onsdag 21.08 2019

SOHR: Syriske regimestyrker tar kontroll over by

Syriske regimestyrker har tatt full kontroll over en strategisk viktig by i Idlib-provinsen nordvest i landet, ifølge eksilgruppen SOHR.

Trump fornærmet på Danmarks statsminister etter Grønland-utspill

President Donald Trump kaller Danmarks statsminister Mette Frederiksens uttalelser «vemmelig» etter at hun har sagt at hun er overrasket over hans avlysning.

USA: Migrantbarn kan holdes innesperret på ubestemt tid

President Donald Trumps administrasjon har besluttet å fjerne begrensningen på hvor lenge migrantbarn kan holdes innesperret.

Frederiksen: Vår invitasjon til Trump står fast

Danmarks statsminister Mette Frederiksen sier at invitasjonen til Donald Trump står fast, og at hun er overrasket over avlysningen av statsbesøket.

Ryanair-ansatte i Spania varsler streik

Kabinansatte i Ryanair basert i Spania, varsler at de kommer til å streike i ti dager i september mot planer om stenging av flybaser.

FN frykter at Jemen rakner

FNs spesialutsending til Jemen, Martin Griffiths, frykter at landet rakner, dersom det ikke straks blir forhandlet fram en fredsavtale.

Nye data: Rekordmange branner i Brasils regnskog

Regnskogen i Brasil er hittil i år rammet av et rekordhøyt antall branner. Det viser nye data fra Brasils institutt for romforskning (INPE).

Én av fire i Tyskland har migrantbakgrunn

Andelen mennesker i Tyskland med utenlandsk bakgrunn var rekordhøy i 2018, ifølge nye tall.

Stor razzia mot menneskehandel i Berlin

Rundt 1.900 politi- og tolltjenestemenn slo onsdag morgen til mot et hundretall adresser i Berlin etter mistanker om menneskehandel.

Kina utelukker likekjønnede ekteskap

Å begrense ekteskapet til forhold mellom en mann og en kvinne vil forbli Kinas juridiske stilling, opplyser en talsmann for det kinesiske parlamentet.

Kina truer med sanksjoner etter amerikansk jagerflysalg til Taiwan

Kina truer med sanksjoner overfor de amerikanske selskapene som er involvert i salget av 66 F-16-fly til Taiwan. Tirsdag godkjente USA jagerflysalget.

tirsdag 20.08 2019

Italias statsminister Giuseppe Conte har levert sin avskjedssøknad – må fortsette inntil videre

Italias statsminister Giuseppe Conte har levert sin avskjed til president Sergio Mattarella. Presidenten ber ham fortsette inntil en ny regjering er på plass.

Greta Thunbergs utrolige år

På ett år har Greta Thunberg gått fra å være en enslig streikende skoleelev til å bli et globalt ikon for kampen mot klimaendringer.

Gresk øy strømløs etter helikopterstyrt

Tre personer omkom da et helikopter styrtet i havet utenfor den greske øya Poros. Ulykken har ført til et omfattende strømbrudd på øya.

Italiensk påtalemyndighet: Open Arms skal gå til land

Italiensk påtalemyndighet har gitt ordre om at redningsskipet Open Arms umiddelbart må legge til kai på øya Lampedusa og sette migrantene om bord, på land.

Italias statsminister Giuseppe Conte varsler sin avgang

Italias statsminister Giuseppe Conte vil gi seg på grunn av alle konfliktene som lammer regjeringen. Han gir Liga-leder Matteo Salvini skylden for krisen.

Nær kontroll på skogbrannen på Gran Canaria

Brannmannskaper begynner å få kontroll på den voldsomme skogbrannen som har herjet på ferieøya Gran Canaria siden lørdag.

Mindre innvandring til Sverige

Innvandringen til Sverige falt med 10 prosent i år sammenlignet med samme periode i 2018, viser tall fra Statistiska centralbyrån.

Flere kaster seg i havet fra Open Arms

Stadig flere hopper i sjøen fra redningsfartøyet Open Arms og forsøker å svømme til land på den italienske øya Lampedusa.

Russland og Kina kritiserer amerikansk rakettest

USAs testing av en landbasert mellomdistanserakett, få uker etter at landet trakk seg fra INF-avtalen, øker den militære spenningen, mener Russland og Kina.

Tusenvis av syriske flyktninger må forlate Istanbul

Tusenvis av syriske flyktninger må forlate Istanbul i løpet av tirsdagen, hvis ikke risikerer de å bli utvist.

Politibygning ødelagt etter detonasjon av mistenkelig gjenstand i Linköping

Detonasjonen av en mistenkelig gjenstand som ble funnet ved politihuset i Linköping i Sverige, var så kraftig at den ødela en av politiets bygninger.

Jyske Bank krever betaling for penger på sparekonto

Jyske Bank i Danmark har innført negativ rente og krever nå at velstående kunder betaler dem for å ha penger på sparekonto.

Indisk romfartøy i bane rundt månen

Det indiske romfartøyet Chandrayaan-2 er framme ved månen, der den skal gå i bane til 7. september da et landingsfartøy skal sendes ned til overflaten.

Syriske opprørere trekker seg tilbake

Opprørere har trukket seg tilbake fra et strategisk viktig område i Idlib-provinsen nordvest i Syria, der regjeringsstyrker nå har overtatt kontrollen.

Pompeo: – Veldig uheldig at tankskipet ble frigitt

USAs utenriksminister Mike Pompeo er sterkt kritisk til Gibraltars beslutning om å frigi det iranske tankskipet Adrian Darya-1, som har satt kursen mot Hellas.

Hongkongs regjeringssjef øyner fredelig løsning på uroen

Hongkongs regjeringssjef Carrie Lam sier hun håper søndagens fredelige demonstrasjoner er et tegn på en vei mot en avslutning på uroen.

Twitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong

Twitter anklager Kina for å manipulere sosiale medier for å skape politisk uro og splittelse i Hongkong. Også Facebook har sporet kontoer til Kina.

mandag 19.08 2019

Tyrkisk militærkolonne angrepet i Syria

Tre sivile ble drept og tolv andre ble året da en tyrkisk militærkolonne ble utsatt for et luftangrep inne i Syria mandag, opplyser tyrkiske myndigheter.

Macron ber Putin jobbe for fred i Ukraina og Syria

Syria og Ukraina sto på agendaen da Frankrikes president Emmanuel Macron mottok Russlands president Vladimir Putin i den franske presidentens sommerresidens.

Skogbrann på Gran Canaria ute av kontroll – 9.000 evakuerte

De voldsomme skogbrannene på den spanske ferieøya Gran Canaria er ute av kontroll, opplyser myndighetene. Minst 9.000 innbyggere er så langt evakuerte.

Sudans Bashir i retten for korrupsjon

Sudans avsatte leder Omar al-Bashir, som styrte landet med hard hånd i 30 år, har i avhør erkjent å ha mottatt millioner av dollar fra Saudi-Arabia.

Open Arms får legge til kai på Mallorca

Spania tilbyr redningsfartøyet Open Arms, som har over 100 mennesker om bord, å legge til kai på Mallorca.

Bombe mot politifolk i Nord-Irland

Politiet i Nord-Irland mener at en bombe som eksploderte ved grensa til Irland mandag, var rettet mot deres betjenter, og at de kan være glad de er i live.

Fem drept på psykiatrisk sykehus i Romania

En pasient på et psykiatrisk sykehus i Romania drepte fem medpasienter før han ble overmannet.