrilederne er optimistiske

Norske industriledere melder ifølge SSB om uendret produksjon og økt ordretilgang i første kvartal 2018. Flertallet er positive i vurderingen av andre kvartal.

Hurtigruten bygger om skip til hybriddrift

Hurtigruten skal oppgradere inntil ni av skipene sine til hydriddrift med gassmotorer og batteripakker. Rolls-Royce Marine har fått oppdraget.

Snart blir 20 millioner sedler ugyldige

De gamle 100- og 200-lappene blir ugyldige som betalingsmiddel fra 31. mai. Ifølge Norges Bank er det fortsatt 20 millioner slike sedler i omløp.

Færre og færre får arbeidsavklaringspenger

138.500 personer mottok arbeidsavklaringspenger (AAP) ved utgangen av første kvartal 2018. Det er en nedgang på 2.100 fra siste kvartal i 2017.