torsdag 02.12 2021

Island registrerer sitt første omikrontilfelle

En mann på Island har fått påvist smitte med omikronvarianten av koronaviruset. Mannen hadde ikke reist utenlands.

Den afrikanske union: Ingen grunn til panikk over omikron-varianten

Koronasmitten øker i deler av Afrika, men det er uvisst hvor mye som skyldes omikron-varianten. Den afrikanske union (AU) mener det ikke er grunn til panikk.

USA advarer Russland mot Ukraina-konfrontasjon

USA advarer om alvorlige konsekvenser dersom Russland innleder en konfrontasjon med Ukraina. Russland ønsker et møte mellom Putin og Biden.

Paven godtar at fransk erkebiskop går av

Paven aksepterer at den franske erkebiskopen Michel Aupetit trekker seg etter å ha hatt et «tvetydig» forhold til en kvinne, opplyser Vatikanet.

Korrupsjonsanklagede Sebastian Kurz forlater politikken

Østerrikes tidligere statsminister Sebastian Kurz gir seg i politikken og sier han ser fram til å forsvare seg mot korrupsjonsanklagene i retten.

Europeiske banker får gigantbøter

EU-kommisjonen gir fire storbanker bøter på til sammen 344 millioner euro, tilsvarende 3,5 milliarder kroner, for markedsmanipulering.

Britisk domstol avviser anke etter at Meghan vant søksmål mot avis

En britisk domstol har avvist anken fra et aviskonsern som tidligere i år ble dømt for å ha brutt Meghan Markles rett til privatliv.

EU vurderer ny koronavaksine

Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) vurderer nå en koronavaksine fra det fransk-østerrikske selskapet Valneva.

EU-advokat mener EU-domstolen må avvise søksmål fra Ungarn og Polen

Polens og Ungarns søksmål mot EU-kommisjonens tiltak for å sikre rettsstatsprinsipper i medlemslandene, må avvises, konkluderer EU-domstolens generaladvokat.

Varsler strengere innreiseregler til USA

Det vil komme strengere krav om å teste seg for covid-19 før innreise til USA neste uke, sier en kilde i Joe Bidens administrasjon.

Russland om ukrainsk målsetting: – En trussel

Ukrainas mål om å få tilbake Krim-halvøya er en direkte trussel mot Russland, mener president Vladimir Putin.

Amerikanske høyesterettsdommere vil trolig innskrenke retten til abort

Det konservative flertallet i USAs høyesterett signaliserer at de vil innskrenke landets liberale abortpraksis. Avgjørelsen kommer trolig først om et halvt år.

Koronamedisin godkjent i Storbritannia

Antistoffmedisinen Sotrovimab, som også skal være effektiv mot omikronvarianten av covid-19, er godkjent i Storbritannia.

FN anslår stort behov for humanitær hjelp i 2022

Naturkatastrofer, konflikt, klimaendringer og koronapandemien øker behovet for humanitær hjelp neste år, spesielt i Etiopia, sier FN i en rapport.

Kan bli nye koronarestriksjoner i Sverige

Å holde avstand, bruke munnbind på kollektivtransport og legge til rette for hjemmekontor er blant tiltak som kan bli gjeninnført i Sverige neste uke.

Forskere mener å ha funnet årsak til blodpropper knyttet til koronavaksine

Forskere mener en kjedereaksjon i immunsystemet er grunnen til de sjeldne tilfellene av blodpropper blant personer som får AstraZeneca-vaksinen, melder BBC.

Erdogan bytter finansminister mens liren er i fritt fall

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har byttet ut finansministeren kun ett år etter at han ble utnevnt, samtidig som Tyrkia er i økonomisk krise.

Japan snur – tillater likevel flyginger til landet

Japan vil tillate internasjonale flyreiser til landet likevel. Onsdag innførte regjeringen forbud på grunn av koronavarianten omikron.

Studie: Klimaendringer ikke årsak til matmangel på Madagaskar

Global oppvarming har kun spilt en minimal rolle i matmangelen som har rammet Madagaskar, heter det i en studie fra forskergruppa World Weather Attribution.

Stacey Abrams stiller igjen som guvernørkandidat i Georgia

Demokraten Stacey Abrams forsøker på nytt å bli guvernør i Georgia. I 2018 tapte hun for republikaneren Brian Kemp, som vant med 55.000 stemmer.

EU vil utfordre Kina: 3.000 milliarder skal brukes på infrastruktur

EU-kommisjonen vil at det skal investeres over 3.000 milliarder kroner på infrastrukturprosjekter verden over i et forsøk på å møte Kinas massive satsing.

Sjefen for EU-kommisjonen: – Må diskutere vaksineplikt

Kommisjonspresident Ursula von der Leyen mener det er på tide å diskutere vaksineplikt i EU. Hellas vil gi en tusenlapp i bot til eldre som ikke vaksinerer seg.

onsdag 01.12 2021

USAs første omikron-tilfelle sendte Wall Street ned

Wall Street endte med nedgang for andre dag på rad, etter at amerikanske helsemyndigheter registrerte landets første tilfelle av koronavarianten omikron.

Tysklands påtroppende utenriksminister lover en tøff holdning mot Kina

Tysklands påtroppende utenriksminister Annalena Baerbock lover «dialog og tøffhet» i samhandlingen med Kina.

Tidligere stabssjef hevder Trump fikk påvist koronasmitte tre dager før debatt med Biden

I en ny bok hevder Donald Trumps tidligere stabssjef at Trump testet positivt for koronaviruset tre dager før han deltok i en TV-debatt med Joe Biden.

Omikron-smitte bekreftet i USA: – Det var bare et spørsmål om tid

Det første tilfellet av den nye koronavarianten omikron er oppdaget i USA. Funnet er gjort i California, opplyser amerikanske myndigheter.

Danmark innfører innreiseforbud for ti afrikanske land

Reisende fra ti afrikanske land, inkludert Sør-Afrika, får ikke reise inn i Danmark for å hindre spredning av omikronvarianten.

WHO advarer om «giftig blanding»

WHO advarer mot en «giftig blanding» av lav vaksinedekning og manglende testing. Kombinasjonen skaper grobunn for nye mutasjoner, sier de.

FN: Afghanistan står overfor økonomisk sjokk

Afghanistans økonomi kan komme til å krympe med 20 prosent i løpet av ett år, og landet og innbyggerne vil bli rammet av et økonomisk sjokk, advarer FN.

Bombe fra andre verdenskrig eksploderte i München

En bombe fra krigens dager eksploderte onsdag på en byggeplass i München, like ved en travel jernbanelinje. Fire personer ble skadd, en av dem alvorlig.

EU-kommisjonen vil innskrenke asylretten

EU-kommisjonen foreslår å gjøre midlertidig unntak fra asylretten for personer som vil søke asyl i Polen, Latvia og Litauen.