fredag 11.06 2021

Demonstrasjoner under G7-toppmøtet i Cornwall

Hundrevis av klimaaktivister satte fredag sitt preg på St. Ives i Cornwall, der lederne for verdens sju største industrinasjoner og EU er samlet til toppmøte.

EU godkjenner ny Moderna-fabrikk – kan øke leveransene betydelig

EUs legemiddelbyrå (EMA) har godkjent at Moderna-vaksinen kan produseres i Monts i Frankrike. Det kan gi betydelig flere vaksiner til Europa.

Unge afghanere for retten etter brannen i Moria-leiren

Fire afghanske asylsøkere står for retten i Hellas, anklaget for å ha stiftet brannene som raserte Moria-leiren på Lesvos i september i fjor.

Jødiske høyrenasjonalister får marsjere i Øst-Jerusalem

Høyrenasjonalistiske jøder har fått politiets tillatelse til å holde en omstridt marsj som også vil gå innom det muslimske kvarteret i Jerusalems gamleby.

FN: Katastrofal menneskerettighetssituasjon i Myanmar

Menneskerettighetssituasjonen i Myanmar er nå katastrofal, slår FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet, fast.

Tyskland hever reiseråd for de fleste land

Tyske bobilturister kan kanskje bli å se på norske veier i sommer. Tyskland hever nemlig reiserådet for de fleste land fra 1. juli.

WFP advarer mot omfattende sult i Tigray

4 millioner mennesker i Tigray-regionen i Etiopia trenger matvarehjelp utenfra, og 350.000 er i akutt fare, advarer Verdens matvareprogram (WFP).

Merkel skal besøke Biden i Det hvite hus

Tysklands statsminister Angela Merkel skal besøke Det hvite hus og president Joe Biden 15. juli.

Bred oppslutning om Nato

Sju av ti innbyggere i Natos medlemsland sier de ville stemt for medlemskap dersom de ble spurt. Én av ti ville stemt nei til Nato.

Britisk helseforetak: Deltavarianten 60 prosent mer smittsom

Deltaviruset smitter lettere enn tidligere mutasjoner, og en ny rapport fra Public Health England viser at vaksinene virker dårligere mot varianten.

Svenskene holder vaksinetakten oppe i sommer

Deb svenske vaksineutrullingen går bra i alle regioner, sier kommune- og regionforeningen SKR. De satser på samme vaksinasjonstempo i sommer.

Første fysiske G7-møte siden før pandemien

Regjeringslederne i G7 møtes fredag fysisk for første gang siden før pandemien i kystbyen Carbis Bay i Cornwall i Storbritannia.

19 omkom i bussulykke i Pakistan

Minst 19 mennesker er omkommet og en rekke andre alvorlig skadd i en bussulykke sørvest i Pakistan.

Tusener permitteres i British Airways

British Airways permitterer tusener av ansatte, også på ledernivå, som følge av forsinkelser i folks reiseplaner etter nedstengningen i Storbritannia.

Stort strømbrudd på Puerto Rico

Om lag halvparten av Puerto Ricos innbyggere er uten strøm etter et nettangrep og en brann som har rammet elektrisitetsforsyningen.

Koronasmitte på en av de første cruiseseilasene i Karibia

To passasjerer på et av de første cruiseskipene som har fått tillatelse til å seile igjen i Karibia har testet positivt for koronavirus.

Minst ti drept i angrep i Burkina Faso

Minst ti angripere ble drept og tre soldater såret i et overfallsangrep mot en patrulje nord i Burkina Faso, ifølge en kilde i landets sikkerhetsstyrke.

torsdag 10.06 2021

Presidentkandidat kan på nytt bli fengslet i Peru

Fire dager etter presidentvalget i Peru, vil påtalemyndigheten på nytt varetektsfengsle en av kandidatene.

– USAs vaksinegave svært gledelig

Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) sier det er svært gledelig at USA vil kjøpe 500 millioner vaksinedoser for å gi dem til fattige land.

Biden: USA vil gi bort 500 millioner vaksinedoser

USA skal kjøpe 500 millioner doser av Pfizer/Biontechs koronavaksine og donere dem til fattige land. President Joe Biden ber andre rike land følge etter.

God tone da Biden møtte Johnson

Stemningen var god da president Joe Biden og statsminister Boris Johnson møttes for første gang i en idyllisk landsby på den britiske sørkysten.

WHO: Nye smittebølger kan ramme Europa

Koronavaksineringen i Europa er langt fra tilstrekkelig til å kunne forhindre nye smittebølger, advarer WHOs Europa-direktør.

Macron ber vaksineprodusenter gi bort doser

Frankrikes president Emmanuel Macron oppfordrer legemiddelfirmaer til å donere 10 prosent av alle koronavaksinene de produserer, til fattige land.

Deltavarianten står nå for flest koronatilfeller i Storbritannia

91 prosent av alle nye tilfeller av koronasmitte i Storbritannia er nå av deltavarianten. Det til tross for at landet leder vaksinekappløpet i Europa.

Rekordhøy inflasjon i USA

Prisene for amerikanske forbrukere økte med 5 prosent i mai sammenlignet med samme måned i fjor. Det er den høyeste årlige inflasjonen siden finanskrisen.

Egeland: Danmarks asylpolitikk er et skrekkeksempel

Loven om å opprette mottakssenter for Danmarks asylsøkere utenfor Europa strider mot folkeretten, sier Flyktninghjelpens generalsekretær.

EU slutter seg til Bidens ønske om virusgranskning

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen er blant EU-toppene som nå gjør som USAs president Joe Biden og krever granskning av hvor koronaviruset kom fra.

Storstreik i Hellas

Fagorganiserte i Hellas har torsdag gått ut i streik i protest mot planlagte endringer i arbeidsmiljøloven som åpner for mer fleksibel arbeidstid.

Singapore letter på koronatiltakene etter synkende smittetall

Singapore skal forsiktig begynne å lette på den månedslange nedstengingen av landet fra neste uke, etter at de klarte å stoppe et nytt smitteutbrudd.

WHO: Koronavaksinering i Europa «langt fra tilstrekkelig» for å stoppe ny smittebølge

Tirsdag advarte Verdens helseorganisasjon (WHO) at vaksineringen i Europa er langt fra tilstrekkelig for å stoppe en ny oppblomstring av koronaviruset.

Ett av ti barn tvunget ut i barnearbeid

Verden har, for første gang på to tiår, hatt en oppgang i antall barn som er tvunget ut i barnearbeid. Koronapandemien kan gjøre ting stadig verre, advarer FN.