tirsdag 11.12 2018

Fire drept og flere såret i Strasbourg – politiet åpner terroretterforskning

Fransk politi åpner terroretterforskning etter at fire personer er skutt og drept og flere såret ved et julemarked i Strasbourg. Gjerningsmannen er på frifot.

Fire drept og flere såret i Strasbourg – politiet åpner terroretterforskning

Fransk politi åpner terroretterforskning etter at fire personer er skutt og drept og flere såret ved et julemarked i Strasbourg. Gjerningsmannen er på frifot.

Tusk usikker på hvordan EU kan hjelpe May

EUs president Donald Tusk sier det er klart at EUs medlemsland ønsker å hjelpe Storbritannia, men at det ikke er like klart hvordan.

Fem skutt og drept i kirke i Brasil

Minst fem personer er skutt og drept i en kirke nær Brasils største by São Paulo. Gjerningsmannen tok sitt eget liv foran alteret, melder lokale medier.

Trump varsler kunngjøring i handelsstriden med Kina

USAs president Donald Trump sier det vil komme viktige kunngjøringer i forbindelse med handelssamtalene med Kina.

– Våpenhvile lite sannsynlig i Jemen

En våpenhvile mellom partene i Jemen virker usannsynlig, selv etter fredssamtalene som pågår i Sverige, sier en representant for den jemenittiske regjeringen.

Time kårer Jamal Khashoggi og andre journalister til «årets person»

Magasinet Time har kåret avdøde Jamal Khashoggi og andre drepte, fengslede og forfulgte journalister til «Person of the Year» for 2018.

Tolv drept i selvmordsangrep utenfor Kabul

Tolv personer er drept i et selvmordsangrep mot en militærkolonne vest for Afghanistans hovedstad Kabul.

Macrons løfter blir kostbare

President Emmanuel Macrons løfte om å heve minstelønna og gi skattelette for å dempe de omfattende protestene blir kostbare.

EU åpner for «avklaringer» om brexit

EU utelukker reforhandling av brexitavtalen, men er villig til å krydre den med avklaringer og fortolkninger for å gjøre den mer spiselig.

Frode Bergs angivelige informant dømt til 13 års fengsel i Russland

Aleksej Zjitnjuk, som angivelig skal ha overlevert dokumenter til spionsiktede Frode Berg, er dømt til 13 års fengsel i Russland.

mandag 10.12 2018

Kritisk for nyfødt etter angrep ved bosetting på Vestbredden

Tilstanden er kritisk for en baby etter at den 21 år gamle moren ble skutt utenfor bosetningen Ofra på den okkuperte Vestbredden.

EU nær enighet om Acer

Konklusjonen er trolig like om hjørnet i forhandlingene om reform av EUs energibyrå Acer. Et siste møte er planlagt tirsdag.

EU-kommisjonen vil ikke reforhandle brexit

EU-kommisjonen avviser at det kan bli aktuelt med reforhandling av brexitavtalen som er forhandlet fram med Storbritannia.

USAs våpenindustri seks ganger større enn russisk

USAs største våpenprodusenter solgte i fjor for seks ganger mer enn Russlands største, viser ferske tall fra det svenske fredsforskningsinstituttet SIPRI.

Riksdagens leder gir partiene tid til å vurdere situasjonen

Etter Centerpartiets nei til å bane vei for en ny Löfven-regjering i Sverige, gir Riksdagens leder partiene et par dager til å vurdere veien videre.

Centerpartiet vil ikke støtte ny Löfven-regjering i Sverige

Centern-leder Annie Lööf sier partiet ikke vil støtte en ny regjering ledet av Socialdemokraterna og statsminister Stefan Löfven.

Omstridt migrasjonspakt vedtatt på FN-møte

FNs nye migrasjonspakt er vedtatt, til tross for at en rekke land sier nei. Norge har sluttet seg til avtalen, men Frp har tatt dissens.

Protester rammer fransk økonomi

Masseprotestene i Frankrike får følger for landets økonomi, konstaterer den franske sentralbanken.

EU-domstolen: Storbritannia har lov til å avlyse brexit

EU-domstolen har avgjort at britene ensidig kan trekke tilbake varselet om utmelding av EU dersom de skulle ønske det.

Fire ekspresidenter kan havne i fengsel i Peru

Påtalemyndigheten i Peru har inngått avtale med den brasilianske entreprenørgiganten Odebrecht, som kan sende fire av landets tidligere presidenter i fengsel.

Europeiske børser åpner med nedgang

De store europeiske børsene åpnet med moderat nedgang mandag, etter et markert børsfall i Asia i timene før.

Russisk seriemorder funnet skyldig i til sammen 78 drap

Russiske Mikhail Popkov er funnet skyldig i 56 drap – i tillegg til de 22 han er dømt for tidligere. Det gjør ham til en av verdens verste kjente seriemordere.

Kraftig økning i granatangrep i Sverige

Tallet på angrep med håndgranater har økt kraftig i Sverige de siste åtte årene, melder SVT. Det er registrert 116 hendelser, med to drepte og ni skadde.

Asia-børsene falt etter Huawei-uro

Børsene i Asia startet uken med en nedtur etter en helg preget av diplomatisk dragkamp mellom Kina, Canada og USA etter pågripelsen av Huaweis finansdirektør.

Tidligere Nissan-styreleder tiltalt

Japanske påtalemyndighet har tiltalt Nissans tidligere styreleder Carlos Ghosn for å ha underrapportert inntekten sin, ifølge japanske medier.

Streik fører til togkaos i Tyskland

Alle intercitytog er innstilt fordi fagforeningen EVG har gått ut i streik, opplyser Deutsche Bahn.

Falsk alarm om luftangrep ved Damaskus-flyplass

Det var ingen angrep i nærheten av flyplassen i Damaskus i Syria søndag, tross meldinger om at landets luftforsvar åpnet ild mot «fiendtlige» mål.

søndag 09.12 2018

Kina kaller USAs ambassadør inn på teppet etter Huawei-pågripelse

Kina har kalt inn USAs ambassadør i landet til UD for å protestere mot pågripelsen av Huaweis bedragerianklagede finansdirektør Meng Wanzhou.

Sju skutt og såret på Vestbredden

Sju personer er såret i en skyteepisode nær den israelske bosetningen Ofra på Vestbredden. Gjerningspersonen er på frifot.

Macron taler til nasjonen mandag

Frankrikes president Emmanuel Macron skal mandag holde en tale om krisen som rammer landet under protestbevegelsen «de gule vestene».

Frankrikes regjering ber Trump holde seg unna

Utenriksminister Jean-Yves Le Drian i den franske regjeringen mener USAs president Donald Trump blander seg inn i fransk politikk og ber han holde seg unna.

Mukwege: - En anerkjennelse av det arbeidet vi har gjort gjennom flere tiår

De to fredsprisvinnerne Nadia Murad og Denis Mukwege møtte søndag ettermiddag pressen under den årlige pressekonferansen på Nobelinstituttet i Oslo.

Belgias største parti forlater regjeringen

Det flamske nasjonalistpartiet N-VA går ut av Belgias koalisjonsregjering i protest mot at statsminister Charles Michel godtar FNs migrasjonspakt.

Over 1.700 pågrepet under protester i Frankrike

Flere enn 1.700 mennesker er pågrepet i protester og opptøyer i Frankrike denne helgen. Til sammen demonstrerte lørdag over 130.000 personer.