lørdag 14.12 2019

Dale: – Jeg priser meg lykkelig over at ingen er omkommet eller skadd etter raset på E18

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) sier det aller viktigste er at ingen menneskeliv gikk tapt i det massive steinraset på E18 ved Larvik.

Savnet mann funnet i god behold på Sotra

Den 22 år gamle mannen som ble meldt savnet ved Misje på Sotra vest for Bergen, er funnet i god behold.

Mann siktet for voldtekt av barn under 14 år

En mann fremstilles lørdag for varetektsfengsling i Bergen tingrett, siktet for voldtekt av barn under 14 år.

Mann tiltalt for seksuell omgang med 13-åring

En 22 år gammel mann fra Fredrikstad er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med barn under 14 år. Saken kommer opp i Sarpsborg tingrett 3. mars neste år.

Nationen: Endring i skatteoppkrevingen rammer kommunene

Ved å flytte skatteoppkrevingen fra kommunene til staten, mister kommunene ikke bare oppgaven og ansatte. Mange av dem taper også penger, skriver Nationen.

Mann påkjørt i Oslo sentrum

En 25 år gammel mann ble fredag kveld påkjørt av en drosje utenfor et hotell i Oslo sentrum. Fotgjengeren kom fra ulykken uten store skader.

fredag 13.12 2019

Frp vil endre pelsdyrforskrift

Bare to uker etter regjeringens omstridte pelsdyrforskrift ble framlagt, jobbes det innad i regjeringspartiene for å vrake den, melder Nationen.

Bandidos-topp Lars Harnes siktet i voldssak

Den tidligere Bandidos-toppen Lars Harnes er varetektsfengslet i fire uker for kroppsskade, skriver Dagbladet.

Det kristne nettverket Til Helhet vurderer å legge ned

En av medlemsorganisasjonene åpner for å legge ned det omdiskuterte kirkenettverket Til Helhet. Samtidig ønsker styreleder Jens Fredrik Brenne avløsing.

Erklæringen om Manshaus' tilregnelighet er godkjent

Den rettsmedisinske kommisjon har ingen vesentlige merknader til erklæringen om at Phillip Manshaus er strafferettslig tilregnelig.

Øyafestivalen mister statlig millionstøtte

Øyafestivalen i Oslo og Bergenfestivalen får ikke en krone av Kulturrådet neste år. Dramatisk og overraskende, sier festivalsjefene.

fredag 13.12 2019

Sanner: Uaktuelt med omkamp om lærernormen

Et regjeringsoppnevnt utvalg foreslår å fjerne lærernormen i sitt forslag til ny opplæringslov, men kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) sier nei til omkamp.

Sola-drapet: Navnet på drapsofferet er frigitt

Mannen som ble funnet drept på Regestranden i Sola mandag er Sigbjørn Sveli fra Bryne. Navnet offentliggjøres i samråd med familien.

Lærernormen kan oppheves, foreslår regjeringsoppnevnt utvalg

Det bør ikke være noe tak på hvor mange elever det skal være per lærer i grunnskolen, mener det regjeringsoppnevnte Opplæringslovutvalget.

Equinor dropper ilandføring av olje og gass fra Castberg-feltet

Equinor dropper ilandføring av olje og gass fra Johan Castberg-feltet. Dermed blir det ikke noe av terminalen i Finnmark.

Ericsson skal levere Telenors nye 5G-nett

Telenor har bestemt at Ericsson skal være hovedleverandør for det nye 5G-nettet. Det skriver de i en børsmelding fredag.

Mann pågrepet for vold mot kvinne i Trondheim

En kvinne i 40-årene er fraktet til akuttmottaket i Trondheim med hodeskader. En mann i 50-årene er pågrepet for å ha utøvd vold mot kvinnen.

SSB tror på ny rekord i julehandelen

Hver nordmann kommer til å handle for 10.700 kroner i julestria, om beregningene til SSB slår til. Det er i så fall en økning på 1,7 prosent fra i fjor.

Venteliste hos Røde Kors i julen

Røde Kors opplever økt pågang fra folk som ønsker å være med på deres juleaktiviteter. Enkelte tilbud for barnefamilier har venteliste.

Svært glatte veier – flere trailere i grøfta

Vegvesenet advarer om underkjølt regn og svært glatte veier flere steder. Natt til fredag har det vært flere ulykker, blant annet på E6 og E134.

21-åring slått bevisstløs på utested i Bergen

Etter mye bråk ble utestedet Loulou stengt av politiet i Bergen klokka 2 natt til fredag. En mann som var slått i ansiktet, ble funnet bevisstløs inne.

torsdag 12.12 2019

Tre Babcock-fly tilbake i tjeneste

Tre av Babcocks ambulansefly er reparert og ble satt inn i tjeneste igjen torsdag kveld, opplyser Babcock til iTromsø.

Mann funnet død på kjøpesenter i Trondheim

En mann i 40-årene ble torsdag kveld funnet død på et handikaptoalett på kjøpesenteret Trondheim Torg.

Trolig ingen løsning i Hagen-saken før nyttår

Politiet hadde ambisjoner om å løse forsvinningssaken til Anne-Elisabeth Hagen før årets slutt. Nå har de lagt planer for månedene som kommer.

Fotballspiller tiltalt for vold under kamp

En 25 år gammel mann fra Fredrikstad er tiltalt for å ha slått ned en motspiller under en 5. divisjonskamp i fotball i Fredrikstad i august i år.

Drapssiktet mann i Kristiansand fengslet i fire uker

Den 60 år gamle mannen som er siktet for å ha drept sin 67 år gamle kamerat i Kristiansand denne uka, ble torsdag varetektsfengslet i fire uker.

Asylsøkere tapte ankesak om beviskrav ved fastsettelse av alder

Fem afghanske asylsøkere har tapt ankesaken i Høyesterett, som legger beviskravet til fastsettelse av alder på laveste nivå.

Granskning: Flere interne Nav-varsler ble ikke fulgt opp

Flere ansatte stilte spørsmål om Nav tolket EØS-reglene feil i trygdesakene allerede i 2014, men varslene ble ikke tatt videre, ifølge en granskningsrapport.

16 måneder gammel jente fra Tromsø er overført fra Rikshospitalet til UNN

Den 16 måneder gamle jenta som ble funnet livløs i sjøen i Tromsø sammen med moren sin og to søstre, er nå overført fra Rikshospitalet til UNN i Tromsø.

Trump-tweet ga opptur på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs løftet seg torsdag 0,55 prosent. Da børsen stengte, lå indeksen på 905,15 poeng.

Hauglie: – Jeg tar Nav-rapporten på alvor

Navs rapport om trygdeskandalen bekrefter at det har vært store utfordringer i etaten, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H).

Mann i 20-årene dømt for voldtekt på utested

En mann i 20-årene er dømt til tre år og ti måneders fengsel for å ha voldtatt en kvinne i et toalettavlukke på et utested.

Politiet henlegger sak etter funn av dødt foster i Kvæfjord

Politiet har avsluttet etterforskningen etter funnet av et dødt foster i et hus i Kvæfjord i oktober, og saken er nå henlagt.

Dronning Sonja bak murene

Dronning Sonja var torsdag formiddag på førjulsbesøk i Bredtveit fengsel i Oslo. Dronningen møtte de innsatte og fikk en omvisning under besøket.

To menn i varetekt, siktet for drapet i Sola

To av de tre siktede mennene i 20-årene som er siktet for å ha drept en mann i Sola, erkjenner befatning med drapet. Begge ble torsdag varetektsfengslet.