søndag 31.05 2020

Kvinne kjørt til sykehus etter å ha kjørt av veien i Sande i Holmestrand

En lokal kvinne i 20-årene er kjørt til sykehus i ambulanse med uvisst skadeomfang etter at hun kjørte av veien i Sande i Holmestrand.

Sotra: Drapssiktet sønn nekter for å ha noe med drapet å gjøre

En mann tidlig i 20-årene som er siktet for å ha drept sin egen mor på Sotra, nekter for å ha noe med drapet å gjøre, skriver Bergens Tidende.

Kvinne varetektsfengslet i fire uker etter rekkehusbrann i Florø

Kvinnen i 20-årene som er siktet for å ha startet en brann i et rekkehus i Havrenesvegen i Florø natt til fredag, er varetektsfengslet i fire uker.

18 elever og tre lærere i koronakarantene ved Oslo-skole

Etter at en elev ved 10. klasse på Veitvet skole i Oslo har testet positivt for koronavirus er totalt 18 elever og tre lærere satt i karantene, melder VG.

28 koronapasienter innlagt på sykehus

28 koronasmittede pasienter er søndag innlagt på sykehus i Norge, ifølge tall fra Helsedirektoratet. Tre av dem får respiratorbehandling.

Full ferjekø på Rådhuskaia

Varmt vær, sol, pinsefri og Ruters koronaregler fører til lange køer for Oslofolk som vil ta en av ferjene ut til øyene i Oslofjorden.

Seks kvinner siktet for tyveri fra menn i Bergen

Politiet pågrep seks kvinner i et hus på Askøy natt til søndag. Alle er siktet for flere tyveri i Bergen sentrum siste dagene.

Høyre-politiker vil bytte bort 2. pinsedag som fridag

Stefan Heggelund (H) vil bytte bort 2. pinsedag med 18. mai som fridag. – Dette tror jeg folk vil sette pris på, sier han.

Boligbanks lånepraksis kan være i strid med diskrimineringsloven

Bulder Bank tilbyr billige boliglån, men bare til nordiske statsborgere. Praksisen kan være i strid med diskrimineringsloven, mener Likestillingsombudet

Halvparten av befolkningen frykter at regjeringen letter på koronatiltakene for fort

51 prosent av Norges befolkning frykter at regjeringen for raskt letter på koronarestriksjonene, viser ny undersøkelse.

En person pågrepet og siktet for drap på Sotra

En person ble lørdag kveld pågrepet og siktet for drap etter at en person ble funnet død i en bolig på Brattholmen på Sotra.

lørdag 30.05 2020

Én person er kritisk skadd etter rekkehusbrann i Oslo

Én person er fraktet til Ullevål sykehus med kritiske skader etter rekkehusbrannen på Haugenstua i Oslo, melder VG.

Oslofolk har brukt naturen tre ganger mer enn vanlig i koronakrisen

Bruken av grøntområder i Oslo og nærområder i marka har nær tredoblet seg under koronakrisen, ifølge en undersøkelse fra Norsk institutt for naturforskning.

Mattilsynet advarer mot at kosttilskudd fra USA kan gi leversvikt

Mattilsynet advarer mot kjøp og bruk av kosttilskuddet Hydroxicut Hardcore Next Gen fra USA. Produktet har ført til leversvikt og dødsfall.

Tolletaten med storaksjon i Oslofjorden og langs Sørlandskysten

I forbindelse med pinsehelgen og inngangen til båtsesongen gjennomfører Tolletaten en stor båtaksjon i Oslofjorden og langs Sørlandskysten.

Flere vil endre reisevanene sine permanent etter koronakrisen

Én av fem som pleide å reise kollektivt til og fra jobb, gjør det ikke lenger, ifølge en undersøkelse. 15 prosent sier at de vil endre reisevaner.

Nordmenn flest tror ikke at koronaviruset gir langvarig klimaeffekt

På kort sikt tror to av tre nordmenn at koronaviruspandemien vil redusere de globale klimautfordringene. På lang sikt er saken en annen, ifølge undersøkelse.

Høyre ønsker faste hjemmekontor-dager i Oslo

Oslo Høyre mener man har lært mye av koronakrisen og ønsker å videreføre ordningen med hjemmekontor for å redusere rushtrafikken i hovedstaden.

Mer enn 1 av 3 nordmenn vil ha Solberg som statsminister

Kun én gang tidligere har Erna Solberg hatt større oppslutning. Hele 36 prosent av Norges befolkning ønsker henne som statsminister, ifølge en ny måling.

Mann til akuttmottaket etter trafikkulykke i Tønsberg

En mann i 30-årene er natt til lørdag kjørt til akuttmottaket etter en utforkjøring i Tønsberg. Det er ukjent om han er skadd.

16,5 milliarder i koronastøtte til bedrifter med økt omsetning

Også bedrifter som har opplevd en økt omsetning under koronakrisen har nytt godt av kontantstøtten fra staten, ifølge en oversikt fra Dagens Næringsliv.

Mann omkom i MC-ulykke i Skien

En motorsyklist i 60-årene er død etter en utforkjøring i Skien fredag kveld.

fredag 29.05 2020

Sykehjemsetaten i Oslo åpner for besøk

Det er kun én beboer og seks ansatte ved sykehjemmene i Oslo som har registrert koronasmitte. Nå får pårørende besøke sine kjære igjen.

LO frykter masseoppsigelser

LO-sjef Hans-Christian Gabrielsen tror det blir masseoppsigelser om kort tid hvis ikke regjeringen utvider permitteringsperioden til 52 uker.

Lovendring gjør at flere kriminelle utlendinger kan utvises

Fra 1. juni blir det enklere for myndighetene å utvise utlendinger med oppholdstillatelse som begår kriminalitet i Norge.

Fedre og medmødre i Oslo og Kristiansand får besøke sine nyfødte barn igjen

Fra torsdag 4. juni åpner Oslo universitetssykehus (OUS) for kontrollert besøk fra fedre og medmødre til nyfødte. Sørlandet sykehus åpner allerede tirsdag.

Den norske nødrespiratoren er klar til produksjon

Nødrespiratoren Laerdal Servi Ventilator er nå blitt ferdig testet og kvalitetssikret. Helse sør-øst har allerede bestilt 1.000 enheter.

Lange pinsekøer i trafikken ut fra Oslo

Det rapporteres om lange køer på veiene ut fra Oslo nå i starten på pinsehelgen.

NSO frykter at studenter må avbryte studiene for å klare seg økonomisk

Norsk Studentorganisasjon (NSO) er misfornøyd med regjeringens tredje tiltakspakke. De frykter at studenter må avbryte studiene for å klare seg økonomisk.

Åpent for feriereiser til Danmark, men København-overnatting og korte turer utgår

15. juni åpner Norge grensene for dansker, og Danmark åpner for nordmenn. Men vil man til Danmark, må man bli i seks døgn og København-overnatting er ikke lov.

Hus med dynamitt i Bamble brennes ned

Det brant i en enebolig i Bamble i Vestfold og Telemark fredag. Det skal ha vært dynamitt i huset som kontrollert ble brent ned.

TV 2-reporter blir kommunikasjonssjef i Fremskrittspartiet

Fremskrittspartiets stortingsgruppe har ansatt politisk reporter Kjetil Løset som ny kommunikasjonssjef. Løset har vært ansatt i TV 2 i 22 år.

Gro Bakstad presentert som ny Vy-sjef

Vy presenterte fredag sin nye konsernsjef, Gro Bakstad. Hun tar over stillingen etter Geir Isaksen, som i november ba styret om avløsing.

Drapssiktet mann i Nittedal varetektsfengslet i fire uker

En mann i 40-årene er varetektsfengslet i fire uker etter at en mann i 30-årene ble funnet død i en bil i Nittedal tirsdag torsdag morgen.

Sikkerhetsmyndighetene advarer om skogbrannfare i pinsen

Høye temperaturer og lite nedbør gjør at Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) høyner skogbrannberedskapen i Sør-Norge i pinsen.