onsdag 20.03 2019

Sofie danset med Giske på barvideo: - Jeg opplever at dette kom veldig feil ut

Kvinnen som danset med Trond Giske på barvideoen, snakker ut i TV2. Hun mener VG har sitert henne feil og utelatt hennes fremstilling av situasjonen. Sjefredaktør Gard Steiro erkjenner at VG har gitt «et uriktig bilde av hendelsesforløpet».

ESA frikjenner norsk ordning for oljenæringen

Den norske leterefusjonsordningen for oljeindustrien utgjør ikke statsstøtte, har EØS-tilsynet ESA avgjort. Bellona mener at ting er i bevegelse på feltet.

Bioteknologiloven endres – Ap mener regjeringen svikter kvinnene

De fire regjeringspartiene er enige om den første store endringen i bioteknologiloven siden 2005. Men verken Ap eller Sp er begeistret.

Norwegian-aksjen falt dypt – Oslo Børs ned 0,4 prosent

Flyselskapet Norwegian ble onsdagens store børstaper med et kursfall på 9,75 prosent på en dag da Oslo Børs svekket seg 0,41 prosent til 886,34 poeng.

HRS: To personer tatt av snøskred i Lofoten

To personer ble tatt av et snøskred i Lofoten onsdag ettermiddag. En av dem fikk medisinsk behandling, opplyser Hovedredningssentralen.

Kripos åpner etterforskning av dataangrepet mot Hydro

Etter at Hydro onsdag anmeldte dataangrepet mot selskapet, har Kripos åpnet etterforskning av saken. Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet.

Kraftig økning i skogbranner i fjor

I 2018 var det dobbelt så mange skogbranner i Norge som det var både i 2017 og 2016. Det var flest i juli. 39 personer omkom i brann i fjor, også det en økning.

Hydro: Var dekket av andre sikkerhetssystemer under hackerangrepet

Hydro sier det var en bevisst handling at de var koblet fra overvåkingsnettverket til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) under hackingangrepet natt til tirsdag.

Stor snøskredfare i indre strøk av Vestlandet

Regn og varmere vær fører til at snøskredfaren er stor i Indre Fjordane, Voss og Hardanger.

Den drapstiltalte kvinnen i Kristiansand forklarer seg

Den 43 år gamle kvinnen som er tiltalt for to overlagte drap og forgiftning, startet onsdag sin forklaring i Agder lagmannsrett.

Kronprinsen besøker stillehavsøyer

Hav og klima står på programmet når kronprins Haakon i april reiser på offisielt besøk til Tonga, Fiji og Samoa sammen med utviklingsminister Dag-Inge Ulstein.

tirsdag 19.03 2019

Politiet henlegger saken om filmingen av Waras hus

Politiet dropper også etterforskningen av selve filmingen av huset til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp). Men Black Box Teaterets advokat er likevel rasende.

Hydro rammet av løsepengevirus

Hydro bekrefter at de er rammet av et krypteringsvirus, og at det er fremmet løsepengekrav for å låse opp selskapets systemer.

Svak oppgang på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret 0,5 prosent til 890,03 poeng tirsdag. Norwegian Air Shuttle bidro positivt og var vinneren blant de mest omsatte selskapene.

Gruvedriften gjenopptas i Sør-Varanger

Sør-Varanger kommune får mange nye arbeidsplasser når gruvedriften gjenopptas. Naturvernforbundet frykter den vil føre til store ødeleggelser for miljøet.

Mona Høiness likevel tilfreds etter rettslig nederlag

Advokat Mona Høiness tapte saken om nettsjikane i Menneskerettsdomstolen (EMD), men opplever det likevel som en moralsk seier.

Omfanget av Hydro-angrepet fortsatt ikke kjent

Det er fortsatt uklart hvor store konsekvensene er etter dataangrepet som rammer Hydro.

Bjørnar Skjæran fra Nordland innstilles som ny nestleder i Arbeiderpartiet

Aps valgkomité innstiller Bjørnar Skjæran (52) fra Nordland som ny nestleder i partiet. Blir han valgt, overtar han plassen som ble ledig etter Trond Giske.

NRK: Dataangripere krevde løsepenger av Hydro for å «låse opp» datasystemet deres

Samtidig som det ble gjennomført et målrettet angrep på brukerdatabasen til Hydro, skal dataangriperne ha krevd løsepenger av Hydro, skriver NRK.

Lars Monsen får Marteprisen

Villmarksentusiasten og programlederen Lars Monsen tildeles Marteprisen for 2019. Prisen deles ut på verdensdagen for Downs syndrom torsdag 21. mars.

NRK: Dataangripere krevde løsepenger av Hydro for å «låse opp» datasystemet deres

Samtidig som det ble gjennomført et målrettet angrep på brukerdatabasen til Hydro, skal dataangriperne ha krevd løsepenger av Hydro, skriver NRK.

Drapstiltalt kvinne i Kristiansand nekter straffskyld i ankesaken

Den 43 år gamle kvinnen som er tiltalt for to drap og forgiftning i Kristiansand, nektet straffskyld da ankesaken startet i Agder lagmannsrett tirsdag.

Bama trekker tilbake flere produkter etter salmonellautbrudd

Bama trekker tilbake flere produkter med tørket frukt etter salmonellautbrudd.

Bama trekker tilbake flere produkter etter salmonellautbrudd

Bama trekker tilbake flere produkter med tørket frukt etter salmonellautbrudd.

Bikkjeslagsmål om begrenset antall budsjettkroner

Statsminister Erna Solberg (H) varsler at hun vil klubbe ned mange gode forslag til neste års statsbudsjett. Men noen statsråder er allerede budsjettvinnere.

Utenlandske spillselskaper taper terreng – nå intensiveres kampen mot dem

Utenlandske spillselskaper taper markedsandeler i Norge, ifølge Lotteritilsynet. Nå skjerpes kampen mot dem ytterligere med flere nye regel- og lovendringer.

Snøskred i Hemsedal

Det er satt i gang en søks- og redningsaksjon etter et snøskred i Grønndalen i Hemsedal. Det er ikke skispor inn i området

Fire skadd etter knivtrussel på Oslo-skole

Fire personer, deriblant en lærer, er sendt til legevakten med lettere skader etter at en ung elev truet en ansatt på Brynseng skole i Oslo.

Milliongebyr til Bergen kommune blir stående

I fjor avdekket en barneskoleelev at passord og brukernavn lå åpent i datasystemet i bergensskolen. Nå må Bergen kommune betale millionbot.

Hydro utsatt for stort cyberangrep

Hydro globale virksomhet er utsatt for et omfattende cyberangrep som påvirker driften. Selskapet skifter til manuell drift så langt det er mulig.

Fire skadd etter knivstikking på Oslo-skole

Fire personer, deriblant en lærer, er sendt til sykehus med lettere skader etter at en elev skal ha truet en ansatt med kniv på Brynseng skole i Oslo.

Regjeringen: – God vekst i norsk økonomi

Det går godt i norsk økonomi. Flere kommer i jobb, og ledigheten går ned. Det er konklusjonene til Finansdepartementet før regjeringens budsjettkonferanse.

Mange ringte hjelpetelefon etter Jackson-dokumentar

Hjelpetelefonen for incest- og seksuelt misbrukte opplevde mer enn en dobling av henvendelser etter at NRK viste den omstridte dokumentaren «Leaving Neverland».

Mange ringte hjelpetelefon etter Jackson-dokumentar

Hjelpetelefonen for incest- og seksuelt misbrukte opplevde mer enn en dobling av henvendelser etter at NRK viste den omstridte dokumentaren «Leaving Neverland».

Flere bruker smertestillende medisiner

Nesten 1,3 millioner nordmenn fikk minst ett smertestillende legemiddel på resept i fjor. Antallet har økt med over 154.000 på ti år.