mandag 20.01 2020

Mystisk lungevirus har spredt seg til Sør-Korea

Et virus som kan føre til alvorlig lungesykdom, og som har smittet hundrevis av mennesker i Kina, har spredt seg til Sør-Korea.

Kina bekrefter 139 nye virustilfeller

Kina bekrefter mandag 139 nye tilfeller av det sars-lignende lungeviruset. Samtidig frykter de stor spredning når millioner samles for å feire kinesisk nyttår.

Prins Harry: – Det var ikke noe annet alternativ

Prins Harry sier han og hertuginne Meghan føler at de ikke hadde noe annet valg enn å gi opp sin kongelige posisjon og plikter.

Tre menn bekreftet drept i London

Tre menn er bekreftet drept etter det politiet antar er knivstikking i bydelen Redbridge øst i London søndag kveld.

søndag 19.01 2020

Schiff anklager etterretningstjenestene i USA for å holde tilbake dokumenter

Lederen for etterretningskomiteen i Representantens hus anklager etterretningstjenestene NSA og CIA for å holde tilbake viktige dokumenter i riksrettssaken.

Merkel: Enighet om veien videre for Libya

Landene som deltok på fredsmøtet i Berlin, er enige om å ikke selge våpen til partene i Libya, sier Tysklands statsminister Angela Merkel.

Minst 100 soldater drept i angrep i Jemen

Et rakett- og droneangrep i Jemen har tatt livet av minst 100 soldater, opplyser landets myndigheter. Houthiopprørerne anklages for å stå bak.

Erdogan og Pompeo forlater Libya-møte

USAs utenriksminister Mike Pompeo og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har forlatt fredskonferansen om Libya i Berlin.

SpaceX testet nytt nødsystem

SpaceX klarte søndag å skyte sin nye romkapsel vekk fra bæreraketten, 20 kilometer over Atlanterhavet. Kapselen dalte deretter ned i sjøen i fallskjerm.

Frankrike og Storbritannia krever stans i utplasseringen av utenlandske krigere i Libya

Frankrikes president Emmanuel Macron går hardt ut mot utplasseringen av utenlandske soldater i Libya og sier slik innblanding bare gjør konflikten verre.

Terrorsiktet kvinnes forsvarer nekter å opplyse om 5-åringens helsetilstand

Forsvareren til den terrorsiktede kvinnen sier han verken nå eller i framtiden vil svare på spørsmål om helsetilstanden til hennes 5 år gamle sønn.

søndag 19.01 2020

Australsk reiseliv får millioner i skogbrannhjelp

Reiselivet i Australia får 76 millioner australske dollar, over 460 millioner norske kroner, for å komme seg på beina igjen etter de ødeleggende skogbrannene.

lørdag 18.01 2020

Kinas Sverige-ambassadør kalles inn på teppet etter mediekritikk

Svenske mediers dekning av Kina er som en lettvektsbokser som prøver å provosere fram en feide med en tungvekter, sier Kinas ambassadør. Svensk UD reagerer.

Harry og Meghan skal ikke lenger omtales som «kongelige høyheter»

Prins Harry og hertuginne Meghan skal ikke lenger bruke tittelen «kongelig høyhet», opplyser Buckingham Palace. En ny modell for parets rolle er nå på plass.

Harry og Meghan skal ikke lenger omtales som «kongelige høyheter»

Prins Harry og hertuginne Meghan skal ikke lenger bruke tittelen «kongelig høyhet», opplyser Buckingham Palace. En ny modell for parets rolle er nå på plass.

Ny app gjør det mulig å søke på ansikter

En nyutviklet app gjør det mulig å søke etter et ansikt. Den finner offentlige bilder av personen, med lenker til hvor de er å finne, skriver New York Times.

Minst sju drept da bilbombe rammet byggeplass utenfor Somalias hovedstad

Minst sju er drept og mange såret, blant dem seks tyrkere, i et selvmordsangrep mot en byggeplass utenfor Mogadishu, opplyser myndighetene i Somalia.

Iran sender svarte bokser fra nedskutt fly til Ukraina

De såkalte svarte boksene fra det ukrainske passasjerflyet som ble skutt ned i Iran, sendes til Ukraina, sier en iransk tjenestemann til et nyhetsbyrå i landet.

Kina-viruset har begrenset smittefare, mener overlege

Det sars-lignende lungeviruset i Kina ser ikke ut til å være så farlig som man kunne frykte, mener en dansk virusforsker.

Oljeblokade foran fredskonferanse om Libya

Opprørslederen Khalifa Haftars styrker blokkerer oljeeksporten fra flere viktige havner i Libya, opplyser landets nasjonale oljeselskap.

FN: Den utenlandske innblandingen i Libya må stanse

Utenlandske aktører må slutte å blande seg inn i konflikten i Libya, sier FNs spesialutsending til Libya, Ghassan Salame.

SOHR: Flere barn drept i russisk luftangrep nordvest i Syria

Fem sivile, blant dem tre barn, ble drept i russiske luftangrep mot landsbyen Bala i Idlib-provinsen i Syria, opplyser eksilgruppe.

Macron måtte forlate teater med politieskorte

President Emmanuel Macron og hans kone måtte ha politibeskyttelse da de forlot et teater i Paris fredag. Flere demonstranter forsøkte å bryte seg inn i salen.

Berømt Paris-kafé rammet av brann

Den historiske kafeen og restauranten La Rotonde i Paris er skadd i en brann som brøt ut tidlig lørdag morgen.

Tyrkia har deportert IS-mistenkt kvinne og hennes tre barn til Tyskland

En tysk kvinne mistenkt for å være IS-tilhenger er sammen med sine tre barn deportert til Tyskland av tyrkiske myndigheter, opplyser tysk politi.

Louvre gjenåpnet etter at demonstranter sperret inngangen

Verdens mest besøkte museum, Louvre i Paris, er gjenåpnet etter at det måtte stenge fordi streikende arbeidere sperret inngangen i protest mot pensjonsreformen.

Sju savnet etter skred i Himalaya

Sju personer er savnet etter et snøskred ved Annapurna, en av de høyeste fjelltoppene i Himalaya, opplyser tjenestemenn.

Erdogan hevder Europa vil bli rammet av terror hvis Libyas regjering faller

Det vil bli gode tider for terrorister i Europa hvis den internasjonalt anerkjente regjeringen i Libya faller, advarer Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

Libya-konflikten førte til tyrkisk hacking av greske nettsider

Tyrkiske hackere sier at de fredag tok kontroll over nettsidene til den greske regjeringen, etterretningstjenesten, nasjonalforsamlingen og børsen i Aten.

Urbefolkning i Brasil anklager Bolsonaro for folkemord

Flere hundre urbefolkningsledere i Brasil har signert et manifest der de anklager president Jair Bolsonaros politikk for å være ensbetydende med «folkemord».

Kina dobler støtten til Myanmars regjering

Anklagene om etnisk rensing av rohingyaene rokker ikke ved Kinas forhold til Myanmar, som tvert imot dobler støtten til Aung San Suu Kyis regjering.

Mann skutt og alvorlig skadd i Sverige

Politiet jakter en eller flere gjerningspersoner etter at en mann i 25-års alderen ble skutt i Jordbro sør for Stockholm sent fredag kveld.

fredag 17.01 2020

Boeing har funnet ny 737 Max-feil

Flyprodusenten Boeing jobber for å løse et nyoppdaget problem med programvaren til den ulykkesrammede flytypen 737 Max.

Jury utpekt i Weinstein-saken

En jury bestående av sju menn og fem kvinner er utpekt i voldtekts- og overgrepssaken mot Harvey Weinstein.

Ukrainas president avviser statsministerens avskjedssøknad

Et opptak der Ukrainas statsminister kritiserer presidentens økonomiske kunnskaper, er blitt en pinlig sak. Presidenten avviser imidlertid avskjedssøknaden hans