fredag 09.04 2021

Biden vil vurdere reform av høyesterett

President Joe Biden har nedsatt en kommisjon som skal vurdere det svært kontroversielle forslaget om å utvide USAs høyesterett.

Rapperen DMX er død

Den amerikanske rapperen DMX, som har vært innlagt på sykehus etter et hjerteanfall, er død. Han ble 50 år gammel.

EUs legemiddeltilsyn ser på ny mulig AstraZeneca-bivirkning

Sikkerhetskomiteen til EUs legemiddeltilsyn (EMA) har begynt å undersøke meldinger om kapillært lekkasjesyndrom hos personer som har fått AstraZenecas vaksine.

Britene hedrer prins Philip og sørger med dronningen

Mange briter strømmer til Buckingham Palace for å vise medfølelse med dronning Elizabeth, som fredag mistet ektemannen prins Philip.

EU-tilsyn gransker blodpropper blant Janssen-vaksinerte

Tilfeller i USA der folk har fått blodpropp etter å ha fått Janssens koronavaksine, gjør at EUs legemiddeltilsyn åpner en granskingssak.

Gibraltar åpner opp etter massevaksinering

Livet er nesten tilbake til normalt igjen i Gibraltar etter at 85 prosent av den voksne befolkningen har fått sin koronavaksine.

Libya har mottatt over 57.000 AstraZeneca-doser

Gjennom det globale vaksinesamarbeidet Covax har Libya mottatt 57.600 doser av AstraZenecas covid-19-vaksine.

Gresk krimjournalist skutt og drept i Aten

En krimjournalist er skutt og drept utenfor sin bolig i Aten, opplyser en politikilde.

26 nye koronadødsfall i Sverige

Det siste døgnet er det registrert 26 koronarelaterte dødsfall i Sverige. Det er ikke registrert nye dødsfall i Danmark.

USA sender to krigsskip til Svartehavet

To amerikanske krigsskip skal seile gjennom Bosporosstredet til Svartehavet, opplyser Tyrkias utenriksdepartement. Ifølge tyrkiske medier skjer dette til uken.

Krisetiltak mot smitteøkning i Tokyo

En delvis unntakstilstand i Japan utvides til å omfatte hovedstaden Tokyo og to andre regioner for å håndtere en oppblussing av koronasmitten.

Tyskland vil stramme inn de nasjonale koronareglene

Tysklands regjering og delstatene er enige om å stramme inn landets koronalov, sier en talsperson for statsminister Angela Merkel.

Det britiske kongehuset: Prins Philip er død

Dronning Elizabeths ektemann prins Philip er død, 99 år gammel. Det norske kongehuset uttrykker stor sorg.

WHO: Ikke nok data på hva som skjer når doser fra ulike vaksiner kombineres

Verdens helseorganisasjon (WHO) mener det ikke finnes nok data for å si hva som skjer hvis en person blir vaksinert med doser fra to ulike koronavaksiner.

Orbán vil vaksinere sju millioner innen juni

Ungarns statsminister sier landet skal vaksinere sju millioner mennesker innen juni. Han frykter det snart vil være flere vaksiner enn folk som vil ta dem.

Indonesias president besøker syklonrammet øy

Det kraftige uværet øst i Indonesia har etterlatt seg minst 165 omkomne, mens 45 personer fortsatt er savnet. Fredag besøkte landets president området.

Greta Thunberg vil droppe klimakonferanse på grunn av lave vaksinetall

Den svenske aktivisten Greta Thunberg mener klimakonferansen COP26 bør utsettes til flere har fått covid-19-vaksine.

Millioner av jobber har gått tapt i Latin-Amerika under pandemien

Rundt 26 millioner arbeidsplasser har gått tapt i Latin-Amerika og Karibia på grunn av koronapandemien, ifølge Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO).

Frankrike blander vaksiner for mange som har fått AstraZeneca-sprøyte

Franskmenn under 55 som har fått en dose med AstraZenecas vaksine, skal tilbys en annen vaksine som dose nummer to. Også Danmark vurderer å blande vaksiner.

Nok en dyster rekorddag i Brasil

Brasil registrerte torsdag 4.249 nye dødsfall knyttet til covid-19. Det er det høyeste daglige dødstallet så langt i pandemien.

Alger har drept 4.200 tonn laks i Chile

Over 4.200 tonn chilensk oppdrettslaks har død som følge av et algeangrep, opplyser landets fiskeri- og havbruksmyndigheter.

En av fem fullvaksinert i USA

Om lag en femdel av USAs innbyggere, rundt 66 millioner, er fullvaksinerte mot koronaviruset, viser tall fra det amerikanske legemiddeltilsynet CDC.

torsdag 08.04 2021

Italias ambassadør kalt inn på teppet i Tyrkia

Regjeringen i Tyrkia protesterer etter at Italias statsminister Mario Draghi sammenlignet det tyrkiske lederskapet med diktatorer i kjølvannet av «sofagate».

Politiet: Tolv funnet halshogget i Mosambik

Tolv mennesker, som kan være utlendinger, er funnet halshogget etter det væpnede angrepet på byen Palma i Mosambik, ifølge en lokal politisjef.

Regjeringen i Sverige foreslår ny innvandringslov

Den svenske regjeringen vil videreføre flere innstramminger i innvandringspolitikken som ble innført midlertidig i 2016.

Styrtrik hotelleier knivdrept i England

En av Storbritannias rikeste menn, hotelleieren Richard Sutton, er funnet drept i nærheten av hjemmet sitt i Dorset i England, melder britiske medier.

Nederland og Portugal begrenser AstraZeneca-bruk

Nederland og Portugal slutter seg til rekken av land som velger å begrense bruken av AstraZenecas koronavaksine. Kun personer over 60 år skal få vaksinen.

Ekspert: George Floyd døde av oksygenmangel

George Floyd døde av oksygenmangel som førte til organsvikt, sa en lungespesialist som forklarte seg i rettssaken mot politimannen Derek Chauvin i USA.

Biden vil stramme inn reguleringen av skytevåpen

President Joe Biden varsler flere innstramminger i reguleringen av visse typer skytevåpen i USA.

Ung kvinne mistenkt for terrorplaner i Frankrike

Fransk politi har pågrepet en 18 år gammel kvinne som er mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep mot en kirke i byen Beziers i løpet av påsken.

10 millioner vaksinedoser satt i Frankrike

Etter en nokså treg start har Frankrike nådd en milepæl i koronavaksineringen. 10 millioner mennesker har nå fått første dose, sier statsministeren.