lørdag 24.02 2018

Foreldrepar funnet døde hjemme i Nordkapp

Et par i 40-årene ble lørdag funnet døde i sin bolig i Gjesvær i Nordkapp kommune. Politiet betegner dødsfallene som mistenkelige og har startet etterforskning.

Har du slike sedler liggende? Da bør du bruke dem opp nå

Gamle 100- og 200-kroners sedler er på vei ut. Om drøye to måneder får du ikke lenger betalt med de gamle sedlene.

Ranere prøvde å slå seg inn hos urmaker med øks i åpningstiden

Mens de ansatte sto på innsiden og holdt igjen, forsøkte to ranere med øks å slå seg inn hos en urmaker i Porsgrunn lørdag formiddag. 

Fortsatt uvisst når afghansk familie fra Fitjar sendes ut av Norge

Det er fortsatt uvisst når familien som ble pågrepet i et forsamlingshus på Fitjar, sendes ut av landet. Menighetens pastor ber statsministeren om hjelp. 

Ålesund lufthavn er stengt etter funn av mistenkelig pakke

Ålesund lufthavn på Vigra er stengt på ubestemt tid etter funn av en mistenkelig pakke lørdag ettermiddag. Reisende må følge informasjon fra flyselskapene.

Uredd forkjemper for likestilling får Fredrikkeprisen

Dagbladets politiske kommentator Marie Simonsen er tildelt Sanitetsforeningens Fredrikkepris for sin uredde kamp for likestilling gjennom 30 år.

20-åring slått og ranet i sitt eget hjem i Kvam i Hordaland

Ingen er pågrepet etter at en mann fra Kvam natt til lørdag ble ranet hjemme av to maskerte menn. De var bevæpnet med jernrør og angrep 20-åringen.  

Stortingets presidentskap sa nei til kostnadsredusering på 90 millioner kroner

Stortingets administrasjon mente byggeprosjektets kostnader kunne vært kuttet med nesten 90 millioner kroner. Men presidentskapet sa nei på grunn av sikkerhet.

Grande med stikk til Ivanka Trump

Kulturminister Trine Skei Grande oppdaget Trumps datter i OL og sendte stikk på Twitter.

Politiet leter etter vitner i utlandet i etterforskningen av samfunnstopp

Politiet er på jakt etter mulige vitner i sedelighetssaken mot samfunnstoppen fra Troms og prøver å få kontakt med tidligere asylsøkere og flyktninger.

Halvparten av befolkningen tror ikke pensjonen strekker til

55 prosent mener alderspensjonen alene ikke vil dekke deres behov når de går ut av arbeidslivet, ifølge en undersøkelse Dagbladet har utført.

fredag 23.02 2018

Sterk ukeavslutning på Oslo Børs

Oppgang for nær alle børskjempene bidro til at Oslo Børs avsluttet med ukerekord fredag. Hovedindeksen steg med 1,24 prosent til 822,48 poeng.

Gaupe som drepte sau skutt i Kvænangen

En gaupe som tok sau i Kvænangen i Troms, er drept. Gaupa ble skutt etter at den natt til fredag hadde vært inne i et fjøs og tatt to sauer.

Bane Nor snur om svindyr parkering – innfører billigere ordning

Bane Nor innførte en pendlerparkering som kostet opptil 1.290 kroner mer i måneden. Etter kraftige reaksjoner fra pendlerne er prisen nedjustert.

Mann dømt til 15 års fengsel for nettovergrep

En 26 år gammel mann er dømt til 15  og et halvt års fengsel for ulike seksuelle nettovergrep mot 49 jenter fra hele landet. Ofrene var mellom 12 og 15 år gamle.

To menn i retten for grovt underslag i Gartnerhallen

Tirsdag må en bonde og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner fra frukt- og grøntprodusenten.

To nye tilfeller av skrantesyke i Nordfjella

Det er funnet skrantesyke på to voksne villreinbukker som holdt til i Nordfjella. De to bukkene ble felt henholdsvis 13. og 17. februar i år.

15-åring slipper hasj-bot etter å ha anmeldt voldtekt

En 15 år gammel jente ble bøtelagt for hasjrøyking etter å ha anmeldt en voldtekt. Statsadvokaten har nå trukket forelegget tilbake og henlagt saken.

Politiet pågrep afghansk familie i kirkeasyl på Fitjar

En afghansk familie på fem som har sittet i kirkeasyl på Fitjar i Hordaland, ble fredag pågrepet og hentet ut av politiet, melder Stord24.no.

Bergenser dømt for trusler mot offentlig ansatte og avisredaktør

En 47 år gammel mann fra Bergen er nylig dømt til ti måneders fengsel for å ha framsatt trusler mot politifolk, Nav-ansatte og sjefredaktøren i Bergens Tidende.

Rapport: Fengslene har kuttet i utdanningstilbud, legebesøk og vedlikehold

Det er uklokt å spare penger ved å gi fanger et dårligere tilbud, mener SV. En fersk rapport konkluderer med at ostehøvelkuttene i fengslene ikke kan fortsette.

Fabian Stang skal kombinere politikk med advokatrolle hos Elden

Tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang har fått advokatjobb hos John Christian Elden, men vil kombinere jobben med rollen som rådgiver for Høyres bystyregruppe.

Kraftig økning i oljeinvesteringene

Etter flere år med nedgang ser olje- og gassindustrien for seg en kraftig økning i investeringene i 2018, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå.

Snart 5,3 millioner innbyggere i Norge

Folketallet her i landet steg med 37.300 i fjor til 5.295.600 innbyggere. Veksten var den svakeste siden 2005, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå.

Flere skilsmisser og færre og færre par gifter seg

Ikke siden 2006 har så få giftet seg som i 2017, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Samtidig økte antallet skilsmisser.

Ikea tilbakekaller Godis Påskkyckling etter musespor

Ikea-kunder må se langt etter skumgodteriet Godis Påskkyckling. Etter funn av mus ved en av produksjonsenhetene, velger konsernet å tilbakekalle godteposene.

Kværner-sjef Jan Arve Haugan går til Aker Energy

Jan Arve Haugan slutter som konsernsjef i Kværner for å overta som toppsjef i det nyetablerte Aker Energy.

Togtrafikken i Oslo-området går som normalt igjen

Problemene med signalanlegget på Nationaltheatret stasjon i Oslo er rettet, og togtrafikken går som normalt igjen, opplyser Bane Nor.

Norsk pasientskadeerstatning: Flere burde ikke vært fedmeoperert

Norsk pasientskadeerstatning har mottatt 194 klager på feilbehandling etter fedmeoperasjon siden 2012. Flere operasjoner burde aldri vært gjennomført, mener de.

Solberg om byggeskandalen: – Stortinget må rydde opp

Statsminister Erna Solberg (H) mener det er viktig for politikkens omdømme at Stortinget rydder opp i byggeskandalen. 

Færre rapporter om vold og trusler i fengslene

Etter to år med kraftig oppgang, rapporterte de ansatte i fengslene om færre voldshendelser og trusler i 2017.

Måling: Beste Høyre-resultat på tre og et halvt år

Høyre får en oppslutning på 27,3 prosent på Dagbladets meningsmåling i februar. Det er partiets beste resultatet på denne målingen siden september 2014.

Savnet åtteåring funnet i god behold

Politiet i Østfold lette natt til fredag etter en åtte år gammel jente som var savnet fra sitt hjem i Halden. Hun ble til slutt funnet hos en venninne. 

DN: Stortingets byggeprosjekt har gitt 2,7 millioner i strafferenter

I tillegg til milliardsprekken på byggeprosjektet har Stortinget utbetalt 2,7 millioner kroner i forsinkelsesrenter i perioden 2015 til 2017.

torsdag 22.02 2018

Tidligere rådmann kan ha sikret sønnen millioninntekt – utvalg ber Lenvik kommune anmelde saken

Lenvik kommune ga i 2013 en kontrakt verdt 14 millioner kroner til et firma som rådmannens sønn var involvert i. Kontrollutvalget ber nå kommunen anmelde saken.