TEMA

søndag 05.04 2020
Landingsplass: Det fins ingen bedre plass å samle tankene enn her i Brænnebukta, forsikrer Katrin Glatz Brubakk. Dette var kjøkkenhagen til munkene på Munkholmen. Lyden av bølgene som slår inn mot stranda, virker beroligende på barnepsykologen når hun lander hjemme på Munkaunet mellom slagene på Lesvos. 
    
      (Foto: Kim Nygård)

Portrettet:

- Dette er mennesker som ikke har noen muligheter til å beskytte seg mot viruset

Det blir fint i Brænnebukta i påsken, med sene frokoster i lag med Lars og guttene, gjerne til lyden av bølgeskvulp og kanskje med lukten av vår i tillegg. Men det var ikke her Katrin Glatz Brubakk skulle vært nå.

onsdag 01.04 2020
 

Protest for Moria:

Flere tusen møttes i Norges første online-demonstrasjon

Over 24 500 personer har signert oppropet om å evakuere barna fra Moria.

lørdag 28.03 2020
A girl stands among makeshift shelters at a camp for refugees and migrants next to the Moria camp, on the island of Lesbos, Greece, March 9, 2020. REUTERS/Elias Marcou Flyktningeleiren Moria 
    
      (Foto: ELIAS MARCOU REUTERS/Elias Marcou)

Debatt:

I Moria-leiren er det 7000 barn. Smittefaren er enorm

lørdag 07.03 2020
Illeggsforfatteren har selv jobbet som frivillig hjelpearbeider. Dette er hennes egne bilder. 
    
      (Foto: Anne-Britt Strugstad)

Debatt:

Et liv vi rike og overmette i nord tar som en selvfølge

fredag 06.03 2020
Trolla, Norge, 06.03.2020. Katrin Glatz Brubakk (blå jakke) på Munkaunet gård er i gang med å samle inn 7500 par sko til barna i flyktningeleiren på Moria på Lesvos. Siv Gøril Brandtzæg hjelper til med pakking. Innsamlingen er kommet ca. halvveis. I dette rommet befinner det seg rundt 500 par sko. Foto: Roar Blåsmo-Falnes 
    
      (Foto: Roar Blasmo-Falnes Roar Blåsmo-Falnes)

Da Katrin var på Lesvos nylig fikk hun er helt vill idé

- Jeg tenkte at 7500 innsamlede barnesko kan synliggjøre hvor mange barn det er som lever under helt umenneskelige forhold i leiren Moria, sier Katrin Glatz Brubakk.

onsdag 04.03 2020
 

Adresseavisen mener

Norge må også ta sitt ansvar for flyktningene

De siste dagene har titusener av flyktninger og migranter krysset grensen mellom Tyrkia og Hellas, etter at Tyrkia lettet på grensekontrollen mot EU.

onsdag 26.02 2020
 
    
      (Foto: katrin glatz brubakk)

Debatt:

Unnskyld, kjære barn. Unnskyld

mandag 17.02 2020
MYTILINI/MORIA, Lesvos, Hellas: Det er katastofale forhold i Moria-leiren på Lesvos. Katrin Glatz Brubakk jobber som psykolog for Leger uten grenser. Zahra Mohamdi (7) fra Afghanistan bor med sin familie på bitteliten plass i et telt med syv familier. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Adresseavisen mener

Europa må samarbeide om å hjelpe flyktninger

Mye tyder på at Europa igjen må forberede seg på store ankomster av flyktninger og migranter.

fredag 13.12 2019
Hermelek: Øverst i Olive Grove leker barna friere enn lengre ned, der teltene står tettere. Som barn flest leker de det som er kjent for dem. Her er det geværsalver som fyres av i lufta med en pinne som lekegevær. 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Debatt:

Ansatte i Trondheim kommune: Norge bør hente 100 enslige mindreårige flyktningebarn

tirsdag 03.12 2019
 

Debatt:

Mona Berger (SV): Kunnskapsløst og hjerteløst fra Frp

onsdag 20.11 2019
MYTILINI/MORIA, Lesvos, Hellas: Det er katastofale forhold i Moria-leiren på Lesvos. Katrin Glatz Brubakk jobber som psykolog for Leger uten grenser. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Kronikk:

I dag feires barnekonvensjonen - imens barna dør på Europas dørstokk

mandag 14.10 2019
MYTILINI/MORIA, Lesvos, Hellas: Det er katastofale forhold i Moria-leiren på Lesvos. Katrin Glatz Brubakk jobber som psykolog for Leger uten grenser. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Kronikk:

Vi kan ikke gi oss før Moria er stengt

Ni døde bare den siste måneden. En desperat ungdom knivstikker en annen. En mor og et barn dør i en brann. En femåring leker i en pappeske og blir overkjørt.

fredag 20.09 2019
Jobbsjansen i Trondheim fyller 10 år. 
    
      (Foto: Roar Blåsmo-Falnes)

Flere gråt da Thanyalak fortalte den gode nyheten

Jobbsjansen i Trondheim hjalp Thanyalak Maititklang Bendheim med å få fast jobb i Rosenborg bakeri.

tirsdag 20.08 2019
VENT MED PUBLISERING: Taibeh Abbasi forteller om dramatikken da hun og familien ble pågrepet av politiet og ført ut av landet i håndjern.  
    
      (Foto: Håvard Jensen)

- Det kom fire-fem menn løpende mot oss. Da tenkte jeg «nå dør vi»

Tidligere i sommer ble Abbasi-familien hentet av politi og forsøkt utvist fra landet. Nå forteller de for første gang om hva som skjedde under pågripelsen og transporten til Afghanistan, som seinere måtte avbrytes.

onsdag 14.08 2019
Guri Melby (V) kom på seminaret om familiegjenforening og konstaterte at det er vanskelig å få gjennomslag når de store partiene er enige.  
    
      (Foto: Marthe Amanda Vannebo)

Seminaret der politikerne ikke dukket opp

Bare Venstres Guri Melby kom til seminaret de store partiene nedprioriterte. Der fikk tilhørerne vite hva som skal til for at en flyktning skal gjenforenes med den nærmeste familien.

onsdag 24.07 2019
Bildet viser folk fra organisasjonen Mennesker i Limbo, en gruppe med lengeværende asylsøkere som kjemper for mer verdighet i sin livssituasjon. 
    
      (Foto: privat)

Kronikk:

De lever med stor usikkerhet: «Vi er livredde for at det er vår tur i natt»

Sitatet er fra «Hilda» på vårt første møte etter at Abbasi-familien ble hentet og sendt ut. Alle medlemmene i organisasjonen Mennesker i Limbo (MiL) lever med denne frykten.  

tirsdag 25.06 2019
Problemet i saken, for noen av oss, er at dette ikke bare rammer mor, men også barna, skriver gjestekommentator Tor Langbach. Taibeh Abbasi og broren Yassin Abbasi er to av de tre søsknene.  
    
      (Foto: Håvard Jensen)

Kronikk

Abbasi blitt en del av flokken vår

Flyktninger er generelt en grå og ansiktsløs masse for oss, som det for mange er vanskelig å identifisere seg med. Men akkurat disse flyktningene er menneskeliggjort. Da engasjerer folk seg.

onsdag 27.02 2019
«Han elsker fotball, og er et stort talent, men sliter nå med å klare å finne energi og glede til å holde på med det» skriver RBK-spilleren Tore Reginiussen (t.v.) om Ehsan Abbasi. 
    
      (Foto: Privat)

Debatt

RBKs Tore Reginiussen: - Jeg er stolt av å kunne kalle Ehsan min venn

«Han elsker fotball, og er et stort talent, men sliter nå med å klare å finne energi og glede til å holde på med det lenger» skriver Tore Reginiussen i dette debattinnlegget.

fredag 22.02 2019
 

Stillehavsøya ingen slipper vekk fra

Australia holder omtrent tusen flyktninger fanget på den lille stillehavsøya Nauru mens sakene deres behandles på ubestemt tid.

søndag 30.12 2018
«Jeg starter dagen min med ikke å tenke på det som gjør meg trist» skriver Taibeh Abbasi. 

Debatt

Jeg prøver å leve helt normalt i det unormale livet jeg har fått

«Jeg starter dagen min med ikke å tenke på det som gjør meg trist», skriver Taibeh Abbasi i dette debattinnlegget.

onsdag 12.12 2018
Deler av fylkesstyret i KrFU, fra venstre: Daniel Myhren Hovind, Muna Rai, Felix Neweme, Martine Andersskog, Ingrid Marie Hildrum, Mikael Orre Rye og Arent Fiske ber statsministeren snu i Felix-saken. 

Debatt

Kjære statsminister. Alt vi ønsker til jul er å få vennen vår Felix hjem

Hva hjelper det med rikdom og overflod hvis vi mangler vennskap og omsorg? Måtte alle flyktninger få et hjem og vår egen Felix få komme tilbake til Levanger og Trøndelag.

fredag 30.11 2018
Flyktningetårn: 11-årige Wardi på vei til topps i den midlertidlige boligen til den palestinske familien i Libanon siden 1948. 

«Skiller seg kraftig fra det meste av norsk animasjonsfilmer»5

Imponerende norsk animasjonsfilm om fire generasjoner med palestinske flyktninger i Libanon.

tirsdag 09.10 2018
- Vi har nok kunnskap om hva som skjer når vi samler ungdommer med problemer på et sted. Da trekkes de nedover av tyngdekraften, sier Magne Raundalen. 

Krise- og barnepsykolog Magne Raundalen:

- Hvis vi behandler ekstremt nødlidende ungdom dårlig, for at det ikke skal komme flere, da er vi moralsk konkurs

Frykt og uforutsigbarhet har formet ungdom på flukt før de kom til Norge. - Å la dem leve under utrygge forhold, er et ekstremt risikabelt prosjekt.

fredag 05.10 2018
Desperat damejakt: Ardalan Esmaili er svært god som iransk asylsøker på jakt etter en dansk kvinne som kan forsørge ham i København i «Sjarmøren». 

Asylsøker på desperat jakt etter dame for oppholdstillatelse5

God erotisk thriller med bismak, om iransk asylsøker på desperat damejakt for å sikre opphold i Danmark.

søndag 30.09 2018
Bekymret: - Vi er tilstede til enhver tid. Alt fra vekking, lekser, skole-hjem-samarbeid til felles matlaging og handling. Dessuten følger vi opp treninger og aktiviteter, sier Inga Rasmussen, som er fagansvarlig i bofellesskapet på Nardo som legges ned til nyttår. 
    
      (Foto: Terje Svaan, Adresseavisen)

Kirkens Bymisjon bekymret for enslige mindreårige:

Bekymret for enslige mindreårige

Til sammen 30 enslige mindreårige flyktninger må ut av fire døgnbemannede hjem.- Flere av dem trenger fortsatt et botilbud med stor grad av omsorg, sier Inga Rasmussen i Kirkens Bymisjon.

fredag 28.09 2018
Søkte trygghet i Norge: Forrige helg arrangerte kommunen minnestund for drapsofrene Reza Alizada (til venstre) og Nasratullah Hashimi. De ble bare 17 og 19 år. Mange rakk å bli glade i guttene, til tross for deres få år i Norge. 

Byen etterpå

«Dere var våre gutter», står det på et regnvått kort blant blomsterbukettene i Prinsens gate. To afghanske tenåringer ble drept her i forrige uke.

onsdag 26.09 2018
Tidligere bosatte Trondheim kommune opp mot 700 flyktninger i ett enkeltår. Nå bosettes 200-300. Dermed må antallet ansatte kuttes, blant annet her på det nye bygget på Sorgenfri. 

Trondheim mister 280 mill. – må nedbemanne 160 årsverk

Det største inntektstapet for Trondheim kommune de neste fire årene kommer fordi færre flyktninger skal bosettes.

onsdag 19.09 2018
Flyktningpolitikken til Arbeider partiet fremstår ikke som noen flyktningpolitikk, men som et kompromiss over talepunkter politikere kan benytte seg av i den kommende valgkampen, skriver signertforfatteren. Masud Gharahkhani, leder av Arbeiderpartiets migrasjonsutvalg, la i forrige uke fram forslag til hvordan partiets innvandringspolitikk bør se ut. 

Signert

De voksne skulle ordne opp i innvandringspolitikken, men slik ble det ikke

torsdag 06.09 2018
Innleggsforfatteren reagerer kraftig på at denne løpeseddelen fra Folkebevegelsen mot innvandring havnet i hennes postkasse. (Faksimile) 

Debatt

Brevet er så hatefullt at jeg ikke synes vi skal godta at det blir puttet i postkassa til folk

«Jeg skulle gjerne vært det foruten» skriver brevmottakeren i dette debattinnlegget.

lørdag 18.08 2018
Integrering i praksis: Her er Ghaith Al-kohlossi på jobb sammen med veilederen sin, Eirin Klev på Sellanraa. 
    
      (Foto: Mariann Dybdahl, Adresseavisen)

Da syriske Ghaith skulle bli sivilingeniør, fant han en smart måte å lære norsk på

For tre år siden kom Ghaith Al-kohlossi til Norge etter å ha flyktet fra Syria. Nå har han lært seg norsk og skal ta masterutdanning på NTNU.

fredag 29.06 2018
 

Valget i Tyrkia gjør verden mer utrygg

24. juni vant Recep Tayep Erdogans valget i Tyrkia. Det styrker populistiske og nasjonalistiske strømninger i storpolitikken ytterligere.

fredag 15.06 2018
Et visst antall deltakere i opplæringsprogrammet får ikke tilegnet seg nødvendig kunnskap på grunn av posttraumatisk stress-syndrom eller beslektet problematikk. Erfaringsmessig får de da lite utbytte av det tilbudet som gis, skriver Signertforfatteren. Bildet er fra ankomsten av 22 eritreiske flyktninger ved Jarlen mottak i Hemne for to år siden. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Signert

Han klarer ikke lære seg norsk. Årsaken er traumatiske hendelser før han kom til Norge

Det er behov for endringer i opplæringstilbudet i norsk og samfunnskunnskap for flyktninger og asylsøkere som har opplevd store psykiske påkjenninger.

søndag 10.06 2018
 

Som ringer i vannet

Liv og Grete lærer båtflyktninger å svømme. Kanskje kan det forhindre flere ulykker i Nidelva.

mandag 21.05 2018
Fortsetter å hjelpe: Alfred Ydstebø har ingen tidshorisont for hjelpearbeidet. - Vi kan ikke slutte med dette, slik det er nå, og tenker at arbeidet kan videreføres i Syria, men der er det fortsatt for urolig. 

Den norske «asylbaronen» bruker overskuddet i flyktningeleir i Libanon

- Da jeg spurte hva som skjedde med de syke, svarte de at «De ligger der til de blir friske eller dør», og jeg skjønte at her kunne jeg gjøre en forskjell.

søndag 22.04 2018
Donald Trump har tidligere beordret et rakettangrep mot Syria etter bruk av kjemiske våpen. Nå er verden spent på hva han gjør denne gangen. 
    
      (Foto: Evan Vucci, AP)

Trump går over grensen, men EU mener det samme

EU-lederne ordlegger seg mer kultivert, men i praksis mener de nøyaktig det samme som USAs president Donald Trump, når de snakker om migranter: Sperr dem ute.

mandag 09.04 2018
«Situasjonen har gått fra vondt til verre. Mye verre» skriver kronikkforfatteren. Bildet er fra flyktningeleiren Shatila i Beirut i Libanon. 

Kronikk

Jeg kom nylig hjem etter et besøk der nede. Inntrykk vi sitter igjen med er rystende

fredag 09.03 2018
Må ut: Taibeh Abbasi (18), broren Yasin (20), deres lilebror og mor, må ut av Norge. 

De hives ut for å skremme vekk andre

Etter norsk lov er det fullt mulig å la Abbasi-familien få bli. Men det gjelder å få dem ut, så det ikke kommer flere inn.

fredag 09.02 2018
«Det åpner hjertet» skriver innleggsforfatteren om scener som dette. 

Debatt

Jeg har sett mange scener der foreldre tar imot sine barn på flyplassen. Det åpner hjertet

«I disse dager gjøres familiegjenforening stadig strengere og vanskeligere» skriver Ismail Elmi i dette debattinnlegget.

torsdag 11.01 2018
Norsk godkjentstempel: 31 år gamle Quassay Ghazeia har fått godkjent utdanningen sin fra Syria. 

Flest syrere søker om å få godkjent utdanningen sin

Over tusen syrere søkte i 2017 om å få godkjent høyere utdanning i Norge. Familiegjenforening i flyktningfamilier har sendt Syria til topps.

søndag 10.12 2017
 

Signert

Tor Langbach: Et annerledes juleevangelium

Det skjedde i de dager at det utgikk befaling fra keiseren om at hele verden skulle innskrives i manntall, og deretter holde seg der de var innskrevet.

lørdag 02.12 2017
Motstandskamp med mobil: Med skjult kamera formidlet borgerjournalister rapporter fra Raqqa da byen ble kontrollert av IS. Dokumentaren «City Of Ghosts: Raqqa» er en av de beste fra Syria-krigen, ifølge vår anmelder. 

Med skjult kamera mot IS i Syria5

I den voksende bølgen av dokumentarfilm fra Syria er historien om borgerjournalister i Raqqa mot IS og Assad en av de beste.

søndag 19.11 2017
Konkurrenter: Brødrene Lars (t.v.) og Knut Øye Brandsås fra Inderøy har klare politiske ambisjoner: Begge vil på Stortinget. 

Brødre fra Inderøy vil kjempe for fri hasj – og Trøndelag

Lars (19) og Knut (21) Øye Brandsås er valgt inn i sentralstyret til Unge Venstre. Ambisjonene er selvsagt høyere.

fredag 17.11 2017
 

Debatt

Hunden hadde pass og kunne reise overalt. Skulle ønske jeg var en hund...

«Om natta har jeg vonde drømmer om Taliban. Jeg er veldig redd. Jeg vet at Taliban er ute etter meg på grunn av min fars jobb som tolk for Nato-soldater» skriver Amir Ali.

lørdag 11.11 2017
Forklarte: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) og utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide (H)(th) svarte på spørsmål om returer til Afghanistan i Stortinget onsdag. 
    
      (Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix)

Fripenn

Fornuften følger Frps faner

Nå må vi ikke bli hysteriske. Lar vi 100 ungdommer bli og blomstre, kommer selvsagt millioner og krever det samme.

søndag 22.10 2017
Hamzeh Alkelani husker bombedagen i slow motion. - Jeg trodde først at bomben hadde truffet min søsters skole. I dag lever Hamzeh og Kinda trygt i Trondheim og går på Rosenborg skole. 

TV-aksjonen:

Sprang for livet for å redde søsteren

Kinda var 7 år, broren Hamzeh 9 år. Skolene de gikk på lå like i nærheten av hverandre. Så eksploderte en bombe.

tirsdag 26.09 2017
Støtter Ehsan: Elevene i klasse 10C ved Rosenborg skole slår ring om klassekameraten som trues med utkastelse.  
    
      (Foto: Privat)

Debatt

Vær så snill, ikke send Ehsan ut. For oss er han en viktig del av klassemiljøet

søndag 24.09 2017
Kaos: Slik ser det ut i Libya i dag. Bildet er tatt i området Sabri 15. august i år . 

Signert

Norge har skyld i flyktningekrisen

Norges deltakelse i Libya-krigen har skapt kaos i landet og en langvarig migrasjonskrise i Europa.

mandag 18.09 2017
I Bygdeboksen: Ibrahim Hajmostafa i bakeridøra i Bygdeboksen på Stokkøya. 
    
      (Foto: Marthe Hårstad, Adresseavisen)

Ibrahim vokste opp uten brød - nå baker han surdeigsbrød til trønderne

tirsdag 15.08 2017
Møttes tilfeldig: David Alenga (fra venstre), Lucie Katrine Sunde-Eidem, Marianne Danielsen og Børge Strand.  
    
      (Foto: Privat)

Signert

Og så forteller David noe om sitt møte med Trondheim som gjør meg opprømt

onsdag 09.08 2017
Verdier: Integrerings minister Sylvi Listhaug ber folk rapportere hvis de oppdager at flyktninger reiser på besøk til landet de har flyktet fra. Hva er det hun sier? At vi skal begynne å angi hverandre i dette samfunnet? Er det en verdi å bygge framtida på? Det kjennes ut som lysår siden Gro Harlem Brundtland karakteriserte nabokjerringa som den norsk este av norske verdier. Herregud, som jeg savner henne, skriver Signert-forfatteren. Bildet viser Sylvi Listhaug (t.h.) og hennes danske kollega Inger Støjberg på vandring med politiets gatepatrulje på Grønland i Oslo sist mandag. 
    
      (Foto: Roald, Berit, NTB scanpix)

Signert

Herregud, som jeg savner henne! Ja, Gro og nabokjerringa altså!

Du vet at det snart er valg når politikerne begynner å snakke om brunost og bunad i det offentlige rom, og kaller det for norske verdier.

mandag 10.07 2017
Barn på flukt: Signert-forfatteren er uenig i regjeringens innvandringspolitikk. Bildet er fra statsminister Erna Solbergs (H) besøk i flyktningeleiren Zaatari i Jordan i 2015. 
    
      (Foto: Tore Meek, NTB scanpix)

Signert

Norge anses ikke lenger for å være et attraktivt land

«Dette er gledelige nyheter på vei inn i sommeren», uttalte vikarierende innvandringsminister Per Sandberg i forbindelse med de siste ankomsttallene fra Utlendingsdirektoratet (UDI).

tirsdag 27.06 2017
Flyktningefamilie: Denne familien kom fra Syria via flyktningeleir i Libanon til Åfjord i mai. Fra venstre mor Adla, Piyar, far Moustafa, Aleen og Aram med ryggen til. Alle med Ahmad til etternavn 

Stengte grenser gjør at norske kommuner får langt færre flyktninger neste år

I rekordåret 2016 ble 15 300 flyktninger bosatt i norske kommuner. I 2018 blir det trolig bare 4400 på flukt som trenger et sted å bo i Norge.

torsdag 01.06 2017
Til Norge: En flyktning studerer papirene sine i et av landets ankomstsentre. 
    
      (Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix)

«Vi i lille Norge bruker 99 prosent av vår rikdom på oss selv»

Å motta biskop Arne Fjellbus pris i Nidarosdomen denne uken, var en stor ære og inspirasjon. Den fikk meg til å tenke på, om vi evner å ta imot de som søker nødhavn i vårt land.

fredag 03.03 2017
Søvnløs: UDI er bekymret for situa sjonen, og varsler om at flere enslige mindreårige har forsøkt å ta sitt eget liv og at selvskading er utbredt. Det bør ta nattesøvnen fra oss, mener Signert-forfatteren. Dette bildet er fra et mottak på Østlandet. 
    
      (Foto: Dan P. Neegaard, Aftenposten)

Signert

Alle barn i alle land ligger slettes ikke og sover

De er de unge, søvnløse guttene som ingen passer på. Som ingen skal stryke over håret. Som ingen skal hviske god natt.

fredag 24.02 2017
Forurensning: Vi kan ikke alle være helter. Men alle ære til de som engasjerer seg og faktisk gjør noe, skriver Langbach. Tonnevis med plastpellets ligger bokstavelig talt i svære hauger på en strand utenfor Porsgrunn. 
    
      (Foto: HEIKO Junge,, NTB scanpix)

Signert

Vi har bare ett liv og det skal vi prøve å nyte. Vi kan ikke alle bære med oss verdens elendighet i dagliglivet

Vi kan ikke alle bære med oss verdens elendighet i dagliglivet. Vi har bare ett liv, og dette livet skal vi prøve å nyte.

fredag 27.01 2017
Hellas: Fortvilte flyktninger i Middelhavet burde få oss til å se at dette gjelder mennesker med det samme menneskeverd som oss som ble født i et rikt land, skriver artikkelforfatter en. Nord på Lesbos ligger alle redingsvestene som er samlet inn langs strendene, det er hundretusener. 
    
      (Foto: RICHARD SAGEN)

Signert

Alle, i hvert fall de fleste – jeg også, egentlig – vil ha en restriktiv innvandringspolitikk

Alle, i hvert fall de fleste – jeg også, egentlig – vil ha en restriktiv innvandringspolitikk, i hvert fall en kontrollert innvandring.

onsdag 14.12 2016
I et brev til statsminister Erna Solberg (H) ber norske biskoper om at regjeringen innstiller retur av flyktninger og asylsøkere til over jul.  
    
      (Foto: Berit Roald / NTB scanpix)

Bispemøtet ber om flyktningamnesti i jula

I et brev til statsminister Erna Solberg (H) ber norske biskoper om at regjeringen innstiller retur av flyktninger og asylsøkere til over jul.

mandag 26.09 2016
Ålen Akuttmottak i Haltdalen ble før jul etablert med plass til 200 asylsøkere. I dag er det bare fem faste beboere der, og avtalen med UDI går ut i slutten av november. 

Flyktninger ble krise for noen og klondyke for andre

I fjor høst var det flyktningkrise, nå er «problemet» at det kommer altfor få.

lørdag 20.08 2016
Kylling og ris: Fakhri Hamo og familien landet på Værnes flyplass en februarkveld i fjor. Her med sønnen Khoshnav og yngstedatteren Rojda. Norge vil ta i mot 3000 syriske kvoteflyktninger i år. 

Fakhri og familien flyktet fra Aleppo. Slik fikk de et nytt liv i Trondheim.

Halvannet år etter at familien landet på Værnes begynner dagene å ligne et liv igjen.

fredag 12.08 2016
Folketomt: Svært få møtte opp da kommunen holdt åpent hus for potensielle utleiere til flyktninger i Trondehim. 
    
      (Foto: Stian Kristoffer Sande)

Labert oppmøte rundt utleie til flyktninger

Trondheim kommune har som mål å få 40 prosent av tildelte flyktninger inn på det private leiemarkedet. – Det skal holde hardt i år, sier leder for Helse- og velferdskontor Midtbyen.

mandag 08.08 2016
Heidi Stakset 
    
      (Foto: Gunnar Okstad)

Kronikk

Myndighetene evner ikke lenger å hjelpe mennesker i nød

Retorikken rundt, og begrunnelsen for, innstramningstiltakene er foruroligende og mangler, slik jeg ser det, juridisk og sosial forankring.

fredag 05.08 2016
Livbøyle: Ståle Gerhardsen minner om at selv om flyktningekrisen ikke dekkes like mye i media, så foregår den fortsatt. 

Signert

«Det er både ekkelt og godt å kunne leve så bekymringsløst»

Midt i all trivselen og gleden blir jeg brått truffet av en trist tomhet som bare latteren fra min egen datter får meg ut av.

onsdag 27.07 2016
 

Arkitektstudenter ved NTNU får hjelp av afghanske tenåringer i unikt byggeprosjekt

Den siste uken har arkitektstudenter ved NTNU fått hjelp av tolv afghanske tenåringer i et unikt byggeprosjekt. Sammen skal de sette sitt preg på Olavsfestdagene.

onsdag 22.06 2016
På flukt: Bildet, som er fra november 2014, viser kvinner fra minoriteten Yezidi på flukt fra byen Shingal (Sinjar) i Irak. 

Signert

Min reise til krigen verden har glemt

Alle roper for Palestina her hjemme, ingen roper for Kurdistan.

Integrering i Rennebu: Fem flyktninger fra Eritrea er utdannet i skogs- og ryddearbeid. F.v.: Negasi Tesfagergsh, Amahadari Teklemica, Yonas Debas, Asmerom Feshatsion og Kiflay Ghebreab. 

Leder onsdag 22. juni 2016

Gledelig utvikling for bosetting av flyktninger

Alle kommunene i de tre midtnorske fylkene har nå sagt ja til å bosette flyktninger.