fredag 19.01 2018

Washington Post: Trump utsetter trolig Florida-reise hvis budsjettavtale uteblir

Donald Trump utsetter trolig reisen til Florida hvis Kongressen ikke får på plass en avtale som sikrer finansiering av statlig virksomhet innen midnatt fredag. 

Trump talte til abortmotstandere

President Donald Trump sa han vil bygge et samfunn «der liv feires, beskyttes og hylles» da han talte til abortmotstandere i Washington fredag.

Macron: Frankrike trenger tyske ambisjoner for å endre EU

Frankrike trenger Tyskland ved sin side for å få gjennomført gjennomgripende reformer i EU, sa president Emmanuel Macron da Angela Merkel besøkte Paris fredag.

USA peker på Russland og Kina som stadig større trusler

Forsvarsminister Jim Mattis mener at Russland og Kina utgjør stadig større trusler for USA. Han advarer også om at USAs militære forsprang krymper.

Ti syrere frøs i hjel under flukt til Libanon 

Ti syriske flyktninger frøs i hjel etter å ha havnet midt i en snøstorm mens de forsøkte på flykte til nabolandet Libanon, opplyser libanesiske myndigheter.

Tysk stans av våpeneksport til land som deltar i krigen i Jemen

Tyskland vil ikke lenger godkjenne våpeneksport til land som er involvert i krigen i Jemen, opplyser en talsmann for regjeringen i Berlin.

Forskere tester ut blodprøve som kan avdekke åtte kreftformer

Forskere i USA har utviklet en blodprøve som kan avdekke åtte ulike typer kreft. Norsk forsker mener funnet er lovende, men advarer mot fallgruvene i testen.

Instagram og Google+ vil bidra i EUs kamp mot hatefulle ytringer

Instagram og Google+ har bestemt seg for å bli med i en EU-støttet gruppe som skal bekjempe ekstremistiske og hatefulle ytringer på nettet.

Tsjekkias Babis fratatt immunitet

Tsjekkias statsminister Andrej Babis har mistet sin parlamentariske immunitet. Det åpner for at han kan etterforskes for svindel med EU-midler.

Italiensk politi kan fjerne «falske nyheter"

Politiet i Italia får myndighet til å fjerne nyheter som vurderes som «fake news». 

Xi Jinping får navnet sitt skrevet inn i Kinas grunnlov

Kinas enerådende kommunistparti foreslår at president Xi Jinpings politiske tenkning skal innlemmes i landets grunnlov.

fredag 19.01 2018

Norsk kvinne dømt til fengsel i Nederland etter bråk på fly

En norsk kvinne er dømt til seks måneders fengsel i Nederland for å ha angrepet en kabinansatt da hun ble nektet alkoholservering om bord i et fly.

EU ikke fornøyd med skattepolitikken:

Nederland og Irland refses for såkalte «svarte hull»

EUs finanskommissær Pierre Moscovici anklager flere EU-land, deriblant Irland og Nederland, for å være «svarte hull» når det kommer til skattepolitikk.

Budsjettstrid kan lamme USAs statsapparat

Hundretusener av byråkrater i USA kan bli sendt hjem fra jobb dersom Kongressen ikke blir enige om en plan for budsjettet innen midnatt fredag. 

Minst ti døde i uvær i Europa

Flere mennesker er omkommet i uværet som har rammet en rekke EU-land. I Tyskland og Nederland ble all togtrafikk stanset, og flere flyavganger ble innstilt.

Ukraina kaller krigen i øst for russisk okkupasjon 

Ukrainas nasjonalforsamling har vedtatt at krigen i Øst-Ukraina formelt skal kalles «midlertidig russisk okkupasjon». Det blir ikke godt mottatt i Moskva.

Frankrike og Tyskland vil foreslå bitcoin-reguleringer på G20-møte

Frankrike og Tyskland kommer sammen til å foreslå reguleringer for bitcoin når finansministerne i G20-landene møtes i mars.

Tortursiktet foreldrepar erklærer seg ikke skyldig

Foreldrene til de 13 barna som ble funnet fanget i en bolig i California, er siktet for tortur og barnemishandling over lang tid. De nekter straffskyld.

torsdag 18.01 2018

Bergs advokat: Han er ikke mistenkt for å ha mottatt hemmelig informasjon

Frode Bergs norske advokater har fått innsyn til deler av etterforskningsmaterialet sikkerhetspolitiet FSB har bygget saken mot nordmannen på.

WMO: Varmerekord de tre siste årene

De tre siste årene har vært de varmeste som noensinne er registrert på jorda, opplyser Verdens meteorologiorganisasjon (WMO).

Woody Allen avviser å ha antastet adoptivdatter

Filmskaper Woody Allen avfeier nok en gang at han har begått overgrep mot sin adoptivdatter Dylan Farrow.

Zimbabwisk opposisjonsleder omkom i helikopterstyrt i USA

Fem personer mistet livet da et helikopter styrtet i delstaten New Mexico i USA. Blant de omkomne er en av Zimbabwes fremste opposisjonsledere, Roy Bennett.

May og Macron enige om å skjerpe vakthold ved kanalen 

Storbritannia og Frankrike har inngått en avtale som betyr at britene skal bruke nær en halv milliard kroner på å styrke vaktholdet ved Den engelske kanal.

To knivstukket i halsen i Stockholm

To personer ble knivstukket i halsen i sentrum av Stockholm, melder svenske medier.

FN-sjef ber om ny granskning av kjemiske angrep i Syria

FNs generalsekretær António Guterres vil ha en ny etterforskning av kjemiske angrep i Syria. I fjor stanset Russland to forsøk på å få i gang arbeidet igjen.

India har testet langtrekkende rakett som kan bære atomvåpen

India har prøveskutt en langtrekkende rakett fra en øy i Bengalbukta. Raketten kan bære atomstridshode.

Rekordmange asylsøkere legger ut på den farlige båtreisen fra Nord-Afrika til Spania

Strengere grensekontroll i Tyrkia og Libya har ført til at rekordmange migranter og flyktninger forsøker å krysse Middelhavet helt vest i Europa.

EU-kommisjonen tror krabbekrigen vil trekke ut 

Konflikten mellom EU og Norge om fangst av snøkrabbe utenfor Svalbard vil neppe la seg løse med det første, advarer EUs fiskerisjef Karmenu Vella. 

Tre personer har mistet livet i uværet i Tyskland

Tre personer er omkommet i uværet som herjet Tyskland torsdag. En av dem var en brannmann som fikk et tre over seg, opplyser politiet.

Cape Town prøver å unngå vannkrise

Tørke tvinger Cape Town i Sør-Afrika til å innføre nye vannbegrensninger. Vannforsyningen til flesteparten av innbyggerne kan bli kuttet fullstendig i april.

Toppmøte mellom May og Macron 

Frankrikes president Emmanuel Macron og Storbritannias Theresa May har ankommet en britisk militærbase hvor de blant annet skal diskutere innvandring.

Paven viet flyansatte om bord i paveflyet

Pave Frans viet to ansatte i flyselskapet Latam Airlines om bord i paveflyet på vei fra Chiles hovedstad Santiago til Iquique nord i Chile.

Ulv rømte da gjerde blåste ned i England

En ulv som hadde rømt fra en naturpark i England, ble torsdag tatt til fange igjen. Skolebarn i nærheten måtte holde seg inne mens ulven var på frifot.

Tyrkias hær klar til å gå inn i syriske byer

Tyrkiske sikkerhetsstyrker som er utplassert ved grensen til Syria, har fått ordre om å forberede mulig inntog i den kurdiskkontrollerte Afrin-regionen i Syria.

Trump: Muren skal bygges, og Mexico skal betale for den

USAs president Donald Trump sier Mexicos handelsoverskudd gjør at landet må betale for muren. Presidenten medgir samtidig at muren ikke blir heldekkende.