onsdag 08.07 2020

Elfenbenskystens statsminister er død

Elfenbenskystens statsminister Amadou Gon Coulibaly er død. 61-åringen skulle stille til valg som president i oktober.

New York gjenåpner skoler til høsten

New York vil gjenåpne skoler fra høsten av og deler opp undervisningen. Elever vil være på skolen to-tre dager i uken, og resten vil foregå digitalt hjemmefra.

FN-sjefen hardt ut mot utenlandsk innblanding i Libya

Utenlandsk innblanding i Libya-konflikten har nådd et nivå uten sidestykke, der både avansert utstyr og leiesoldater er involvert i kampene, ifølge FN-sjefen.

Trump viser til Norge for å gjenåpne skoler

USAs president Donald Trump truer med å holde tilbake offentlige midler til skolene dersom de ikke åpner igjen til høsten.

Over 12 millioner påviste koronatilfeller

Antallet påviste smittetilfeller har passert 12 millioner på verdensbasis, viser Worldometers oversikt. Én av fire koronatilfeller er i USA.

Høyesterett støtter Trump i sak om prevensjon

USAs høyesterett gir Trump-administrasjonen medhold i at flere arbeidsgivere kan nekte å tilby kvinner gratis prevensjon, i strid med Obamacare.

Iranske myndigheter tar grep etter 12.000 døde og 250.000 smittede

Etter sterk økning i koronasmitte har lederne i Iran valgt å forby bryllups- og begravelsesseremonier. Landet har mer enn 12.000 døde og 250.000 smittede.

Harvard går rettens vei for å stanse Trumps ordre

Universitetene Harvard og MIT har bedt en domstol blokkere en ordre fra president Donald Trumps administrasjon om å kaste ut utenlandske studenter.

Ny britisk krisepakke lagt fram

Skattekutt, klimapakke, bonus til bedrifter som holder på de ansatte, og rabatt på restaurantmiddager skal få den britiske økonomien på fote.

35 nye koronadødsfall i Sverige

Det siste døgnet er det registrert 35 nye koronadødsfall i Sverige. Det totale antallet er nå 5.482.

EU-kommisjonen varsler storsatsing på hydrogen: Vil bli verdensledende

EU-kommisjonen vil investere tungt i fornybart hydrogen. Samtidig skal naturgassen skvises ut av markedet.

onsdag 08.07 2020

Over 60.000 nye koronasmittede i USA

USA har igjen registrert et rekordhøyt antall nye koronasmittede med 60.209 tilfeller de siste 24 timene.

tirsdag 07.07 2020

FN: Åpenbare krigsforbrytelser i Idlib-offensiven i Syria

Krigsforbrytelser og mulige forbrytelser mot menneskeheten ble begått under kampen om den syriske provinsen Idlib, fastslår FN-granskere.

Hemmelig torturkammer avdekket i konteinere i Nederland

Nederlandsk politi har avdekket flere skjulte konteinere som har blitt benyttet som hemmelig fengsel og torturkammer av kriminelle like sør for Rotterdam.

USA har levert WHO-oppsigelsen til FN

USA har formelt gitt FN beskjed om at landet vil trekke seg ut av Verdens helseorganisasjon WHO, med virkning fra 6. juli 2021.

Trumps niese: Hans syn på verden ble preget av omsorgssvikt i oppveksten

USAs president Donald Trumps verdenssyn ble formet av omsorgssvikt og uro i hjemmet, ifølge Mary Trump, som nå har skrevet bok om sin onkel Donald.

Deutsche Bank får milliardbot for Epstein-forbindelser

Finansmyndighetene i New York har ilagt Deutsche Bank en bot på drøyt 1,4 milliarder kroner for storbankens håndtering av Jeffrey Epsteins kundeforhold.

Rekordvarme i Sibir i juni

I forrige måned ble det målt temperaturer opp mot 37 varmegrader øst i Sibir i Russland. Aldri før har det blitt registrert like høye temperaturer i området.

Koronasmittet Bolsonaro sier han føler seg frisk

Brasils president Jair Bolsonaro (65) har testet positivt for koronaviruset etter at han i månedsvis har ignorert avstandsregler og munnbindpåbud.

WHO: Pandemien viser ingen tegn til å avta

Rundt 400.000 nye tilfeller av covid-19 ble registrert i løpet av helga, og pandemien viser ingen tegn til å avta, advarer Verdens helseorganisasjon WHO.

WHO erkjenner at koronaviruset kan spres via luftsmitte

Verdens helseorganisasjon (WHO) undersøker nye beviser for at koronaviruset kan spres via luftsmitte etter en kraftfull oppfordring fra hundrevis av forskere.

Mindreårige asylsøkere fløyet fra Hellas til Portugal

25 enslige mindreårige asylsøkere er sendt til Portugal som en del av EUs plan for å flytte barn fra flyktningleirer i Hellas, ifølge greske myndigheter.

EU: Israelsk annektering kan destabilisere Midtøsten

Utenriksministerne fra Egypt, Frankrike, Tyskland og Jordan ba tirsdag Israel innstendig om å skrinlegge planene om å annektere deler av Vestbredden.

AFP: Over 200.000 koronadødsfall i Europa

Over 200.000 mennesker med covid-19 har nå dødd i Europa, ifølge en oversikt fra nyhetsbyrået AFP basert på offisielle kilder.

14 nye koronadødsfall i Sverige

Det siste døgnet er det registrerte 14 nye dødsfall med covid-19 i Sverige. Dermed er det totale antallet 5.447, ifølge Folkhälsomyndigheten.

21 døde i bussulykke sørvest i Kina

Minst 21 personer døde da en buss med studenter kjørte gjennom autovernet og stupte ut i en innsjø i Guizhou-provinsen sørvest i Kina.

Ny sparepakke i Lufthansa

Det kriserammede flyselskapet Lufthansa presenterte tirsdag en ny sparepakke. Det går hardt ut over sjefer og administrativt ansatte.

Estland sender våpen til Ukraina

Nato- og EU-landet Estland sender 2.400 halvautomatiske Makarov-pistoler til Ukraina til å brukes i kampen mot prorussiske opprørere øst i landet.

Rekordhøyt antall koronadødsfall i Iran

200 koronarelaterte dødsfall er rapportert i Iran tirsdag. Det er det høyeste tallet som er registrert på ett døgn siden pandemien brøt ut.

Russland gjengjelder britiske sanksjoner

Russiske myndigheter innfører sanksjoner mot Storbritannia etter at britene innførte sanksjoner på menneskerettslig grunnlag mot 25 russiske personer mandag.

SAS mer enn doblet passasjertallet i juni

I juni reiste 328.000 med SAS. Dette er mer en dobbelt så høyt som måneden før, men fortsatt kun en brøkdel av passasjertallet før koronakrisen.

India har passert 700.000 koronatilfeller – over 20.000 døde

Samtidig som India letter på restriksjonene, fortsetter antallet nye smittetilfeller å øke. Tirsdag passerte landet 700.000 smittetilfeller med koronaviruset.

Nedturen i EU-økonomien blir trolig enda verre enn tidligere antatt

Fordi gjenåpningen av samfunnet går saktere enn ventet, har EU nedjustert sine forventninger ytterligere. Nå anslås økonomien å krympe med 8,3 prosent i år.

USA vurderer forbud mot TikTok

Utenriksminister Mike Pompeo sier USA vurderer å forby flere kinesiske apper på bakgrunn av anklager om at Kina bruker dem til å overvåke brukere.

EU forventer oljepris på 42 dollar fatet

EU anslår at gjennomsnittsprisen på nordsjøolje vil ligge på 42 dollar fatet i år og øke til 43 dollar neste år.