onsdag 11.12 2019

Syriske regjeringsstyrker gjenåpnet hovedvei

Syriske regjeringsstyrker har gjenåpnet en viktig hovedvei nord i landet som inntil nylig var kontrollert av kurdisk milits, melder statlige syriske medier.

Boris Johnson dropper EU-toppmøte

Den britiske statsministeren kommer ikke til toppmøtet som starter i Brussel samme dag som det britiske valget, opplyser en EU-tjenestemann.

Thunberg: Verdens ledere mangler innsikt

Den unge, svenske klimaaktivisten Greta Thunberg langer på nytt ut mot verdensledere og selskaper som ikke tar klimatruslene på alvor.

Skogbranner koster Indonesia dyrt

Skogbranner har i år forårsaket ødeleggelser for nærmere 50 milliarder kroner i Indonesia, ifølge Verdensbanken.

Kvinne drept og 65 personer såret i angrep ved amerikansk militærbase i Afghanistan

Én person ble drept og 65 såret i et angrep ved USAs største militærbase i Afghanistan onsdag.

Canadisk flyselskap satser på elfly

Et flyselskap i Canada vil sette elfly inn i persontrafikk og gjennomførte tirsdag det de hevder var en historisk prøveflygning.

Suu Kyi mener folkmordsaken mot Myanmar er ukorrekt

Myanmars leder Aung San Suu Kyi hevder at folkemordsaken mot Myanmar er ufullstendig og ukorrekt.

New Zealand bestiller hud i store mengder etter vulkanutbrudd

Myndighetene i New Zealand bestiller 1,2 millioner kvadratcentimeter hud for å behandle folk med alvorlige brannskader etter vulkanutbruddet på White Island.

Saudi-Arabias oljeselskap på børs

Det statlige saudiarabiske oljeselskapet Aramco gikk onsdag på børs, og aksjekursen ga selskapet en børsverdi på drøyt 17.200 milliarder kroner.

Stor måling peker mot tory-seier

Boris Johnsons konservative parti får rent flertall i morgendagens valg i Storbritannia, viser YouGovs siste måling før britene går til urnene.

Bougainville vil løsrive seg fra Papua Ny-Guinea

Et klart flertall av innbyggerne på øygruppa Bougainville vil at de skal løsrive seg fra Papua Ny-Guinea, viser resultatet fra folkeavstemningen.

tirsdag 10.12 2019

Finland har fått verdens yngste regjeringssjef

34 år gamle Sanna Marin har overtatt som statsminister i Finland og er nå verdens yngste regjeringssjef.

Seks drept i skyting på sykehus i Tsjekkia

Seks personer ble drept og tre såret da en mann åpnet ild på venterommet på et sykehus i Tsjekkia. Motivet er ikke kjent, og gjerningsmannen tok sitt eget liv.

Roxette-vokalist Marie Fredriksson er død

Marie Fredriksson fra den svenske popduoen Roxette er død, 61 år gammel.

Aung San Suu Kyi svarer på anklager om folkemord

Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi forsvarer tirsdag Myanmar i FNs øverste domstol i Haag mot anklager om folkemord på landets rohingya-minoritet.

Politiet på New Zealand starter etterforskning etter vulkanutbruddet

Politiet på New Zealand skal starte etterforskning etter vulkanutbruddet på White Island. Antallet bekreftede døde har steget til seks.

Demokratene skal legge fram anklager mot Trump

Demokratene er klare for å offentliggjøre flere anklagepunkter mot president Donald Trump i riksrettsprosessen i USA.

Seks drept i skyting på sykehus i Tsjekkia

Seks personer ble drept og tre såret da en mann åpnet ild på venterommet på et sykehus i Tsjekkia.

Norsk kvinne løslatt fra fengsel i Japan

Ingrid Martinussen (32) er løslatt fra fengsel i Japan tirsdag, etter å ha sittet 21 dager i varetekt, isolert på en glattcelle.

Fly med 38 om bord på vei til Antarktis fryktet styrtet

Luftforsvaret i Chile frykter at et Hercules-fly på vei til Antarktis har styrtet siden de ikke har hatt kontakt med flyet på flere timer.

Putin: Georgisk mann drept i Berlin var en «forbryter»

Den georgiske mannen som ble drept i Berlin i august, var en «forbryter» som var involvert i et angrep i Moskva, sier Russlands president Vladimir Putin.

Ukraina og Russland enige om våpenhvile

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj og Russlands president Vladimir Putin har blitt enige om å inngå en våpenhvile i Øst-Ukraina før året er omme.

mandag 09.12 2019

Gransking «frikjenner» FBI for Russland-gransking

FBI gjorde rett i å starte gransking av forbindelser mellom Donald Trumps valgkampstab og Russland, ifølge generalinspektøren for USAs justisdepartement.

Åtte fortsatt savnet etter vulkanutbrudd på New Zealand

Fem mennesker er bekreftet døde og åtte andre fryktes omkommet etter mandagens vulkanutbrudd på White Island på New Zealand. Flesteparten var turister.

Åtte fortsatt savnet etter vulkanutbrudd på New Zealand

Fem mennesker er bekreftet døde og åtte andre fryktes omkommet etter mandagens vulkanutbrudd på White Island på New Zealand. Flesteparten er turister.

FN-topp: – Klimakrisen største globale trussel siden andre verdenskrig

Global oppvarming kan utløse en menneskerettighetskrise av et omfang verden ikke har sett siden 1940-tallet, advarer FNs menneskerettssjef.

Putin og Zelenskyj møttes ansikt til ansikt i Paris

Presidentene Volodymyr Zelenskyj og Vladimir Putin møttes mandag for første gang i et forsøk på å gjenopplive fredsprosessen om Øst-Ukraina.

Paul Volcker er død

USAs tidligere sentralbanksjef Paul Volcker, som var sentral i utforming av landets økonomiske politikk i over seks tiår, er død, 92 år gammel.

«Marriage Story» er årets Golden Globe-grossist

Netflix-filmen «Marriage Story» kan gjøre det skarpt i Golden Globe. Skilsmissedramaet rasket med seg hele seks nominasjoner – inkludert beste dramafilm.

Wallin funnet skyldig i å ha ærekrenket Virtanen

Tingretten i Stockholm har funnet medieprofilen Cissi Wallin skyldig i å ha ærekrenket journalisten Fredrik Virtanen da hun offentlig anklaget ham for voldtekt.

Finland får verdens yngste regjeringssjef

34 år gamle Sanna Marin overtar tirsdag som statsminister i Finland og blir verdens yngste regjeringssjef.

EU gir grønt lys til storstilt batteri-satsing

EU gir sju medlemsland grønt lys til å spytte inn over 30 milliarder kroner i et konsortium som skal utvikle nye og mer effektive batterier til elbiler.

Ingen tegn til liv på vulkanøya på New Zealand

Newzealandsk politi mener det er lite trolig at det er overlevende på øya White Island etter vulkanutbruddet. Foreløpig er fem mennesker bekreftet omkommet.

Svensk toppdiplomat tiltalt

Sveriges tidligere ambassadør i Beijing, Anna Lindstedt, er tiltalt for å ha gått ut over sine fullmakter i forhandlinger med Kina.

Kina vil kvitte seg med utenlandsk datautstyr

Kina vil fjerne utenlandsk produsert datautstyr og programvare fra alle offentlige institusjoner og kontorer innen tre år, ifølge Financial Times.