onsdag 05.08 2020

Politiet beslaglegger huset til Tom Hagen

Politiet har tatt beslag i huset til Tom Hagen. Hans advokat Svein Holden tar nå saken til retten.

Nytt smittetilfelle på sykehjem i Oslo

En ansatt ved Cathinka Guldberg-senteret Lovisenberg i Oslo har fått påvist covid-19. To nærkontakter er i karantene. 17 andre ansatte og ni beboere er testet.

Nakstad sier det kommer nye råd for kollektivreiser og munnbind om kort tid

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier at det om kort tid vil komme nye råd for blant annet munnbind og reiser med kollektivtransport.

Testing av personer på MS Spitsbergen torsdag morgen

Hurtigrutens ekspedisjonsskip Spitsbergen ankommer Tromsø klokka 9 torsdag morgen. Når skipet ankommer, blir samtlige om bord testet.

Tromsø kommune har gjennomført befaring på Roald Amundsen

Ansatte fra Tromsø kommune har onsdag vært på befaring på Hurtigruten-skipet Roald Amundsen.

Undersøkelse: Én av tre har svært liten tillit til Hurtigruten

En av tre har svært liten tillit til Hurtigruten etter håndteringen smitteutbruddet på Roald Amundsen, ifølge en InFact-undersøkelse for flere aviser.

Undersøkelse: To av tre barnehageansatte i Oslo pålagt renholdsoppgaver

Etter koronavirusutbruddet har to av tre barnehageansatte i Oslo gjort renholdsoppgaver, ifølge undersøkelse blant Fagforbundets medlemmer i oppvekstsektoren.

Sterk boligprisvekst i juli – koronafallet mer enn hentet inn

Boligprisene steg 0,4 prosent i juli, hvilket er mer enn på flere år. Omsetningsfallet som følge av koronakrisen er nå mer enn hentet inn, ifølge Eiendom Norge.

Liten nedgang i koronasmittede innlagt på sykehus

Elleve koronasmittede pasienter er innlagt på norske sykehus onsdag. Det er én færre enn tirsdag. Én pasient får respiratorbehandling.

Nakstad sier det kommer nye råd for kollektivreiser og munnbind om kort tid

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier at det om kort tid vil komme nye råd for blant annet munnbind og reiser med kollektivtransport.

Ingen endringer i cruisetrafikken i Flåm

Regjeringens innstramming i cruisetrafikken får ikke store konsekvenser for anløpene i Flåm de neste ukene, ifølge havnesjefen.

onsdag 05.08 2020

Tromsø Taxi vurderer økonomiske krav mot Hurtigruten

Flere sjåfører fra Tromsø Taxi måtte i karantene etter at de transporterte Hurtigrutens besetningsmedlemmer. De var ikke kjent med at det var smitte om bord.

Sjømateksporten fortsatt sterk i juli

I juli eksporterte Norge sjømat for 7,9 milliarder kroner, noe som er på samme nivå som juli i fjor. Totalt har sjømatsalget økt i 2020.

Cruiseskip har ankommet Bodø – testing starter onsdag morgen

Cruiseskipet SeaDream 1 la natt til onsdag til kai i Bodø. Alt mannskap skal testes for covid-19 etter at en tidligere passasjer fikk påvist koronasmitte.

9.362 registrerte koronatilfeller i Norge – igjen er trenden økende

Det var registrert 9.362 tilfeller av koronasmitte i Norge ved midnatt natt til onsdag, ifølge FHI. Trenden er økende for første gang siden april, skriver VG.

Mann knivstukket i Kragerø – tre pågrepet

En mann i 40-årene er kjørt til sykehus etter å ha blitt knivstukket i en bolig i Kragerø. To kvinner og en mann er pågrepet i saken.

tirsdag 04.08 2020

Cruiseskip i Lofoten isolerer passasjerene etter koronasmitte – Bodø forbereder testing

Passasjerene i cruiseskipet SeaDream 1, som nå befinner seg i Lofoten, skal i karantene og testes når de natt til onsdag ankommer Bodø.

Mann hardt skadd etter elgpåkjørsel på Innset i Trøndelag

En mann er hardt skadd etter at en bil kjørte på en elg på riksvei 3 på Innset i Trøndelag tirsdag kveld.

Fire negative tester på Hurtigruten-skipet Fridtjof Nansen

De fire besetningsmedlemmene som har sittet isolert på Hurtigruten-skipet Fridtjof Nansen, har testet negativt for koronaviruset.

Åtte personer pågrepet etter flere masseslagsmål i Oslo

Politiet rykket tirsdag ut til to masseslagsmål i Oslo. Tre personer har lettere knivskader, og åtte er pågrepet – alle tilknyttet et kjent miljø for politiet.

PST har pågrepet norsk statsborger i Krekar-saken

En norsk statsborger som i likhet med mulla Krekar er funnet skyldig i terrorplanlegging og dømt til fengsel i Italia, ble tirsdag pågrepet av PST.

Fem nye smittetilfeller etter Hurtigruten-utbrudd – «Friske» passasjerer får reise hjem

Fire nye passasjerer og ett nytt besetningsmedlem er bekreftet smittet etter utbruddet på Hurtigruten. Samtidig får passasjer reise hjem fra karantene i Tromsø.

Person smittet om bord på Viking Star i Ålesund

En person i mannskapet på Viking Star i Ålesund har testet positivt for koronaviruset, ifølge TV 2. Det skal ha vært minimal kontakt mellom mannskapet om bord.

Person testet positivt i Stavanger etter reise i «rødt» land

En person som nylig kom hjem fra reise i et «rødt» land, har nå testet positivt for covid-19 i Stavanger.

Smittevernlege avhørt av politiet i Hurtigruten-saken

Smittevernlegen i Hadsel kommune har blitt avhørt av politiet om sin kontakt med Hurtigruten. – Skulle kanskje ha dokumentert samtalen bedre, sier han.

FHI Snur i Polen-vurderingen

Polen vil fortsatt være grønt mot slutten av uka, skriver FHI i en pressemelding. En oppdaget regnefeil i EUs smittevernbyrå gjør at FHI snur i sin vurdering.

Hurtigruten: Styret har full tillit til konsernsjef Skjeldam

Styret i Hurtigruten sier at de har full tillit til konsernsjef Daniel Skjeldam. – Støtter ham og de ansatte i dette viktige arbeidet, skriver de.

Samferdselsministeren kaller inn til sparkesykkelmøte

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) vil ha strengere regulering for elsparkesykler og kaller inn storbyer, kommuner og utleieaktører til et møte.

Mann omkom etter trafikkulykke mandag

En mann som var passasjer i en bil som kjørte utfor veien på riksvei 5 mellom Eikefjord og Florø mandag, er bekreftet omkommet.

Hurtigrutens kommunikasjonssjef: – Vi har aldri prøvd å skjule noe

Kommunikasjonssjefen i Hurtigruten sier at selskapet nå venter på svar fra den eksterne granskningen de har bestilt. Han avviser at de har prøvd å skjule noe.

Alle om bord på MS Spitsbergen blir koronatestet i Tromsø

Hurtigrutens ekspedisjonsskip Spitsbergen har planlagt ankomst i Tromsø onsdag. Ingen får gå i land før de har testet negativt for korona, opplyser selskapet.

Passasjerer på Hurtigruten-skipet Fridtjof Nansen bedt om å holde seg på lugaren

Inntil resultatene av testingen av mannskapet på MS Fridtjof Nansen er klare, blir passasjerene bedt om å holde seg på lugaren, opplyser Hurtigruten.

Guldvog ber kommuner prioritere testing av hurtigrutepassasjerer

Det er viktig at alle kommuner nå prioriterer testing av passasjerer fra seilaser med Hurtigruten, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Kontrollkomiteens saksordfører: – En knallhard dom

Saksordfører Eva Kristin Hansen (Ap) i Stortingets kontrollkomité reagerer kraftig på at manglende kompetanse har ført til feil praktisering i trygdesaker.

Liten nedgang i koronasmittede innlagt på sykehus

Tolv koronasmittede pasienter er innlagt på norske sykehus tirsdag. Det er to færre enn mandag. Én pasient får respiratorbehandling.