onsdag 12.05 2021

40 nye koronadødsfall i Sverige

Det siste døgnet er det registrert 40 koronarelaterte dødsfall i Sverige.

Sverige forlenger koronatiltak ut måneden

Det blir ikke noe av de varslede koronalettelsene i Sverige før 1. juni, sier regjeringen, som nok en gang må dra i nødbremsen.

Covid-katastrofen kunne vært unngått, mener ekspertpanel

Nøling og dårlig koordinering gjorde at varslene om pandemien ikke ble fulgt opp, sier et ekspertpanel, som mener det katastrofale omfanget kunne vært unngått.

Det israelske militæret sier de har drept Hamas-ledere

Det israelske militæret sier de har likvidert en rekke høytstående Hamas-ledere i aksjoner i Gaza by og Khan Younis.

Sverige faser ut AstraZeneca-vaksinen

I løpet av noen uker vil ingen i Sverige lenger bli tilbudt AstraZeneca-vaksinen som første vaksinedose.

Nye protester varslet i Colombia

I Colombia varsles det nye demonstrasjoner mot myndighetene onsdag. Antallet døde i protester og sammenstøt de siste ukene har steget til 42.

Amazon vant skattesak mot EU

Amazon fikk ikke en utilbørlig skattefordel i Luxembourg, fastslår EU-retten og reverserer EU-kommisjonens krav om at netthandelsgiganten måtte betale mer.

Liz Cheney langer ut mot Republikanerne

En kampvillig Liz Cheney langet tirsdag ut mot sitt eget parti og advarte om at Donald Trump og hans tilhengere truer med å undergrave USAs demokrati.

Utenriksministeren frykter full krig mellom Israel og Hamas

Konflikten mellom Israel og væpnede grupper på Gazastripen kan utvikle seg til fullskala krig, frykter utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

Rekordmange døde av koronavirus i India

Indiske helsemyndigheter har registrert 4.205 dødsfall knyttet til covid-19 det siste døgnet, rekordmange i det hardt rammede landet.

Hamas svarte med raketter etter israelsk angrep

Hamas meldte natt til onsdag at over 200 raketter var blitt avfyrt mot mål i Israel som svar på et angrep mot Gaza.

Indisk koronamutasjon funnet i 44 land

Den svært smittsomme indiske mutasjonen av koronaviruset er blitt funnet i 44 land over hele verden, skriver Verdens helseorganisasjon onsdag.

Israel erklærer unntakstilstand i Lod

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har erklært unntakstilstand i byen Lod etter at politiet beskyldte arabiske innbyggere for å starte opptøyer.

Canadisk provins begrenser bruken av AstraZeneca-vaksine

Helsemyndighetene i Canadas største provins vil slutte å bruke AstraZeneca-vaksinen som første injeksjon etter økt forekomst av blodpropp.

tirsdag 11.05 2021

Norsk FN-utsending advarer mot full krig mellom Israel og Hamas

FNs spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten, den norske diplomaten Tor Wennesland, frykter at det bryter ut full krig mellom Israel og Hamas.

Søreide advarer Israel mot overdreven maktbruk

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) fordømmer de palestinske rakettangrepene mot Israel, men advarer samtidig Israel mot overdreven maktbruk.

Netanyahu: Hamas og Jihad skal få betale dyrt

Statsminister Benjamin Netanyahu sier at de militante palestinere på Gazastripen skal få betale dyrt for rakettangrepene mot Israel.

USA vurderer å slutte seg til Open Skies-avtalen igjen

President Joe Biden vurderer å omgjøre forgjengeren Donald Trumps beslutning om å forlate Open Skies-avtalen.

Israelsk kvinne drept i Hamas-angrep

Israelsk politi bekrefter at en kvinne ble drept da raketter fra Hamas slo ned i byen Holon utenfor Tel Aviv tirsdag kveld.

Washington Post får sin første kvinnelige sjefredaktør

Sally Buzbee er ansatt som ny sjefredaktør for storavisen Washington Post. Hun er den første kvinnen som inntar toppjobben i avisens historie.

19-åring skjøt og drepte ni på skole i Russland

Sju åttendeklassinger, en lærer og en annen ansatt ble drept da en 19-åring, som omtalte seg selv som «en gud», åpnet ild på en skole i Kazan i Russland.

Indias statsminister kommer ikke til G7-toppmøte

Indias statsminister Narendra Modi kommer ikke til å delta fysisk på det kommende G7-toppmøtet i juni på grunn av koronakrisen i hjemlandet.

Åpner for innendørs servering i Belgia i juni

Serveringssteder i Belgia får åpne for innendørs servering fra 9. juni. Da kan også kinoer, teatre og andre underholdningssteder ta imot publikum.

Studie: Antistoffer i kroppen minst åtte måneder etter covid-19

Covid-19-pasienter hadde antistoffer i blodet minst åtte måneder etter at de hadde vært smittet, viser en italiensk studie.

Over tre millioner koronavaksinert i Sverige

Flere enn tre millioner mennesker i Sverige har fått første dose med koronavaksine, opplyser Folkhälsomyndigheten. En av ti er fullvaksinert.

Netanyahu: Israel trapper opp angrepene mot Hamas

Statsminister Benjamin Netanyahu sier Israel vil trappe opp angrepene mot militante palestinere på Gazastripen.

Skottland letter på koronareglene

Den skotske regjeringen har lagt fram planer for å lette på de strenge koronarestriksjonene, og skottene skal igjen få lov til å møtes innendørs.

To kvinner drept av raketter sør i Israel

Israelsk medisinsk personell bekrefter at to kvinner er drept i to separate rakettangrep mot Ashkelon i det sørlige Israel tirsdag.

Mexico sier Russland sliter med å produsere nok vaksiner til andre dose

Russland har så store problemer med vaksineproduksjonen at de ikke vil ha nok til å gi andre dose til dem som har fått den første, sier mexicanske myndigheter.

44 nye koronadødsfall i Sverige

Det er registrert 44 koronarelaterte dødsfall i Sverige siden fredag. I Danmark er det registrert to dødsfall det siste døgnet.

Israel kaller inn reservister etter Gaza-opptrapping

Israels forsvarsminister kaller inn reservister etter det siste døgnets kraftige opptrapping av konflikten mellom Israel og militante palestinske grupper.